to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 11

Gisteravond werd dan eindelijk de aflevering uitgezonden waar ik zo’n heel seizoen voor kijk. De reden waarom ik iedere zondag weer vrijwillig naar ongemakkelijk lopende gesprekken, keukens uit de jaren ’70 en een hysterisch blije Yvon Jaspers kijk, is vanwege die citytrip. Want nadat de boeren vorige week hun definitieve keuze hadden gemaakt, zouden we er deze week voor een deel achter gaan komen of er daadwerkelijk liefde is ontstaan. Ik had goede hoop, want in het voorstukje konden we al zien dat er bij alle stellen gezoend werd, dat er handjes werden vastgehouden en dat er werd geknuffeld op het strand. Maar ik was niet bij ieder koppel overtuigd van eeuwig durende liefde. Desalniettemin zal ik wederom even ieder koppel bespreken. 

 

Bertie
Het meest verbaasd was ik over Bertie. De logeerweek verliep op z’n zachtst gezegd nogal stroef en uiteindelijk bleef de overenthousiaste Esther over. We hadden Bertie de afgelopen tijd leren kennen als nogal stugge boerin, met haar mistige boerderij, haar altijd lege koelkast en haar neon oranje wegwerkers-gilet. Aan het begin van deze aflevering was ik me al aan het klaarmaken voor een paar ongemakkelijke scènes. Toen Bertie en Esther een fles champagne op hun Berlijnse hotelkamer aantroffen, besloten ze die niet te openen, ‘want ze hadden geen dorst’. Dat excuus heb ik echt nog nooit gehoord en de enige keer dat ik een fles champagne heb afgeslagen, was toen ik mijn bloedbaan deelde met mijn mini. “Nou, daar gaan we,” zei ik tegen Maran, er van overtuigd dat het weer een doodse bedoening zou worden. Maar ik zat er compleet naast. Bertie en Esther leken elkaar opeens helemaal gevonden te hebben. Wie had durven dromen dat Bertie zo ontzettend op zou leven van een blikje Red Bull? Opeens zag ik beide dames in een heel ander daglicht. Ze straalden, knuffelden, zoenden en keken op een gegeven moment enigszins ondeugend in de camera. Ik geloof dat we hier, geheel tegen mijn verwachting in, te maken hebben met een dolgelukkig stel. Wat hoop ik dat ze volgende week nog bij elkaar zijn! Dan kunnen ze voor altijd samen takken over het erf sjouwen! <3

 

Theo
Schoorvoetend besloot Nancy over haar hart te strijken en toch mee te gaan met Theo naar Oslo. Ze wilde hem geen valse hoop geven, had ze in eerdere afleveringen al min of meer zeshonderd keer gezegd. Nu snap ik dat ze zich indekt, maar zoiets keer op keer vermelden en tóch contact blijven houden, geeft gewoon hoop. Of ze dat nu wil of niet. Hoe dan ook, in Oslo besloot Nancy wederom bikkelhard dat ze op een aparte kamer wilde slapen. Arme Theo vertrok dan ook als een geslagen hondje, nadat ze Nancy’s kamer hadden bewonderd.
Zo halverwege het weekend hadden Nancy en Theo een gesprek in een café. Nancy wilde meer weerstand, vond Theo te passief en verwachtte initiatief van hem. Hij knikte en mompelde instemmend. Het werd op een gegeven moment een gesprek over gesprekken houden, en daar heb ik nogal moeite mee. Ik geloof niet dat Nancy er nog niet uit is of Theo de liefde van haar leven is of niet. Je weet namelijk wel of je iemand aantrekkelijk vindt, of dat je hem liever op zijn stinkende boerderij achter wilt laten. Maar Nancy liet nog even in het midden of de relatie tussen haar en Theo enige kans van slagen zou hebben. Ik moet haar meegeven dat ze haar best deed er een leuk weekend van te maken. Toch verwacht ik niet dat ze volgende week gezamenlijk aan de tafel van Matthijs van Nieuwkerk zullen aanschuiven. Vooral niet nadat Theo ‘toppie’ zei, toen hij voor het eerst een kus van Nancy had gekregen.

 

Tom
Bijna 2000 leuke vrouwen hadden afgelopen zomer de moeite genomen om een brief aan boer Tom te schrijven. Hij is een tijd lang Groot Nieuws geweest. Moest deze boer wel meedoen? Waar deed hij dat eigenlijk voor? Zo’n godvergeten lekker ding als hij kon toch zeker zelf wel een vrouw vinden? Nu moet ik zeggen dat ik daar mijn twijfels over begin te krijgen. Ik had namelijk verwacht dat de spanning van het scherm zou spatten, bij Rimke en Tom in Kroatië. Maar heel eerlijk gezegd werd ik er niet warm of koud van.
De gesprekken tussen de twee waren niet interessant en Maran betrapte mij er een aantal keer op dat ik zat te gapen of dat ik naar mijn telefoon reikte om mijn Instagram-feed te checken. Ook zag ik weinig knuffels, weinig lol en weinig aantrekkingskracht. De scène waarin ze motorrijdend de zonsondergang achter zich lieten, was indrukwekkend. Maar verder? Ik denk dat het woord ‘meh’ de lading wel dekt. Ik ben benieuwd of Tom volgende week nog samen is met Rimke. En of ze dan iets liever met elkaar zijn. Ik hoop het wel, want voor zover ik kan zien passen ze wel bij elkaar.

 

Jan
Een stel dat wél helemaal gek op elkaar is, is natuurlijk Jan en Rianne. Zelden heb ik twee mensen gezien die elkaar na zo’n korte tijd, zó geweldig leuk vonden. Vorige week hield ik mijn hart nog even vast, toen Rianne een crazy cat lady bleek te zijn met een heel nadrukkelijk aanwezig, verschrikkelijk verdrietig verleden. Toch leek dat deze week naar de achtergrond verdwenen, toen ze met haar nieuwe liefde naar Dublin ging. Het maakte niet uit dat het in Ierland bewolkt en regenachtig was, Jan en Rianne hadden de grootste lol. Ze spetterden elkaar nat bij een fontein, bezochten een bandje en gingen voor de vorm een biertje drinken in een kroeg, hoewel ze daar allebei niet zo van houden. De zon brak spontaan door toen het koppel een smal padje af liep en er werden plannen gemaakt voor de toekomst. Rianne zou haar baan opzeggen en drie kinderen (Charlotte-Sofie, Miljushka (of Alana) en een jongetje waar de naam nog niet van bekend was) uitbroeden op de boerderij. Maar eerst trouwen.

 

Geert
Tot slot Geert. Geert die in de afgelopen weken bekend is gaan staan om zijn geile gefriemel en gekronkel. Hij zat aan de billen van zijn vrouwen, zoende ze allemaal schaamteloos op de mond, ging in hun persoonlijke ruimte staan en zei – vrij onverstaanbaar – allerlei vunzige dingen als hij even één op één met iemand was. Nu blijkt dat Geert eigenlijk een hele onzekere man is. Opeens leek hij een stuk minder viezig, daar op dat prachtige Lanzarote, in hotel Seaside Jameos Playa, wat ik herken van de 2000 keer dat ik op het eiland ben geweest. Dat terzijde: ik had het nogal met Geert te doen. Hij besefte namelijk opeens dat hij best een lastig mannetje is om mee samen te wonen. Opeens had hij bewondering voor zijn overleden vrouw, voor het feit dat zij het zo lang met hem had uitgehouden. Hij hoopte met heel zijn hart dat Hetty hem zo’n zelfde kans wilde geven en hoeveel bevestiging ze hem ook gaf, het leek niet te helpen. Geert bleef aan haar plukken, wilde haar om de haverklap knuffelen, heeft de hele vakantie lang in haar persoonlijke ruimte gestaan en zocht continu mondelinge bevestiging. Ik hoop voor Geert dat Hetty, net als zijn eerste vrouw, er voor hem wil zijn. Ik denk namelijk dat hij haar op handen zal dragen. Maar ik kan me ook heel goed voorstellen als Hetty, na de doorlopende aanranding op Lanzarote, zichzelf bij thuiskomst heeft opgesloten in haar penthouse in Brabant om daar nooit meer vandaan te komen.

 

Volgende week komen we erachter. Ik vreet nu al mijn nagels op van de spanning. Wat denken jullie? Welke boeren zijn er nog bij ‘hun’ vrouw?

 • Willemijn

  Haha, weer een genot om je stukjes te lezen. Ik was ook helemaal flabbergasted door Bertie en Esther!! Wel heel leuk! Met Geer kreeg ik ook medelijden, arme man! En met z’n ‘AD”, terwijl hij ADHD bedoelt haha!

  17 maart 2015 at 07:12 Beantwoorden
 • Lisette

  leuk, je blog weer, super ! ik lees je stukjes altijd met veel genoegen.
  wat heb ik gezwijmeld bij Jan en Rianne, wat een super stel en wat is Jan toch een leuke boer gebleken.. ik vond hem in het begin niet zo bijzonder, maar wat kan hij goed met vrouwen over weg, wat is hij charmant, en wat is hij lekker zichzelf (hij ging gewoon door de hotel kamer rennen… dat zie ik Tom nog niet doen.. leuk hoe enthousiast Jan is) als zij volgende week niet meer samen blijken te zijn dan ga ik heel hard huilen en snap ik de wereld niet meer…. !
  helemaal eens met je analyses verder ja. Leuk voor Bertie, en wat bijzonder dat nu juist Esther dit bij haar teweeg brengt, dat had ik niet gedacht. Ze heeft totaal geen verwachtingen van Bertie en vindt haar toch helemaal het einde, dat werkt blijkbaar erg goed voor Bertie.
  ik denk dat J&R nog samen zijn, G&H, en B&E. R&T zie ik nou ook nog niet direct weer uit elkaar gaan maar pfff wat voelt dat afstandelijk daar. ben erg benieuwd !!

  groetjes Lisette

  17 maart 2015 at 09:35 Beantwoorden
 • Marjolijn

  Ik heb ook weer genoten en lees ook altijd met veel plezier je blog 😀

  Jan en Rianne blijven uiteraard de rest van hun leven met elkaar, geen twijfel mogelijk. <3
  Rimke komt erachter dat Tom het toch niet voor haar is en daar ze haar geliefde Friesland niet wilt verlaten.
  Bertie en Esther: Ik weet het niet. Ik kan Bertie niet peilen en Esther vind ik een hele onaangename persoonlijkheid, zoals ze tenminste bij mij overkomt. Ik vond het allemaal nog niet erg bijzonder in Berlijn, maar volgens mij ben ik de enige die daar zo over denkt.
  Theo, arme Theo. Wat jij zegt 🙁
  Geert en Hettie…. Ik hoop dat Geert gewoon een beetje uit zijn normale doen was ivm andere omgeving etc. En dat het allemaal gewoon goed komt. Maar ik ben er een beetje bang voor eigenlijk…. Kan niet wachten tot volgende week!

  17 maart 2015 at 11:47 Beantwoorden
 • Dita

  Wat heb je dit weer leuk geschreven! En ja ik moest ook zo lachen om Bertie en Esther, ‘we hebben geen dorst”. haha..

  17 maart 2015 at 12:35 Beantwoorden
  • Laura

   Haha ja dat was echt zo’n ‘huh?!’ momentje.

   18 maart 2015 at 10:15 Beantwoorden
 • Sidney

  Super blog! Moet erg hard lachen om hoe je de dingen beschrijft…

  23 maart 2015 at 22:45 Beantwoorden
 • Sylvie

  Beetje laat maar ik heb gisteren de laatste twee afleveringen pas gekeken en lees daarom nu pas je stukje, maar je slaat weer spijkers met koppen!

  25 maart 2015 at 19:41 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.