to top

Boer zoekt vrouw – Update

Terwijl de regen hier tegen de ramen klettert en niets me helpt herinneren aan het feit dat het al bijna zomer zou moeten zijn, mijmer ik terug naar die eveneens koude (winter)avonden waarop we met z’n allen ‘Boer zoekt vrouw’ keken. Hoe we door onze vingers heen kokhalzend naar de handtastelijkheden van Geert keken, hoe we met samengeknepen billen getuige waren van de ongemakkelijke momenten aan de eettafel bij Bertie en hoe Jan en Rianne al snel verliefd met elkaar aan het giechelen waren op een berg stro. Good times. 

Maar we zijn inmiddels een aantal maanden verder sinds de laatste aflevering en er is toch weer aardig wat gebeurd met de boeren en hun vrouwen. Vriendin Manon – net zo’n hysterische BzV-fan als ik – gaf me daarom een schop onder mijn hol om weer eens een update te schrijven. Gaan we nog één keer dan!

Tom

Het laatste BzV-gerelateerde nieuws dat mij ter ore kwam, was over de tulpenboer waar we allemaal stiekem verliefd op waren: Tom. Met zijn blonde manen had hij ruim 1808 vrouwen bewogen hem te schrijven. Uiteindelijk koos hij met knikkende knieën voor Rimke, die hem een ongemakkelijke high five gaf om de liefde te bezegelen. Wij wisten al genoeg. En inderdaad, de liefde tussen Tom en Rimke was al snel over. Hoe dan ook, onze Tom heeft niet lang eenzaam hoeven treuren. Hij is inmiddels namelijk dolverliefd op Marieke. Gelukkig maar, want ik ben bang dat er na zijn eerste filmpje als crewlid van ‘Eigen huis en tuin’ veel geïnteresseerde vrouwen zijn afgehaakt.

Geert

Van wat ik heb begrepen, zijn Geert en zijn Brabantse Hetty nog erg gelukkig met elkaar. Haar luxe penthouse staat te koop, zodat ze zo snel mogelijk bij Geert in Groningen kan gaan wonen. Ook heeft ze, volgens de laatste berichten, haar baan opgezegd en loopt ze stage tussen de boerenkolen en aardbeienplantjes bij Geert. Ook met ’s lands meest favoriete oma gaat het voor de wind. Ada heeft namelijk heeft eigen soort ‘Vrouw zoekt boer’-achtige zoektocht afgelegd en uiteindelijk gekozen voor Dick. Hoe zal het met Mary zijn?

Theo

Van alle boeren die aan het afgelopen seizoen meededen, gunde ik Theo het allermeest een leuke relatie. Die lieverd met zijn immer rode koontjes had duidelijk erg veel behoefte aan iemand anders dan de muizen om samen mee te ontbijten in zijn jaren ’70 keuken. Toch is het hem uiteindelijk niet gelukt om een partner over te houden aan zijn deelname aan het programma. Nancy, de vrouw waar hij uiteindelijk vrij snel al voor koos, bleek toch niet zijn ware liefde te zijn. Ze waren wel ‘goede vrienden’ en ze deden leuke dingen samen. Inmiddels heeft zij een nieuwe relatie en zal het wel over zijn met de uitjes die ze met Theo had. Maar Nancy is de beroerdste niet: ze gaat Theo binnenkort helpen met het nogmaals doorlezen van zijn stapeltje brieven. Ik hoop met heel m’n hart dat zijn true love alsnog opduikt en dat Theo voor altijd iemand heeft om samen de mesthoop mee op te hogen <3

Bertie

Van Bertie hebben we niet heel veel meer vernomen na afloop van het programma. Ik heb een keer een aflevering van een interview-programma gezien met Bertie in de hoofdrol en daar zag ik weer die ontspannen, sympathieke vrouw die we tijdens de voorstel-aflevering hadden gezien. Zij en Esther zijn, voor zover dat duidelijk is, nog heel blij met elkaar. Gelukkig maar, want ik vind ze achteraf toch wel erg leuk bij elkaar passen.

Jan

Vrijwel meteen na de laatste aflevering, waarin Yvon met de boeren terugblikte op het afgelopen seizoen, las ik dat Rianne haar huis in IJmuiden te koop had gezet om definitief bij Jan en zijn oubollige, leren bankstellen in te trekken. Het huis is nog steeds niet verkocht, maar Rianne heeft al wel een baan op Texel gevonden. En dat is maar goed ook, want aangezien Jan en Rianne al namen voor hun potentiële dochters hebben uitgezocht, is er werk aan de winkel 😉

Het gaat naar omstandigheden dus goed met onze boeren. Alleen Theo stapt nog iedere avond alleen in zijn bed, maar hopelijk komt daar met behulp van zijn bff Nancy binnenkort verandering in. Zoals ik al eerder zei: het was een mooi seizoen. En aangezien het weer meer weg heeft van een sombere herfstdag, begint het bij mij alweer te kriebelen voor een volgend seizoen.

 • Manon

  HAHAHA, ooooh ik kijk ook zeer vermakelijk terug op afgelopen seizoen! Ik vind boer Tom niks meer aan, zo socially akward in dat eigen huis en tuin filmpje, Lodewijk is nog hotter hahaha.

  30 mei 2015 at 06:33 Beantwoorden
 • Lisa

  Erg hè, het gebrek aan zomer. Ik heb BZV niet gekeken afgelopen seizoen maar wel al je updates gelezen, erg leuk! Zou bijna alles terug gaan kijken met dit weer..

  30 mei 2015 at 07:54 Beantwoorden
 • iooon

  Dit is zo bevredigend om te lezen. Ik ga me even in een hoekje zitten schamen dat ik toch gezwicht ben voor dit programma.

  30 mei 2015 at 09:26 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.