to top

Zachtgekookt ei

Kennen jullie dat filmpje van die tweeling die in luiers een eigen taal met elkaar communiceert in de keuken? Lang voordat ik moeder werd, zag ik hem voor de eerste keer. Ik heb toen glimlachend het eerste deel bekeken en het filmpje vervolgens – nog voor het einde – weg geklikt. Schattig, maar nou ja, heel eerlijk gezegd ging ik er niet van uit mijn dakje. Niet erg, ik raakte destijds tot tranen aan toe geroerd door voornamelijk uit filmpjes van kittens, of die ene van Mariah Carey die een emotionele balade brengt terwijl twee mannen hun volwassen geworden leeuwenwelpje na jaren weer terug zien. Ieder z’n ding.

Maar sinds de komst van Nim is er iets wezenlijks veranderd. Want waar ik eerst voornamelijk voor de vorm breeduit lachte om gekke fratsen van baby’s, om zingende peuters of een lachende drieling, raakt het me nu wel echt. Ik kan opeens meestal moeiteloos inschatten hoe oud de desbetreffende kinderen zijn en vergelijk dat meteen met de ontwikkeling van mijn eigen zoon. “Ah, wat zou dat toch ook leuk zijn, zo’n tweeling!” verzucht ik, als ik die frummels samen voor de koelkast druk zie kwebbelen en schaterlachen. Overigens vergeet ik daarbij de dubbele poepluiers en slapeloze nachten voor het gemak gewoon. Ook een filmpje van dit schitterende kleine mannetje dat samen met zijn vader ‘Don’t let me down’ van The Beatles zingt, zorgt er opeens voor dat ik tot op het bot vertederd ben. Of wat dacht je van dit ventje, dat vol overgave ‘Thinking out loud’ van Ed Sheeran meezingt, terwijl hij voor het effect wat over zijn plastic gitaar aan het wrijven is. Ook deze gierende vierling maakt dat mijn eierstokken direct weer op tilt slaan en ik er ter plekke zin in krijg nog drie baby’s bij te baren.

Tja, het is denk ik toch wel veilig om te stellen dat het moederschap je verandert. Een zachtgekookt ei ben ik inmiddels. Net zo’n verweekt type als zoveel andere moeders, die opeens alleen nog maar als de smiley met hartjes als ogen door het leven gaan.

Welke youtube-video’s moet ik nu echt (niet) gaan zien volgens jullie?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.