to top

Mijn guilty pleasure

Gisteren gaf ik mezelf nogal bloot. Ik schreef namelijk over mijn eigen tekortkomingen als juf en dat het me af en toe nog steeds dwars zit. Vandaag nog een bekentenis waar ik me eigenlijk een beetje voor zou mogen schamen, namelijk mijn guilty pleasure: ik ga ieder jaar naar de Toppers. There. I said it. 

 

Ik kom uit een grote, hechte, Amsterdamse familie. Meerdere keren per jaar was het feest: dan klonken de Amsterdamse knallers door de tuin en ging de hele familie uit z’n dak. Waar ik me daar vroeger flink aan kon ergeren (ik ben op z’n zachtst gezegd geen Hazes-fan), leerde ik dat later meer waarderen. Waarschijnlijk zal het gebruik van alcohol daar aan hebben bijgedragen. Hoe het ook zij: ik heb leuke herinneringen aan die familiefeestjes met foute hits, hier en daar een wijntje en lekker meezingen en dansen, of je de muziek nu leuk vind of niet.

 

Al mijn 24 neefjes en nichtjes zijn inmiddels volwassen en we zien elkaar niet heel erg vaak meer. De familiefeestjes komen minder vaak voor, al blijven ze nog steeds even leuk. Een paar jaar geleden ging mijn moeder met een paar van haar zussen naar de Toppers en ze vroeg of ik zin had om mee te gaan. En heel eerlijk: daar hoefde ik geen seconde over na te denken. Verkleed naar een feestje gaan en met een cocktail in de hand schaamteloos kunnen meelallen? Daar was ik zeker voor in! Het werd een geweldige avond en sindsdien is het vaste prik geworden om ieder jaar met z’n allen naar de Toppers te gaan. Ik heb in de loop van de jaren zelfs een goede vriend en Maran (#1 feestmuziek-hater) enigszins weten te enthousiasmeren.

 

IMG_1371

 

Morgen is het dus weer zo ver. Dan hijsen we ons allemaal in een zomeroutfit, zoals de dresscode voorschrijft. Rond vier uur verzamelen we ons in de stad, waar we vast op een terrasje gaan zitten en mede-Toppers-gangers kunnen spotten. Daarna gaan we uit eten om uiteindelijk met de metro naar de Arena te reizen en met de voetjes van de vloer te gaan. Vorig jaar was ik nogal zwanger en kon ik niets drinken. Dat maakte het, eerlijk gezegd, een heel stuk minder leuk. Niet dat ik ieder jaar straalbezopen ben hoor – daar houd ik niet eens van – maar met één of twee wijntjes op, is het altijd net even iets beter meezingen.

 

Aan iedereen die de komende twee weken ook een avondje z’n gêne opzij zet bij de Toppers: veel plezier. En aan de rest: sorry 😉

  • Manon

    Aaaaah enjoy!!! Ik wil een keertje met Bibian en Lizanne naar het Piratenfestijn hier in de buurt, ook zo fout als het maar kan maar hilarisch. Geniet ervan! Drink er ook een voor mij en doe de groeten aan Geer 😉

    22 mei 2015 at 12:40 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.