to top

Een tweede badkamer?

We wonen nu twee maanden in ons nieuwe huis en we zijn er heel erg blij mee. Tot nu toe hebben we nog geen enorme afknappers kunnen vinden. Tja, het is iets gehoriger dan ons oude huis, vanwege de open trap door het hele huis. En ja ach, we snappen nog niet helemaal hoe de vloerverwarming overal werkt. Maar behalve dat hebben we het onwijs naar onze zin. Alle kamers zijn precies zo ingericht als wij willen (op de babykamer na) en al onze spullen zijn uitgezocht en hebben een vaste plek gekregen. Er is echter één ding dat ik wel écht mis aan ons oude huis, en dat is een bad!

Tweede badkamer?

Er is namelijk echt niets heerlijker dan een bad in huis hebben, vind ik. Sommige mensen verklaren me voor gek. Het kreng verzamelt stof en wie gaat er nu voor z’n lol een half uur in z’n eigen viezigheid liggen marineren. Nou, ik dus onder andere. Vooral op een grijze winterdag waarin je het op één of andere manier niet warm kan krijgen. We hebben op de tweede verdieping – waar onze slaapkamer en Maran’s kantoor zijn – een ruimte waar een badkamer geplaatst kan worden. Er zijn zelfs al aansluitingen. We overwegen dus om hier ter zijner tijd inderdaad een badkamer met een heerlijk bad te laten installeren. En omdat ik het soms onwijs leuk vind om wat te fantaseren over eventuele aanpassingen aan ons huis (begrijp goed: dit is ons eerste koophuis en eindelijk kan ik verder kijken dan een nieuw likje verf tegen de muur!), zat ik laatst, deels vanwege de samenwerking met Sanitairtotaal, deels puur vanuit mijn eigen interesse te spieken op badkamer-sites.

Ik zat afgelopen week ook veel in bad. Tja, wat moet ik anders?

Badje, ik mis je! <3

Inrichten

Ik vind het namelijk zo tof om een mentaal dat rommelhok om te toveren tot een heerlijke badkamer. Allereerst vind ik het leuk om op zoek te gaan naar mooie tegels. Ik vind mozaïektegels namelijk prachtig en ik zou heel graag, in ieder geval een baan, in mijn nieuwe badkamer verwerken. Vooral tegels waar hele stenen in verwerkt zijn, vind ik super mooi.

Natuurlijk moet er een bad in onze nieuwe badkamer. Daar doen we het uiteindelijk voor! Als het aan mij ligt, wordt het een gewoon bad. Een bad op pootjes hoef ik niet en ik vraag me af hoe hygiënisch een bubbelbad is. Wat ik dan wel heel fijn zou vinden, is als er een soort nisje wordt gemaakt, waarin ik mijn laptop of iPad kan zetten. Dan kan ik vanuit bad lekker een serietje kijken!

En hoewel we dus op zoek zijn naar een bad voor in onze nieuwe badkamer, moet daar ook absoluut een lekkere douche in. Die hebben we op de eerste verdieping dan ook wel, maar die heb ik niet zelf ingericht en als ik dan toch bezig ben… Haha. In onze toekomstige badkamer wil ik absoluut een inloopdouche met een regendouche. Die hebben we op de eerste verdieping ook en dat bevalt me heel goed. Nim vindt het namelijk ook heerlijk om zelf in en uit de douche te kunnen kruipen. En natuurlijk hoort daar dan een douchewand bij om de boel af te maken.

Zoals jullie zien, ik heb ideeën genoeg. Nu alleen nog bedenken waar we 1. met de spullen heen gaan die vakkundig in dat hok opgestapeld liggen en 2. het geld vandaan gaan halen om mijn ideeën te realiseren. Wish me luck! Dan droom ik ondertussen lekker verder over mijn nieuwe badkamer met douche én ligbad!

Hebben jullie een ligbad in huis? 

 • Dita

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je een bad mist. Wij hebben ook een bad en ik blijf het een luxe vinden. Heerlijk!

  13 januari 2016 at 08:25 Beantwoorden
 • Inge

  Wij hebben een bad en in grote douche, en het bad is sinds we een dochtertje hebben, wel veel gebruikt… Ikzelf neem eigenlijk nooit een bad, maar ja, je weet maar nooit wanneer ik verander van gewoonte 🙂

  13 januari 2016 at 09:43 Beantwoorden
 • Neelke

  Wat een heerlijke plannen. Ik snap het helemaal. Wij hebben alleen een douche :(, maar als we ooit een huis gaan kopen, moet daar echt zeker een bad in komen hoor!

  13 januari 2016 at 11:39 Beantwoorden
 • Jennifer

  Ik heb ook wel eens zin om met m’n billen in het babybadje te gaan zitten, of ik neem me voor om lekker bij mijn ouders langs te gaan en daar eens in bad te gaan. Maar eigenlijk eindigt daar altijd een baby bij in die er een golfslagbad van maakt en daarna is voor mij de lol er ook wel af.

  13 januari 2016 at 13:58 Beantwoorden
 • Fenna

  Wij hadden hier in huis een douchehok van 1,5mx1m.. ik vond het helemaal niks! Uit de kleinste kamer hebben we de inbouwkast gesloopt en er een badkamer van laten maken (door mijn superhandige vader ;)). Het is niet groot maar we hebben wel een ligbad, heerlijk!

  13 januari 2016 at 22:08 Beantwoorden
 • Michelle

  Herkenbaar! In het appartement waar we nu wonen hebben we ook geen bad, maar in ons huis wat nu gebouwd wordt moest en zou ik er eentje hebben. Omdat de badkamer niet zo heel groot is is het ook geen enorm bad geworden, maar desalniettemin kan ik er op voorhand al hartstikke gelukkig mee zijn!

  14 januari 2016 at 10:13 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.