to top

Fashionista?

Soms zou ik wel eens een fashionista willen zijn. Zo één die zonder moeite een geprinte broek weet te combineren met een horloge en die oorbellen kan vinden die bij zowel een jurk, als een bepaalde tint lippenstift past. Helaas ben ik er verre van één. Mijn kledingsmaak beperkt zich, of ik het nu wil of niet, tot de categorie ‘nice try’. 

 

Ik heb namelijk welgeteld drie broeken in mijn kledingkast die ik nog enigszins pas. Dat wil zeggen dat ze nog net niet van mijn kont af zakken, omdat ik ze heb gekocht in mijn ietwat vollere periode. Twee van die broeken zijn spijkerbroeken, de derde is tot z’n eigen schrik een zwarte variant die inmiddels vaalgrijs is geworden.
Verder puilt mijn kast uit met nietszeggende basic-hemdjes, vestjes die niet per se lekker zitten, maar die ook niet charmant staan. Mijn hele garderobe raakt kant noch wal. Ik heb panty’s waar de kattenharen chronisch naartoe getrokken lijken te worden, waar pluisjes aan zitten door de was en die mijn lovehandles accentueren. De meeste van mijn leuke jurkjes staan het geven van borstvoeding niet toe, zonder in mijn onderbroek te zitten en dan zijn er nog de jurkjes die ik niet meer zo leuk vind. Die staan niet mooi of zijn verwassen. Ik heb twee paar schoenen die ik regelmatig aan doe. Het ene paar zijn grijze Allstars die ik afgelopen zomer heb gekocht, het andere paar zijn platte laarsjes die mijn moeder heeft afgedankt. Dan heb ik nog een bak vol met schoenen met een hak, die ik sinds mijn zwangerschap überhaupt geen kans heb gegeven. Daarvoor liep ik er al amper op, nu ik ook nog een hele beweeglijke baby van acht kilo mee te sjouwen heb, heb ik de hoop al helemaal opgegeven. Over mijn sieradencollectie kan ik ook kort zijn: die beperkt zich tot een klein, kunststof zakje waar een paar oorbellen (en een paar waar ik er nog maar één van heb) in zitten. Ik heb ooit een subtiel zilveren kettinkje van Maran gehad, toen we één jaar samen waren en ik heb mijn verlovings- en trouwring. Dat was ‘t. Oh en ondergoed? Drie verwassen voedingsbh’s, een heleboel exemplaren die ik vanwege de borstvoeding niet aan kan en een berg onderbroeken (in elke variant) die ik tijdens mijn zwangerschap in een maat te groot heb gekocht.

Kortom: een bij elkaar geraapt zooitje waar ik nooit in weet te vinden wat ik zoek. Waardoor ik altijd geneigd ben een slobberige spijkerbroek te combineren met een lullig vest. Of waardoor ik een jurkje aan trek met een lelijke panty en daaronder mijn eeuwige gympen.

Van tijd tot tijd krijg ik heel sterk de behoefte om mijn complete garderobe in een vuilniszak te stoppen, het geheel aan een goed doel te doneren en gewapend met een pinpas het plaatselijke winkelcentrum te plunderen. Laatst bestelde ik in een opwelling allerlei prachtige jurken bij Topvintage. Het was een rib uit mijn lijf, maar ik zou er absoluut een nieuwe periode mee in gaan. Weg met die nietzeggende flut-outfits, Betty zou voortaan alleen nog maar classy door het leven gaan, met strakke, charmante jurken, bijpassende sieraden, altijd gestylde haren en felrode gestifte lippen. Totdat ik de jurken aan trok en er twijfelend naar bleef kijken. Tja. Het zat. Als ik mijn borsten omhoog duwde. En als mijn bh niet te zichtbaar was. En als ik de jurk zelf naar beneden trok. En als ik niet hoefde te zitten. En als ik er de goede schoenen bij had. Anders gezegd: de jurken moesten terug.

En nu zit ik dus in een impasse. Ik wil graag nieuwe kleding kopen en ik overweeg me te verdiepen in creatieve combinaties en stijlvolle stukken. Aan de andere kant is mijn slobberige kast wel wie ik ben. Denk ik. Want past het überhaupt wel bij me? Zo’n classy tas die perfect zou matchen bij mijn nagellak? Of ben ik gewoon het type dat een nieuw paar Allstars koopt, als het oude onder mijn voeten vandaan gerot is? En moet ik me daar maar bij neerleggen?

Hebben jullie toevallig nog tips?

 • None

  Ha Betty dit is zó herkenbaar! Helaas geven tips maar wel fijn om eens een ander te horen met hetzelfde probleem

  3 april 2015 at 19:01 Beantwoorden
 • iooon

  tjah aan mij heb je niks

  3 april 2015 at 19:02 Beantwoorden
 • Manon

  Oh Betty dit had ik kunnen typen (niet zo leuk als jij maar het klinkt als). Ik ook: 3 broeken: 2 spijker, 1 “zwarte”, basic hemdjes -af en toe een printje- en 101 effen vestjes. Zwarte leggings en panty’s kan ik niet meer aan want inderdaad: kattenharen. Jurkjes draag ik al 4,5 maand niet meer, onhandig ofzo. Sieraden? Ken ik niet meer. Schoenen: All Stars of een kort laarsje :’)
  Aan de ene kant wil ik ook hip en hot zijn maar aan de andere kant: wat moet ik in godsnaam met een dure jurk van zijde die 10x per dag onder gespuugd wordt, kwijl, klodders wortelpuree en allerlei andere gekke zaken. Ik moest hardop lachen om dit stukje :’) aan mij heb je ook niks.

  3 april 2015 at 19:25 Beantwoorden
 • anouk

  Dit had ik ook na mijn zwangerschap. Mijn lijf was anders en ik vond het heel moeilijk om goed passende kleren te vinden. Wist niet wat de kilo’s deden, mijn buik was niet meer strak en met brede schouders lijk je met een floddershirt al snel een bodybuilder. Toen ik weer ging werken, moest ik mezelf wel weer een beetje pimpen. Gelukkig waren de meeste overtollige kilo’s toen weg en paste ik weer in mijn oude jurkjes. Ben vanaf dat moment ook steeds makkelijker geworden met voeden met een jurk. gewoon een net zolang trekken tot de borst eruit hangt
  Hoop dat je snel weer happy bent met je kledingkast !

  3 april 2015 at 19:57 Beantwoorden
 • Petra

  Hahaha, ik vind het een vrij fantastisch stuk tekst. En, érg herkenbaar. Het gaat het bij mij ook niet worden, die classy kleding en bijpassende make-up. Maar, volgens mij kun je je wel een stuk happier voelen als je kleding draagt die er netjes en iig een beetje hip uitziet. Er zijn zoveel ‘geklede’ leuke sneakers te koop (van goedkoop tot wat duurder) en drie broeken die het net niet zijn, vervangen door drie exemplaren die wel weer mooi zijn en passen: ook fijn. En qua tops: een ‘watervalhals’ bijvoorbeeld. Hemdje eronder en klaar ben je: borstvoeding-proof. Succes (en bedankt voor het openhartige delen :)).

  3 april 2015 at 20:18 Beantwoorden
 • Lisa

  Ik ook heel basic… Maar aan de andere kant voel ik me daar ook wel prima bij. Nou laat mn budget het nu ook echt niet toe om stylish te zijn, hihi.

  3 april 2015 at 21:43 Beantwoorden
 • Sanne

  hahaha we hadden het hier laatst nog over :p ik herken dit zo erg. Ik heb inmiddels nu 3 paar schoenen, waarvan 1 paar hardloop schoenen zijn en laten we over kleren maar ophouden! Mijn kleding kast echoot! Mocht je een outfit gescoord hebben ergens laat het me weten

  3 april 2015 at 23:24 Beantwoorden
 • Kelly

  Ik heb hetzelfde en dat zonder 8 kilo beweeglijke baby mee te moeten tillen.
  Soms doe ik een poging om vrouwelijke jurkjes met leuke laarsjes/hakken te dragen, maar dat is gewoon niet wie ik ben, hoe graag ik dat soms ook zou willen.
  Ik ben gewoon Kelly met dr spijkerbroek, makkelijke trui en sneakertjes, die heel soms ook wel eens een jurkje en laarsjes draagt.

  4 april 2015 at 03:05 Beantwoorden
 • Desiree

  Wat jammer! Ik zou lekker gaan shoppen. Zelf doe ik regelmatig inspiratie op voor outfits op Pinterest. En die hakken is gewoon een kwestie van oefenen… Ik ren regelmatig op hakken achter m’n peuter aan met een baby van 6 maand op de arm.

  4 april 2015 at 08:02 Beantwoorden
 • Anne

  Wat vervelend! Ik kan me nog een artikel herinneren over hoe moeilijk het was een goede tas te vinden en dit doet me er een beetje aan denken! Je beschrijft het wel heel leuk maar het is natuurlijk heel vervelend,
  Het scheelt al zoveel als je goedzittende broeken hebt. Broeken passen is naar, maar een goede broek is zo fijn! En in plaats van gympjes mooie laarzen of laarsjes, of mooie sandalen in de zomer?

  4 april 2015 at 09:42 Beantwoorden
 • stien

  Hey! Ja, ik denk dat dit voor velen herkenbaar is. Zoals je het nu omschrijft, zijn er precies twee kanten: slordig en overdreven netjes. Maar misschien moet je een tussenweg zoeken? Geen spijkerbroek met gympen, maar een nette katoenenbroek met lage haklaarsjes, een mooie ketting, een goede blouse en wat make-up. Niet slonzig, maar ook niet classy, zakelijk of te feestelijk. Gewoon een mooie en nette maar comfortabele outfit. Ik denk dat er wel een tussenweg tussen de twee is! 🙂 Probeer gewoon eens een grote schoonmaak in de kast te doen en eens goed na te denken in de winkel waar jij je nu echt goed in voelt en een combinatie van comfort en ‘goede’ stijl is.

  4 april 2015 at 10:38 Beantwoorden
 • Rebecca

  Haha herkenbaar wel! Misschien kun je het ook van de andere kant bekijken: in plaats van het aanleggen van een kast vol printjesbroeken, een kast vol met heel mooie basics. Van goede kwaliteit en echt goed passend. Dat maakt ook al een groot verschil vind ik zelf (:

  4 april 2015 at 11:37 Beantwoorden
 • Mar

  De h&m heeft volgens mij nog steeds het concept met de personal shopper. Kort gezegd je boekt een afspraak met deze persoon in je dichtbijzijnde h&m en die gaat voor jou allemaal kleding etc uitzoeken die bij jouw bouw/stijl/smaak past en die je dan kan passen en eventueel kopen. Het boeken hiervan kost niets (alleen de kleding kost geld :p)

  Misschien is dit een goede oplossing, zo leer je gelijk wat je staat en wat niet.

  4 april 2015 at 12:18 Beantwoorden
 • Odile

  Heel erg herkenbaar! Ik heb een hele lange tijd ook maar 2/3 broeken gehad die ik aan kon omdat ik geen nieuwe wilde kopen omdat ik eerst op mijn oude gewicht wilde komen en ervan overtuigd was dat dat ook ging lukken. Op een gegeven moment heb ik me er (voor dat moment) maar bij neergelegd dat dat wellicht nog wel even zou duren, dus dat ik toch maar beter weer wat kleren kon kopen. Overigens heb ik ook vaak dat als ik het koop dat het voelt alsof ik een echte fashionista ben en er super leuk bij loop, maar als ik dan weer andere zie lopen, ben ik de betreffende outfit alweer zat of stel ik mijn mening bij naar: gewoontjes en saai. Haha!

  8 april 2015 at 01:36 Beantwoorden
  • Odile

   Oh en tips… Ik koop veel kleren in basic kleuren. Die combineer ik dan met een vrolijk kleurtje (niet te gek, want dan doe ik het toch niet aan) of een leuke opvallende ketting. Ook koop ik toch vaak shirtjes die wat losser zitten voor mijn buikje zodat ik zeker weet dat ik het aan doe en gooi ik vaak ergens een jasje overeen omdat dat vaak ook afkleed. Nagellak doe ik bijna nooit omdat ik het constant moet bijwerken en daar geen tijd voor lijk te vinden en pumps heb ik ook maar opgegeven. Dan maar een eenvoudig zwart enkellaarsje met blokhak!

   8 april 2015 at 01:39 Beantwoorden
   • Odile

    En nu ik toch zo lekker aan het reageren ben (sorry! Haha): ik vind de outfit in de foto erg leuk en mooi hoor! Simpel en het staat ‘gewoon’ maar ook weer netjes. Het is iets wat ik zelf ook aan zou doen.

    8 april 2015 at 01:43 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.