to top

Nim is 5 maanden!

Ze zeggen dat de tijd vliegt met een baby en daar kan ik me inmiddels zeker bij aansluiten. Ik vond de eerste weken relatief lang duren. Ondanks dat ik meteen al vond dat ik de mooiste baby ter wereld had, kon ik niet wachten tot het moment dat ik écht contact met hem kon maken. Dat ‘ie naar me zou lachen, dat we samen in een dagritme zouden vinden, dat we samen konden spelen en kwebbelen. Al die dingen kwamen echt snel genoeg, maar sinds Nim hapjes krijgt, vind ik de tijd pas écht voorbij vliegen. Een paar dagen geleden was hij gewoon alweer precies 5 maanden! Vandaag dus weer even een overzichtje!

 

Eten en drinken
Zoals ik al eerder heb verteld, ben ik – toen Nim 4 maanden was-  begonnen met het geven van groente- en fruithapjes. Op die leeftijd is het alleen nog bedoeld ter kennismaking en hoeft hij er nog geen echte voeding uit te halen. Die haalt hij nog uit mijn borstvoeding. Nim begint erg te genieten van zijn hapjes. In het begin was hij nog niet laaiend enthousiast als ik met een lepeltje gekookte worteltjes kwam aankakken, inmiddels trappelt hij met zijn beentjes en kraait hij van plezier. Hij wordt heel blij van wat ik dan ook in zijn mond wil stoppen en wordt soms boos als ik het bakje al weg haal. Ons kleine mannetje wil ook graag drinken uit een glas. Hij zat een keer op schoot bij Maran, die een glas water aan het drinken was. Nim graaide daarnaar met zijn handjes en Maran gaf hem, in de eerste instantie voor de grap, een slok. Nim dronk – weliswaar een beetje onhandig, maar toch – dat enthousiast op en sindsdien wil hij regelmatig een paar slokjes water uit een beker. Overigens is hij daarna wel doorweekt hoor, dat moet erbij gezegd worden.
Met de borstvoeding gaat het nog goed. Ik merk dat het steeds makkelijker wordt. Ik let niet meer op de klok (‘is het alweer voedertijd?’), heb er absoluut geen moeite meer mee hem aan te leggen en ik weet meestal wel wanneer hij genoeg binnen heeft gehad.

 

Verkoudheid
Onze arme frummel heeft sinds twee dagen een flinke verkoudheid te pakken. Hij heeft koorts (gelukkig niet hoger dan 38.2, maar toch), snottert en hoest. Hij slaapt ’s nachts – helaas – weer onrustiger en vraagt overdag meer aandacht. Op dit soort momenten ben ik zó blij dat ik nog geen baan heb. Ik kan nu alle aandacht aan hem besteden, zonder dat ik hem ergens heen hoef te brengen, haast heb of nog heel veel andere dingen te doen heb. Zolang ik mijn wasjes bijhoud, komt het allemaal wel goed.
Gisteren zag ik een witte vlek, ter grootte van een tandje, op zijn tandvlees aan de onderkant. Hij vertoont al een tijdje symptomen van een doorkomend tandje, dus wie weet. Heeft die arme schat het allemaal tegelijk! Wij blijven in ieder geval lekker thuis de komende tijd. Wel heel erg balen met dat fijne winterzonnetje, maar ik denk dat het beter is om niet met ons mannetje rond te gaan sjouwen nu.

 

Nim1

 

Slapen
Dan even over het slapen, want dat schijnt iedereen in mijn omgeving heel interessant te vinden. “Slaapt ‘ie al door?” en dan weet ik meestal niet zo goed wat ik moet zeggen. Want ik moet er ’s nachts nog steeds uit voor een voeding, maar hij slaapt meestal wel zo’n 6 uur achter elkaar, wat officieel gewoon doorslapen is. Sinds ongeveer een maand gaat Nim tussen 7 en 8 naar bed. Dan doen we een ritueeltje (schone luier, slaapzak aan, vitamine D-druppeltjes, liedje, tietje, kusjes en naar bed) en valt ‘ie moeiteloos in slaap. Soms slaapt hij aan mijn borst al, soms leg ik hem klaarwakker in bed. Hoe dan ook: hij valt zonder te zeuren in slaap. Als Maran en ik rond half elf zelf naar bed gaan, komt Nim nog voor een voeding. Hij vraagt er zelf om, maar drinkt die slapend bij mij op. Daarna begint voor ons allemaal de nacht. Meestal wordt meneertje om half 5 weer wakker. Hij drinkt dan een kwartiertje en valt vervolgens weer heerlijk in slaap tot ongeveer half 8. Een prima ritme, als je het mij vraagt. Ik kan dan ook niet wachten tot zijn verkoudheid over is en we daar weer naar terug gaan!

 

Ontwikkeling
Tja, Nim leert iedere dag weer nieuwe dingen. De afgelopen tijd is hij veel bezig geweest met draaipogingen. Het lukt hem nog niet helemaal om zich om te draaien, maar hij komt een heel eind, beide kanten op. Hij heeft wel een manier gevonden om in zijn box en in zijn bed te draaien. Laatst vond ik hem tijdens de nachtvoeding opeens met zijn hoofd bij het voeteneinde (???). Hij speelt heel graag en veel. Met ons, maar hij kan zich ook prima langere tijd zelf vermaken. Zo vindt hij tegenwoordig de labels op zijn speelgoed heel interessant. Sinds ongeveer een week schaterlacht Nim ook. Hij doet dan zijn handje bij onze mond en als we doen alsof we die opeten – en daar gekke geluidjes bij maken – komt hij niet meer bij. Dat is zó ontzettend lief! Zoals ik al zei: ik vergelijk mezelf continu met die smiley met hartjes als ogen. Hij kletst er nog steeds vrolijk op los, maakt scheetjes-geluiden met zijn mond (en kijkt daar heel serieus bij) en vindt het leuk om tegen een hysterisch apparaat op zijn box te trappen. Ook wordt hij steeds nieuwsgieriger. Hij houdt ervan om rechtop naast ons op de bank te zitten (als we hem inbouwen tussen kussens, blijft hij prima zitten) en vindt het leuk om bij mij in de draagzak boodschappen te doen. Dan zit hij als een dolle om zich heen te kijken en te flirten met de caissière. Zoals iedereen steeds al zegt: het wordt inderdaad steeds leuker.

 

Zoals jullie hopelijk uit mijn stukje op kunnen maken, zijn we dolgelukkig met ons heerlijke ventje. Snottebal of niet, wij knuffelen er flink op los! Volgende maand weer een update! 🙂

 

(Haha, ik zie dat Manon vanmorgen ook een update over Nilo heeft geschreven. Die lieverd is alweer 3 maanden! We hebben dezelfde opzet en dezelfde titel. Great minds think alike. Ofzo? 😉

 • Laura

  Haha, ik zag inderdaad de titel van dit artikel en ik dacht: hey! Dat is toevallig, Manon schreef vanochtend precies zo’n artikel. Toch blijven dit altijd wel artikeltjes waar ik ook zo’n poppetje met hartjes-ogen ben. Zo leuk hoe jullie vol liefde over jullie kleine mannetjes vertellen!

  19 februari 2015 at 11:48 Beantwoorden
 • Anna

  Hoera voor Nim! Wat wordt hij groot en wat is hij een mooi mannetje!
  Hij doet me echt aan Willem denken, maar wat het precies is weet ik niet hihi.

  19 februari 2015 at 12:20 Beantwoorden
 • Milou

  Jeetje wat gaat de tijd hard. (Zei ik ook al bij Manon 😉 ) Nim wordt al echt een stoer gozertje! Geen mini baby meer! 🙁 leuk hoor, om over zijn ontwikkeling te lezen!

  19 februari 2015 at 13:04 Beantwoorden
 • Anneleen

  Wat mooi en lief om te lezen! Wat doet Nim het goed! 😉 Vervelend dat hij nu wat last heeft van een verkoudheid en (waarschijnlijk) doorkomende tandjes. Verzorg em maar lekker en houd maar lekker veel knuffel-tijd!

  19 februari 2015 at 13:33 Beantwoorden
 • Manon

  Hahahaha, het zal toch ook niet anders zijn dat we hetzelfde hebben 😉 Inderdaad: great minds think alike!
  Wat een drollie die Nim <3 Het wordt tijd dat wij eens richting de big city komen, kan onze kleine boer dat ook eens zien. Verder dan the big city Arnhem is hij nog niet geweest haha. Het wordt elke dag leuker en leuker, kun je nagaan over een jaar! Als we ze al niet opgevreten hebben!

  19 februari 2015 at 16:48 Beantwoorden
 • Saskia

  Dat schaterlachen is inderdaad zo geweldig! En ja inderdaad het wordt steeds leuker 🙂

  20 februari 2015 at 08:43 Beantwoorden
 • Anita

  De eerste dag of 5 maanden oud….. ik smelt nog steeds voor Nim!
  Lieve groeten!

  24 februari 2015 at 15:08 Beantwoorden
 • Whitney ♡ Whtnysworld

  Het wordt inderdaad steeds leuker 🙂

  26 februari 2015 at 19:35 Beantwoorden
 • Sanja

  Snel gaan ze hé 🙁 Ondanks dat het steeds leuker wordt, mis ik dat echt mini ook wel. Soms kan ik het niet eens beseffen hoe snel de tijd gaat hah.. Oh, smelt helemaal weg van schaterlachen hihi.

  6 maart 2015 at 08:46 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.