to top

Jaaroverzicht 2015

2015 was een bijzonder jaar, want het was mijn eerste volledige jaar als moeder. We begonnen 2015 met gebroken nachten, aangezien Nim precies rond kerst en de jaarwisseling het allerslechtst sliep. Iedere anderhalf tot twee uur werd hij wakker. We gaan 2015 eindigen met een perfect slapende dreumes die tussen half acht en acht uur gaat slapen en ’s morgens om acht uur dan ook weer vrolijk kwebbelend aankondigt dat hij wakker is. Er is veel gebeurd in het afgelopen jaar en het leek me leuk om dat, zoals elk jaar, even op een rijtje te zetten. Gaan we!

Januari

In januari organiseerde ik de babyshower voor een vriendin, waren we een weekendje met mijn schoonfamilie in Zeeland en durfden Maran en ik wat vaker oppas te zoeken voor Nim. Zo zijn we een keer een middagje samen gaan lunchen, naar de bioscoop geweest, samen wat gaan winkelen en zelfs een hele avond met vrienden naar het lichtjesfestival in de stad gegaan. Omdat Nim zijn fles nog steeds weigerde, was het voor mij moeilijk hem achter te laten zonder dat hij iets te eten had. Aan de andere kant voelde het ook wel heel goed om samen op pad te zijn en even niet aan luiers en voedingsmomenten te hoeven denken. Halverwege januari ging Nim beter slapen, waardoor ik me ook een heel stuk beter voelde!

IMG_7966

Februari

Februari is bij mij altijd zo’n meh-maand die me niet snel genoeg voorbij kan gaan. Ik heb de winter met de kou en de donkere dagen wel weer gezien en ik heb enorme behoefte aan lentedagen. Afgelopen februari was eerlijk gezegd niet anders. We gingen een paar keer naar het Amsterdamse bos om er toch even uit geweest te zijn. Verder gingen Maran en ik naar een concert van Jason Mraz, maar moesten we halverwege alweer naar huis. Mijn moeder paste op Nim en die was ontroostbaar en liet zich niet naar bed brengen. Ik had natuurlijk van tevoren aangegeven dat ik wilde dat m’n moeder zou bellen als een soortgelijke situatie zich zou voordoen, dus ondanks dat ik het super jammer vond dat we eerder weg moesten, was ik blij dat ik mijn kleine mannetje kon gaan troosten.

Nim1

Maart

Eindelijk! Daar kwam de lente! We gingen wederom een weekendje naar het huisje van mijn schoonfamilie in Zeeland. Heerlijk zijn die weekenden altijd! Ook gingen we met mijn ouders een weekendje naar Centerparcs, waar Nim voor het eerst heeft gezwommen. Door die weekenden weg, was maart echt een heerlijke maand! Ook kwam het zonnetje iets vaker door en konden we (met onze jas aan) wat vaker lekker even buiten zijn.

IMG_1885

April

In april gingen we (weer!) een midweek op vakantie naar Centerparcs met onze lieve vrienden en hun dochtertje die een paar maandjes ouder is dan Nim. Leuk feitje: zij is ook weer zwanger van de tweede, dus ook tussen onze tweede kindjes zit straks bijna geen leeftijdsverschil. Hoe dan ook: tijdens deze week werd het opeens heel erg warm en dat was echt heerlijk! We hebben veel gebbqd, gezwommen en gespeeld met de kindjes. Ook ging ik deze maand een middag met mijn moeder, oma en tante naar Soldaat van Oranje de musical. Weer een hele dag op pad zonder baby, wat gelukkig steeds makkelijker ging! Hoera! En ja hoor, ook deze maand gingen we weer naar Zeeland, waar we onder andere Koningsdag vierden en genoten van het zonnetje.

IMG_8978

Mei

Zodra het weer het toe liet, waren we in mei in het Amstelpark te vinden. Een heerlijk rustig park waar voornamelijk door de weeks amper iemand komt. Heerlijk voor Nim dus om ongestoord in het gras te kunnen tijgeren, wat hij toen nog deed. Maran en ik gingen naar de Toppers en voor het eerst brachten opa en oma Nim naar bed, zonder de borst van mama, dus. Ik vond het erg spannend, maar het ging prima. Gelukkig maar! Ook gingen we met z’n drietjes een dagje naar Rollende Keukens, een foodtruckfestival in het Westerpark. Het was een super fijne dag, dus we besloten om daarna elk foodtruckfestival in de buurt af te lopen.

IMG_9095

Ik probeerde mijn trouwjurk nog eens. En die paste! Woop!

Juni

Alweer zo lang geleden, maar in juni waren we druk bezig met de onderhandelingen van een huis hier verderop. Het was een soortgelijk huis als degene die we uiteindelijk hebben gekocht, maar met een kleinere tuin en een iets onlogischere indeling. Ons huidige huis stond nog niet op de markt, maar toen we er met de verkoopster van het andere huis niet uit konden komen, wees de makelaar ons op dit huis. En dat was een schot in de roos. Na een bezichtiging van een kwartiertje waren we overtuigd en een week later zaten we aan de tafel van de notaris om het voorlopige koopcontract te ondertekenen. Zo snel kan het dus opeens gaan. Verder had juni een aantal extreem warme dagen, waardoor we op ons vorige appartement wegzweetten. Gelukkig konden we vaak bij onze ouders terecht, die dan ook altijd een opblaasbadje voor Nim in de tuin hadden gezet.

IMG_9459

Juli

Juli was een fijne maand, waarin we veel leuke dingen hebben gedaan. Zo zijn we met vrienden (en Nim!) een aantal keer naar een foodtruckfestival gegaan en gingen we met z’n allen naar het strandje hier in de buurt of ergens gezellig lunchen. Verder zijn Maran en ik twee keer een hele dag op date geweest. Heerlijk hand in hand over de grachten van Amsterdam en tussendoor lekker lunchen, naar de bioscoop of genieten van een high tea. Op regenachtige dagen ging ik met Nim naar een indoor speeltuin en als het mooi weer was, bezochten we een speeltuin in de buurt. Alles om het kereltje even bezig te houden, want dat had hij tijdens die periode even extra nodig.

IMG_9955

Augustus

Zoals ieder jaar, gingen we ook deze zomer met wat vrienden en mijn broertje op vakantie naar Limburg. We boekten een leuk huisje in Valkenburg en hadden wederom een erg gezellige week. Ik was een beetje bang hoe de combinatie tussen Nim en de kinderloze-vrienden zou gaan, maar dat ging goed. We haakten als ouders van een baby aan waar we konden, maar bleven soms ook thuis als de anderen iets leuks gingen doen, omdat Nim moest slapen. Uiteindelijk klopte het allemaal prima en heeft iedereen het heel erg naar z’n zin gehad. Ik zou het graag volgend jaar nog eens doen, ware het niet dat we dan echt met een newborn zitten. En hoewel iedereen het leuk vond dat Nim erbij was, denk ik dat de sfeer toch echt anders is als onze pasgeboren frummel de boel ’s nachts meermaals wakker gilt. Waarschijnlijk slaan we de zomer van 2016 voor het eerst in tien jaar (!!) over, dus. 🙁

Overigens hadden we in augustus ook de meeting van de moeder-whatsappgroep die ik een aantal maanden daarvoor had opgericht. Het was onwijs leuk om elkaar eens in het echt te zien en elkaars kindjes te kunnen knuffelen. Ook gingen we in augustus een week naar Zeeland, waar ik inmiddels niets meer over hoef te zeggen. Ik vind het heerlijk om er te zijn en Maran en Nim ook! Augustus was bovendien de maand waarin we met vrienden naar het Guilty Pleasures Festival gingen, wat volledig op mijn lijf geschreven was. Cocktails en jaren ’80 en ’90-muziek. Ik heb genoten! Die avond bedacht ik me trouwens – na heel veel twijfelen van mijn kant – dat het leuk zou zijn om weer snel voor een tweede kindje te gaan.

IMG_0076

September

Nimmie was jarig in september en dat moest uiteraard gevierd worden. Ondanks dat het ventje zich van geen verjaardag bewust was, hebben we een leuke dag gehad. De dag na Nim’s verjaardag ontdekte ik dat ik weer zwanger was. Heel bijzonder en ik kon het bijna niet geloven! Ik begon het steeds meer gehad te hebben in het oude huis en kon me nog maar moeilijk motiveren om de boel lekker gezellig en opgeruimd te houden. Gelukkig gingen we er eind september dan ook lekker voor anderhalve week vandoor: op naar Lanzarote. Voor het eerst met Nim in het vliegtuig! Hij deed het super!

De allereerste zwangerschapstest van baby2

Oktober

Halverwege oktober kwamen we terug uit Lanzarote. We hebben een geweldige vakantie gehad met mijn ouders. Het was echt heerlijk ontspannen. Desondanks kreeg ik in de loop van oktober wel te maken met wat zwangerschapskwaaltjes, die steeds wat heftiger werden. Vooral de misselijkheid en lamlendigheid overvielen me, omdat ik dat niet zo had ervaren met Nim. Met mijn kiezen op elkaar lukte het om vast wat op te ruimen voor de naderende verhuizing en ondertussen vierden we Maran’s 31-ste verjaardag heel uitgebreid. We gingen als verrassing met een groepje vrienden lunchen en lasergamen en een paar dagen later ging Nim voor het eerst uit logeren, zodat Maran en ik een nachtje naar een hotel konden.

Mijn uitzicht van eind september tot ongeveer half oktober <3

Mijn uitzicht van eind september tot ongeveer half oktober <3

November

Eindelijk dan: de maand van de verhuizing was daar! We hadden een aantal bezoekjes bij de verloskundige, waar iedere keer alles in orde leek, gelukkig. De kwaaltjes werden, met name na de verhuizing, wat minder, waar ik heel blij mee was. Hoe de verhuizing op zich ging, hebben jullie eerder kunnen lezen. Verhuizen is altijd een toestand, al hebben we er dit keer alles aan gedaan om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. Nim ging in november trouwens voor het eerst echt los lopen en hij is er sindsdien niet meer mee gestopt. Ik vind dit denk ik de allertofste ontwikkeling tot nu toe. Ben zó trots als op met mijn zelf-wandelende kereltje over straat loop, al is het maar een klein stukje naar de auto toe.

nieuwhuis1

December

De laatste maand van 2015 en eentje om even goed bij stil te staan. Vorig jaar gaf ik nog vol op borstvoeding, nu zwemt er alweer een nieuw kindje in mijn baarmoeder. We vierden Sinterklaas met mijn schoonfamilie en het traditionele sinterklaas-spel. Verder vierde ik mijn verlate 30-ste verjaardag met een grote witte taart die – geheel tot ieders verwachting – roze vulling had. Onze kerst was gezellig en zoals een typische kerst met familie meestal is. Vanavond komen mijn ouders op bezoek om te gourmetten en samen tellen we af tot 2016.

hetiseenmeisje

Het afgelopen jaar zijn we verhuisd, hebben we steeds meer geleerd wat het ouderschap inhoudt, zijn we lekker vaak weekendjes en weekjes op pad geweest, hebben we tussendoor ook talloze leuke momenten beleefd, is ons kleine kereltje van een uk die net aan z’n eigen hoofd vast kon houden een eigenwijze, ondernemende, ongelofelijk grappige dreumes geworden. Volgend jaar wordt hij, zo klein ook, al grote broer van een zusje. Er staat ons weer een bijzonder jaar te wachten en we hebben er zin in!

Hoe was jullie 2015?

 • Manon

  Wat gebeurt er toch veel in een jaar hè! Op naar nog zo’n mooi jaar met babyzusje <3

  31 december 2015 at 09:42 Beantwoorden
 • Eline

  Wat een mooi en bijzonder jaar, lieve Betty!

  31 december 2015 at 10:02 Beantwoorden
 • Marieke

  Mooi overzicht Betty. Wat een heerlijk kereltje hebben jullie toch! En daar komt in 2016 nog eens zo’n lieverd bij. Geniet ervan, fijne jaarwisseling!

  31 december 2015 at 11:03 Beantwoorden
 • Rosanne

  Wat een mooi jaar heb je achter de rug!
  Ik wens je veel geluk voor in het nieuwe jaar!

  31 december 2015 at 12:04 Beantwoorden
 • Michelle

  Wat een mooi overzicht van een bijzonder jaar! En wat is Nim toch een heerlijk ventje.

  31 december 2015 at 12:26 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.