to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 8

Afgelopen maandag heb ik jullie flink laten zitten. Mijn wekelijkse bzv-column bleef uit, dankzij een kop vol snot. Ik heb al eens eerder verteld dat mijn hersenen na Nim’s geboorte gehalveerd lijken, ik kan jullie vertellen dat die flinke verkoudheid geen nuttige leegte heeft opgevuld. Maar inmiddels ben ik hersteld, heb ik weer eens een dagje niks (afgelopen week was superleuk, maar superdruk), dus is het tijd om weer eens te kijken of ik iets kan vertellen over de aflevering van vorige week. Gaan we!

 

Ik begin die logeerweek wel een beetje zat te worden. Ik heb het gevoel alsof ze meeste boeren stiekem er al lang uit zijn welke vrouw ze gaan kiezen, maar dat ze dat heel goed proberen voor zich te houden (jammer, want ik had wat stiekem gezoen achter een stapel hooibalen wel leuk gevonden!). Met als gevolg dat beide vrouwen nog proberen te redden wat er te redden valt (Theo’s situatie is daarin helaas een uitzondering). Er wordt gestrooid met wanhopige pogingen duidelijkheid te krijgen. “Ik begin je wel heel erg leuk te vinden” en “ik zou het best zien zitten om hier te komen wonen, als je mij uit zou kiezen”, met vervolgens een veelbetekenende, vragende blik. Het duurt voor mijn gevoel allemaal een beetje lang. Zou de logeerweek volgend jaar niet een logeermidweek kunnen worden? En zou het dan ook mogelijk zijn om versterking in te roepen van één van de eerder afgevallen brievenschrijfsters, in het geval dat er toch geen klik zou zijn met de dames die komen logeren? Ik denk dat het er dan voor Theo en Bertie heel anders uit had gezien. En dat er bij Jan, Tom en Geert een hoop scènes uitgeknipt zouden moeten worden, of later op de avond uitgezonden.

 

Theo
Ik begin bij Theo, want zijn verhaal sprak me toch wel zo aan. Ik heb er ’s avonds nog goed om moeten huilen. Want laten we eerlijk zijn: Met Nancy gaat ’t niet lukken. Nadat Ria, als zoveelste, Theo zelf aan de kant schoof, brak er iets. Urenlang bleef hij bergen troep verschuiven op zijn terrein, terwijl Yvon en Nancy wanhopig in de keuken thee aan het drinken waren en een gevecht aangingen met een muis op het aanrecht. Nu zou die muis alleen al voldoende reden zijn voor mij om mijn weekendtas weer in te pakken, maar Nancy durfde niet meer te vertrekken. Het spreekt voor haar dat ze, ondanks dat ze een romantische relatie met Theo niet meer ziet zitten, toch nog even voor wat steun en gezelligheid bij hem wil blijven. Daar was onze Theo wel aan toe, want ik had er niet aan moeten denken hoe hard hij zou hebben gehuild als ook Nancy diezelfde avond nog met Yvon was vertrokken. Toch hoop ik dat er nog een cameraman is die stiekem een geheim liefdesdrankje in Nancy’s koffie doet, maar ik ben bang dat Theo anders met zijn moeder naar Barcelona of welke andere Europese stad dan ook gaat.

 

Bertie
Er was deze week iets meer leven op de boerderij van Bertie. Ze had haar vriendinnen uitgenodigd voor een avondje kaasfonduen en dat bleek een goede zet. Voor de verandering werd er gekletst en gelachen aan de anders doodstille keukentafel. Mede dankzij Katherines ludieke actie om, iedere keer als iemand iets in de fonduepan liet vallen je buurvrouw een kus te geven, was er geen aandacht meer voor het dikke hondje. Was die er überhaupt nog? Katherine had er alleen geen rekening mee gehouden dat ze niet naast Bertie zat en Esther wel. Laatsgenoemde maakte handig gebruik van die situatie. Ze liet ‘per ongeluk’ een stukje brood in de pan vallen en gaf Bertie een kus vol op haar mond, waar alle anderen elkaar lafjes een zoentje op de wang gaven. Daarna maakte ze middels een speech nogmaals overdreven duidelijk dat Bertie haar prinses op het witte paard is en dat er een bulldozer nodig zou zijn om haar eventueel ooit van het terrein te verwijderen. Esther’s recht-voor-z’n-raap aanpak lijkt z’n vruchten af te werpen: Bertie vertelt aan haar vriendinnen dat ze een lichte voorkeur voor Esther voelt. Katharine lijkt vooralsnog geen zin te hebben om daar iets aan te doen. Ze heeft er vertrouwen in dat ze genoeg van zichzelf heeft laten zien. Ik ben benieuwd of dat zo is, maar ik zou mijn geld inzetten op Esther. Ondanks dat ik vrijwel zeker weet dat het een keiharde bevlieging voor haar is en dat ik me niet kan voorstellen dat zij echt bij Bertie zou passen.

 

Tom
Ook op de boerderij van Tom heerst een gespannen sfeer tussen de vrouwen. Allebei zien ze het meer dan zitten om Mrs. Tom te worden. Mama’s boy Tom (en daar is helemaal niks mis mee! ;-)) heeft besloten zijn vrienden uit te nodigen om beide dames te ontmoeten én hij gaat de vrouwen een middagje meenemen naar zijn moeder. Als halverwege de aflevering zijn vrienden arriveren, heb ik even het gevoel alsof ik naar Grease met de T-birds aan het kijken ben. Allebei de mannen hebben hebben leren jacks aan en hun haar strak in de gel. Het zou me niets verbazen als één van de twee er over een poosje met Tom’s leftover vandoor gaat. Tom lijkt overigens wel dichtbij een definitieve keuze te zijn. Aan zijn fonkelende oogjes te zien, is hij toch wel oprecht gek aan het worden op één van zijn vrouwen. Ik hoop dan ook met heel mijn hart op een citytrip waar de vonken vanaf vliegen.

 

Jan
Ook bij Jan lijkt het erop alsof ‘Boer zoekt vrouw’ het gewenste effect zal hebben. Jan omschrijft het zelf heel treffend: “Bij Marieke voel ik een vonk, bij Rianne een klik.” Nu moet hij zelf dus gaan bedenken welke van de twee hij belangrijker vindt. Beide vrouwen zijn volgens mij tot over hun oren verliefd, al doen ze nog kansloze pogingen dat niet tot uiting te brengen. Ik heb het gevoel dat Jan uiteindelijk toch voor Rianne gaat kiezen en dat ze het heel leuk gaan hebben samen.

 

Geert
Tot slot dan even Geert. Die werd toch weer graaiend en zoenend betrapt, deze aflevering. Net nu ik wat sympathie voor hem begon te voelen, kwam hij weer zo angstvallig dicht in de persoonlijke ruimte van zijn vrouwen staan, dat zelfs ik me door het scherm een beetje opgelaten begon te voelen. Helemaal toen Geert even alleen met Hetty in de slaapkamer stond, vreesde ik voor haar leven. Gelukkig bleek zij goed tegen Geerts grijpgrage handjes opgewassen en bleef ze soepel zijn pogingen tot lichamelijke toenadering ontwijken. Go Hetty, speel maar een klein beetje hard to get!
Het leek Geert een goed idee een klein feestje te organiseren, maar zijn bijdrage bleef beperkt tot het opperen van dat plan. Vervolgens nestelde hij zich namelijk in een stoel om een middagdutje te doen. Het was aan Hetty en Ada om het feestje vorm te geven. Dat deden ze, geheel in strekking met hun leeftijd: door augurken in cervelaatworst te rollen en gevulde eitjes te maken. Ik denk nog steeds dat Geert voor Ada gaat kiezen, al zou het me ergens ook niet verbazen als hij uiteindelijk toch voor Hetty kiest. Lastig, lastig! Waar zal zijn citytrip naartoe gaan? Met ‘de Zonnebloem’ een cruise over de Rijn?

 

Zo, sorry voor de vertraging, maar hopelijk zijn jullie wat opgewarmd voor de aflevering van morgen!

 • Whitney ♡ Whtnysworld

  Ik was al even bang dat ik zelf moest kijken (volg BZV via je blog haha). Gelukkig voel je je beter. Ben benieuwd naar de keuzes..

  28 februari 2015 at 22:13 Beantwoorden
 • Joyce

  Ja, die arme Theo. Ik hoop zo dat er misschien nog een leuke vrouw naar BZV zit te kijken die actie onderneemt om hem te ontmoeten. De lieverd heeft niet veel geluk in dit hele avontuur.

  En opgewarmd ben ik zeker. Ik ben erg benieuwd naar de uitzending vanavond 🙂

  1 maart 2015 at 09:23 Beantwoorden
 • Saskia

  ik vond bzv altijd ontzettend leuk maar heb dit seizoen nog geen aflevering gezien. Wel erg leuk om zo’n overzichtje te lezen!

  2 maart 2015 at 08:50 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.