to top

Mijn zwangerschapsoutfit van Miss Etam

Miss Etam heeft laatst een nieuwe collectie positiekleding gelanceerd. En aangezien ik nogal zwanger ben, mocht ik een outfit uitzoeken om aan jullie te laten zien. Dat leek me een erg leuke samenwerking, aangezien ik zelf nog niet echt had geïnvesteerd in positiekleding (op een enkele zwangerschapsbroek na), en omdat ik daar inmiddels toch wel ruimschoots aan toe ben. Kijken jullie mee naar de collectie en naar mijn mening?

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik bijzonder weinig positiekleding gekocht. Ik was hoogzwanger in de zomer en het ging toen prima om mijn enorme pens in een rekbaar zomerjurkje te persen. Bij deze zwangerschap zit dat toch wel een beetje anders. Ik heb nu al een buik waar je U tegen zegt met nog zo’n 12 weken zwangerschap te gaan, zal die nog exponentieel gaan groeien. Bovendien is het nu bij lange na nog geen maxi-jurken-weer, dus is het sowieso een aanrader om toch even naar positiekleding te kijken.

Van Miss Etam mocht ik een setje uitkiezen uit de nieuwe collectie. Ik zal jullie die even laten zien:

2016.02.02 missEtam-218

2016.02.02 missEtam-337

2016.02.02 missEtam-554\ 2016.02.02 missEtam-422

2016.02.02 missEtam-588

2016.02.02 missEtam-677

2016.02.02 missEtam-775

2016.02.02 missEtam-847

Zoals je ziet is dit een erg veelzijdige collectie waar denk ik iedereen wel iets in kan vinden wat haar aanspreekt. Ik werd op het eerste gezicht meteen heel blij van de gestreepte jurk en het zwarte broekpak, ware het niet dat ik soortgelijke items al in de kast heb liggen. Bovendien was ik echt op zoek naar een prettig zittende jeans en een shirt dat voor de verandering echt gemaakt was om een dikke buik in te herbergen. Ik koos uiteindelijk dus voor het laatste setje, juist ook omdat ik normaal gesproken niet zo snel voor een soortgelijke outfit zou kiezen. Ik kies meestal voor outfits zonder print en de kleur roze kwam maar weinig in mijn garderobe voor. Toch leek het me leuk om – nu ik een meisje verwacht – mezelf voor de verandering ook eens in wat marshmallowtinten te steken.

Ik ben erg blij met alle items. De broek (€ 44,99) is iets te groot, waardoor hij bij mij ruimer valt dan op de foto van het model. Toch heb ik besloten die niet terug te sturen. Ik heb namelijk al een aantal zwangerschapsbroeken die wel strak zitten, maar die op dit moment nog maar net aan kunnen. De broek uit de nieuwe Miss Etam collectie kan voorlopig dus mee, en dat vind ik juist fijn. Hij zit heel lekker en de flap die aan de bovenkant om de buik gevouwen kan worden, is erg ruim. Ook met een hoogzwangere buik pas ik hier nog in, dat weet ik zeker. Het shirt (€ 19,99) zit lekker en past inderdaad om mijn buik heen. Misschien een ‘ja duh’-moment voor jullie, maar aangezien ik het voornamelijk deed en doe met shirts in een maatje groter, is dit toch wel een teken voor mij dat ik eens meer positieshirts moet aanschaffen. Het vest (€ 29,99) is precies zoals ik het had verwacht: het zit goed en het fijne is dat ik die natuurlijk ook na de zwangerschap nog aan kan. Ik kreeg er ook een mooie sjaal bij, maar daar ben ik denk ik niet zo’n type voor. Ik zal hem binnenkort nog eens uitproberen 🙂

missetam3

missetam2

missetam1

Al met al ben ik erg positief over de nieuwe collectie van Miss Etam. Bovendien heeft hij me gemotiveerd om toch maar eens wat uit te geven aan positiekleding, omdat ik echt niet de komende 11 a 12 weken uit kan zitten zonder goed zittende kleding.

Welk setje zouden jullie gekozen hebben?

 • Dina

  Oooh ik vind het blauw met wit gestreepte jurkje leuk zeg, Eerst droeg ik heel graag een positiebroek, maar rond 28 weken paste ik er écht niet meer in (en wat zit die band ineens vervelend), Ik draag alleen nog maar jurkjes eigenlijk. 😛
  Leuk setje heb je gekocht!

  14 maart 2016 at 08:29 Beantwoorden
 • Manon

  Staat je leuk dat roze Betty! Ik vond zwangerschapskleding echt niks. Vond echt niks leuk genoeg om geld aan uit te geven haha.

  14 maart 2016 at 10:29 Beantwoorden
 • jodi - liefthuis

  Heel leuk dat vest en ook die streepjes jurk. Super leuke items. Wist niet dat ze dat daar hadden.

  14 maart 2016 at 17:15 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.