to top

Verhuisstress #1

Ons droomhuis is gevonden en gekocht en we staan inmiddels in de startblokken om ons comfortabele appartement met uitzicht op het water (<3) in te ruilen voor een echt ‘grotenmensenhuis’ met tuin. Nu hebben we wel ontdekt dat we de hele verhuizing zo gek kunnen maken als we zelf willen. We hebben er namelijk voor gekozen om een verhuisbedrijf in de arm te nemen, die op de Grote Dag het sjouwwerk op zich zal nemen. Bovendien is ons nieuwe huis in dusdanige staat dat slechts een emmer sop zal volstaan. Wat er aan voorbereidend werk voor ons dan nog overblijft? Heel. Veel. Opruimen.

Zoals gezegd zouden we het verhuisbedrijf al onze spullen, inclusief overbodige bende, mee kunnen laten verhuizen. Die meuk is namelijk al opgenomen in de offerte, dus dat zal geen probleem worden. Bovendien hebben we in het nieuwe huis een extra slaapkamer waar voorlopig nog niemand gebruik van zal maken: een ideale opslagplaats voor oude fotoboeken, knutselwerkjes van de basisschool uit 1994, horloges die niet meer werken en uitgedroogde nagellak. Desondanks willen we voorkomen dat we, wie weet wanneer, alsnog met grof geweld alle zooi uit de desbetreffende kamer moeten baggeren. Bij voorkeur ruimen we de boel nu dus leeg, zodat we alleen met de spullen die we echt willen houden, naar ons nieuwe huis kunnen.

Daardoor hebben we een plan van aanpak nodig:

 1. We gaan kamer voor kamer onze kasten en lades eens aan een grondige opruimbeurt onderwerpen. Te kleine T-shirts van mij, rompertjes met hardnekkige ‘gele vlekken’, verwassen bikini’s en sokken met gaten zullen dus naar een laatste rustplaats gestuurd gaan worden.
 2. Spullen die we zelf niet meer willen houden (denk aan dvd’s met Disneyfilms – die we tegenwoordig via Netflix kunnen bekijken, kleding die nog prima is, maar niet meer bij ons past of boeken die we liever op de ereader lezen) doneren we aan een kringloop-organisatie.
 3. Meubels waarvoor er geen plekje te vinden is in het nieuwe huis (vanwege geen ruimte of extreme lelijkheid), worden op Marktplaats gezet, in de hoop daar iemand anders blij mee te maken.
 4. Meubels waar we bij voorbaat al van weten dat helemaal niemand er gelukkig van zal worden, moeten langs de weg gezet worden tijdens de grofvuil-dag.
 5. Onze vloer, die de volgende huurder niet wil hebben, moet op Marktplaats aangeboden worden. Of ergens anders waar mensen hem op zouden kunnen vinden en vervolgens gemotiveerd zouden kunnen raken hem er zelf uit te slopen.
 6. Er moeten, aangezien we ons halve meubilair van de hand doen, nieuwe meubels aangeschaft worden. Daarvoor zijn ritjes naar woonwarenhuizen en heel veel online zoeken nodig.

Ondertussen werkt manlief hard om onze verhuizing en het nieuwe huis te kunnen bekostigen en zorg ik voor een actieve dreumes met grijpgrage worstenvingertjes. We zullen het dus van de schamele uurtjes moeten hebben als ’t kleintje slaapt en wij energie genoeg over hebben om bikkelhard aan de slag te gaan met de vuilniszakken.

 • Desiree

  Met die Disney dvd’s wegdoen zou ik even wachten… Netflix haalt regelmatig (kinder)films er af. Zou toch zonde zijn als Nim de klassiekers nooit zal zien. 😉 Hier al een paar keer een verdrietig mannetje gehad. Geen cars, planes en Garfield meer… Iig niet op Netflix meer.

  Succes met verhuizen!

  21 oktober 2015 at 18:20 Beantwoorden
 • Milou

  Ik vind het altijd heerlijk om bij anderen te lezen over de verhuizing. Het is zo’n bijzondere tijd vind ik! Als ik je stappenplan/ verschillende categorieën zo lees, dan krijg ik zelf ook zin om alles zo rigoureus aan te pakken, ook al verhuis ik niet. Succes!

  25 oktober 2015 at 22:58 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.