to top

Onze verrassings-mini-gender-reveal!

Op 15 november werd ik 30. Een mijlpaal die je niet zomaar voorbij zou moeten laten gaan, maar dat deden we wel. We zaten tot onze nek in de verhuisdozen, vuilniszakken en pasgewassen kussenhoezen van het bankstel. Verjaardagsvisite stond – zoals je kunt begrijpen – niet heel hoog aan onze prioriteitenlijst. Toch wilden we ‘iets’ doen met mijn verjaardag. 1 december zouden we de sleutel van ons oude huis inleveren en 2 december stond een geslachtsbepalende echo gepland. Het leek ons mooi om die drie feitjes te combineren tot een mini-feestje met alleen onze ouders, mijn oma en onze broer en zus.

Maran heeft een hele tijd gezegd dat hij liever niet wilde weten wat het geslacht van ons tweede kindje zou zijn tot aan de bevalling. Het leek hem bijzonder om dat nog even geheim te houden, aangezien we het bij Nim wel vanaf 15 weken zwangerschap al wisten. Toch bleek dat wachten moeilijker dan we hadden gedacht. Toen de verloskundige dan ook voorstelde om een geslachtsbepalende echo te doen, stemden we in. Zij zou het geslacht van onze baby2 opschrijven en dan konden wij met die info doen wat we wilden.

Het plannetje voor die verrassings-mini-gender-reveal kwam later. Ik bedacht dat het leuk zou zijn iedereen te vragen nog even samen te komen voor mijn 30ste verjaardag en dat daar een verjaardagstaart bij zou zijn. Hoe leuk zou het dan zijn om, samen met dat hele kleine groepje mensen, erachter te komen of wij nog een zoon of een dochter zouden krijgen!

Afgelopen woensdag gingen we dus naar de verloskundige, die we voorafgaande aan de echo vroegen het geslacht voor ons nog even geheim te houden. We bekeken ons ukje, dat lekker lag te spartelen en slokjes aan het nemen was van het vruchtwater. Zo, zo bijzonder! Op een gegeven moment was Het Moment daar en vroeg de verloskundige ons de andere kant op te kijken. We keken elkaar aan, ik heel erg in de verleiding om mijn ogen af te laten dwalen naar het scherm, maar dat deed ik niet. “Kan je het geslacht รผberhaupt zien?” vroeg ik na een tijdje. “Ja hoor,” gaf ze aan, “ik kan het heel duidelijk zien!” Even later gaf zij het geslacht door aan de assistente, die het op haar beurt beloofde door te geven aan de bakker die ik had benaderd.

3 december: ik had bijzonder slecht geslapen en bleef me maar afvragen wat er die dag zou gebeuren. Ik zou allereerst lekker gaan koken voor de visite en dan? Zou ik รผberhaupt eten door mijn keel krijgen? Hoe spannend zou dat moment van het aansnijden worden? Zou ik gaan huilen? Ik zou zowel een zoon als een dochter geweldig vinden, dus het maakte mij dat dat betreft niet uit. Wel vond ik het heel fijn dat we het toch zouden gaan weten.

Om half 12 haalde ik de taart op bij de enthousiaste bakker, die me lachend verzekerde dat ik niet naar kruimeltjes hoefde te gaan zoeken. Die had zij namelijk allemaal vakkundig weggepoetst, zodat ik de verrassing voor mezelf niet kon verklappen. Eenmaal thuis was er nog even een klein momentje van stress, toen de taart niet in de koelkast bleek te passen en ik hem daardoor een klein beetje had beschadigd. Gelukkig kwam er slechts een heel klein stukje bruinige cake-kleur naar boven en dus geen uitgesproken roze of blauw.

Rond 5 uur kwam de eerste visite en toen ging de tijd snel. Het was gezellig en ik vond het heel erg fijn dat het zo rustig was. Ik heb lang getwijfeld of we niet meer mensen uit wilde nodigen voor het bijzondere moment, maar ik was achteraf blij dat we dat niet hadden gedaan. Het was goed zo met ons kleine groepje. “Schat, zullen we de taart anders voor het eten aansnijden?” vroeg Maran op een gegeven moment fluisterend aan mij. Dat was het beste idee dat ik ooit had gehoord, dus ik stemde in. Toen iedereen er was, ging Maran naar de badkamer, waar we met het raam open (bij wijze van gebrek aan koelkast) de taart hadden uitgestald. Hij stak de verjaardagskaartjes aan en kwam luid zingend naar beneden.

Iedereen kwam om de tafel heen staan, zong mee en ik kon stiekem niet wachten tot het liedje voorbij is en we mochten snijden. Maran keek me aan, gaf me een kus en sneed de taart aan. Verwachtingsvol schoof hij de taart uit elkaar en toen zagen we…

 

 

Roze vulling!!!!

hetiseenmeisje

 

 

Na onze geweldige zoon, worden wij dus ook nog de papa en mama van een DOCHTER! Ik word nog een beetje emotioneel als ik daar aan denk. Ik had een tweede zoon net zo leuk gevonden, maar vind het toch ook wel heel bijzonder dat we beide geslachten mogen meemaken. Ik voel me echt de gelukkigste vrouw op de wereld. Dertig, getrouwd, een zoon en straks ook een mini-dochtertje. Wat een geluk!

Jullie snappen dat ik nu niet kan wachten tot ik kan gaan shoppen voor onze kleine pop. Kom dus maar door met alle tips voor (web)shops met leuke meisjeskleding, want deze jongensmama gaat toch ook het andere pad op! <3

 • Nicole

  Ahh wat leuk! Van harte! Briljant die taart trouwens!

  4 december 2015 at 06:36 Beantwoorden
 • Kelly caresse

  Ahh zo blij voor jullie! Met een jongen was ik net zo blij voor jullie, zo cliche allemaal want het gaat om gezondheid maar wat vind ik het tof dat je net als ik ook een meisje krijgt! Hele mooie gender reveal taart ook.

  4 december 2015 at 06:37 Beantwoorden
 • Joyce

  Ik vond het zo leuk Betty!!! En jullie reacties ! Geniet lekker van je ROZE wolk!

  4 december 2015 at 07:00 Beantwoorden
 • Nicole

  Goh net een emo filmpje gekeken waardoor ik dus al in zo’n bui ben en nu moet ik ook een traantje hier wegpinken haha.
  Gefeliciteerd! Meisjes zijn echt super leuk (jongens vast ook maar dat weet ik niet haha)… ๐Ÿ™‚ Nextdirect .com is een aanrader trouwens!

  4 december 2015 at 07:01 Beantwoorden
 • Elisabeth

  Echt superleuk hoe jullie dat gwdaan hebben. Een mooie verrassing! En gefeliciteerd he

  4 december 2015 at 07:08 Beantwoorden
 • Angelique

  Ah super! Gefeliciteerd!!

  4 december 2015 at 07:28 Beantwoorden
 • Drie

  Gefeliciteerd! Met nog een jongen was je waarschijnlijk net zo blij geweest maar toch lijkt het me wel erg leuk om beide geslachten te krijgen.

  4 december 2015 at 07:33 Beantwoorden
 • Vlienelien

  Ik heb je berichtje echt regel voor regel doorgescrold tijdens het lezen. Wat een mooie verrassing!

  4 december 2015 at 07:48 Beantwoorden
 • Renee

  Gaaf!! Gefeliciteerd!

  4 december 2015 at 07:50 Beantwoorden
 • Manon

  Jaaaaaaaa!!!! <3

  4 december 2015 at 08:03 Beantwoorden
 • Willemijn

  Hieperdepiep, een dochter! Gefeliciteerd! Shop’ze ๐Ÿ˜‰

  4 december 2015 at 09:02 Beantwoorden
 • Tineke

  Gefeliciteerd! Wat leuk zeg!! Geniet van het shoppen.
  Liefs

  4 december 2015 at 09:36 Beantwoorden
 • Tamara

  Wat super leuk!! Gefeliciteerd!

  4 december 2015 at 09:39 Beantwoorden
 • Whitney

  Wat leuk! ! Ik herken het dat emotionele. Gefeliciteerd!!

  4 december 2015 at 09:50 Beantwoorden
 • Anneleen

  Wat een superleuk nieuws! Een hele dikke proficiat! ๐Ÿ™‚

  4 december 2015 at 10:27 Beantwoorden
 • Milou

  Ahhhh wat leuk om dit zo te lezen! En van harte gefeliciteerd. Lijkt mij ook heel bijzonder om van beiden eentje te hebben. Klinkt zo raar zoals ik het zeg, maar je snapt vast wat ik bedoel.

  4 december 2015 at 12:53 Beantwoorden
 • Rosanne

  Wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd!
  En geniet lekker van je roze wolk ๐Ÿ™‚

  4 december 2015 at 16:41 Beantwoorden
 • Jessica

  Wat een leuke verrassing!! Gefeliciteerd met jullie dochter.

  4 december 2015 at 19:40 Beantwoorden
 • iooon

  Ik was net zo zenuwachtig volgens mij :’) Ik vind het zoo leuk!! En ook dat ik gelijk had dus ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  4 december 2015 at 22:29 Beantwoorden
 • Jennifer

  Echt zo zo zo ZOOO leuk met die taart Betty! <3 Wat een spanning joh, maar wat heerlijk dat jullie het toch nu lekker al weten en lekker kunnen shoppen voor de kleine meid!

  9 december 2015 at 01:44 Beantwoorden
 • Suus

  Ik moet wรฉรฉr janken. Het filmpje van de reveal op whatsapp maakte mijn ogen al vochtiger dan ik had gewild maar nu dus gewoon weer. Zo te gek Betty, ben echt heel blij voor jullie. Sowieso dat er een kindje komt en het gezond is, maar een meisje erbij is echt heel tof <3

  9 december 2015 at 16:01 Beantwoorden
 • Anita

  Wat hebben jullie dit ontzettend leuk bedacht. Fantastisch nieuws.
  Een meisje. En nu een naam bedenken. Ben erg nieuwsgierig welke prachtige, originele naam (voer de druk niet op hoor…) jullie je dochter gaan geven.
  Lieve groetjes,
  Anita

  10 december 2015 at 12:45 Beantwoorden
 • Hanna @ eenbezigbijtje

  Wat leuk dat jullie een dochter krijgen, gefeliciteerd! En leuk gedaan zo, de rest zal wel verrast zijn op deze manier?!

  11 december 2015 at 10:00 Beantwoorden
 • Bregje

  Oh wat leuk dit! Een klein meisje erbij, van harte gefeliciteerd! En tof hoe jullie het hebben gedaan! ๐Ÿ˜€

  11 december 2015 at 10:39 Beantwoorden
 • Marieke

  Zo leuk, een meisje! Lijkt me idd heel bijzonder om allebei te mogen meemaken. En jemig, wat ziet die taart er GODDELIJK uit.

  21 december 2015 at 22:34 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.