to top

Favoriete baby-aankopen

Ergens in mei/juni vorig jaar, kochten Maran en ik een aantal baby-warenhuizen leeg. Gewapend met een aantal baby-uitzetlijsten en een plan in ons hoofd, kochten we alles wat we nodig dachten te hebben. Daar zitten, moet ik bekennen, ook wel een paar miskopen tussen. Maar gelukkig hebben we ook aardig wat spullen gekocht, waar we enorm veel plezier van hebben. Vandaag wil ik die eens met jullie delen. Misschien hebben jullie er wat aan.

 

Hangstoel
Ik begin met de Strandmon Oorfauteil van IKEA. Toen Nim nog in mijn buik zat, had ik bedacht dat ik een stoel in de babykamer wilde. Deels omdat ik van plan was hem daar ’s nachts borstvoeding te geven, maar deels ook als opvulling van zijn kamer. Het was namelijk zo leeg en een stoel zou lekker gezellig staan. Het werd uiteindelijk de Strandmon Oorfauteil van IKEA. Ik vond hem goed passen bij de ietwat klassiekere meubeltjes die we voor de babykamer hebben, dus een paar maanden voordat Nim geboren werd, propten we hem achter in onze auto. De eerste weken van Nim’s leven is deze stoel amper gebruikt. ’s Nachts kolfde ik, terwijl Maran hem in ons bed een flesje gaf. Ik kreeg spijt van de stoel, want het was toch wel zonde om hem alleen ter opvulling van de kamer te gebruiken. Maar toen Nim ongeveer 7 weken was, besloot ik dat ik niet meer wilde kolven ’s nachts. Ik zou hem alleen nog maar borstvoeding geven. Daar is het wat flesweigeren betreft misgegaan, maar het was wel goed voor het gebruik van de stoel. Iedere nacht zat, en zit, ik daar namelijk – inderdaad – mijn kleintje te voeden. En iedere nacht bedenk ik hoe ongelofelijk blij ik met het ding ben. Vooral door de hoofdsteuntjes aan de zijkant, kan ik (met een dekentje over mijn benen en een lekkere, warme baby op mijn schoot) tijdens de voeding door suffen. Om daarna weer lekker snel in slaap te vallen. Ik raad deze stoel écht van harte aan, aan iedereen die wat ruimte in de babykamer heeft én van plan is ’s nachts borstvoeding te geven. Koop er dan ook meteen een dekentje bij!

 

IMG_0983

 

Piraatje
Toen één van Maran’s vrienden op kraamvisite kwam, bracht hij de piraat van het babyspeelgoedmerk Lamaze mee. En oh, wat was dat een schot in de roos. Geen idee waarom, maar sinds Nim ongeveer 10 weekjes oud is, is zijn piraat zijn beste vriend. Eerst moesten wij de piraat voor zijn gezicht heen en weer bewegen om Nim aan het lachen te krijgen, maar inmiddels kan hij zijn piraat al heel goed zelf aanpakken en vasthouden. Hij kan zich er nog steeds uren mee vermaken. Zo leuk om te zien! Bovendien is het een makkelijk ding om even snel mee te nemen. Ik heb hem trouwens ook voor Nilo gekocht. Nu maar hopen dat hij er net zo’n lol mee heeft als Nim! We hebben trouwens mer speelgoed van Lamaze en het is allemaal ontzettend leuk. Maar de piraat is voor nu in ieder geval Nim’s favoriet.

 

 

piraat

 

Box
Mijn oma wilde ons de box cadeau doen. Ik had verhalen gelezen van moeders die de box uiteindelijk gebruikten om jassen en ongeopende post in op te bergen, maar dat was ik niet van plan. Een dag na Nim’s geboorte kluste mijn vader hem in elkaar en sindsdien is er geen dag geweest dat we er geen gebruik van hebben gemaakt. Gelukkig zijn we gezegend met een baby die zichzelf prima kan vermaken. Met zijn piraat, zijn mobile en een aantal speeltjes die ik wel eens afwissel, kan hij ruime tijd lekker spelen. Hij blij, ik blij. Want ik heb op die momenten even mijn handen vrij om wat dan ook te doen. Nim stampt met zijn voetjes en zwaait met zijn armpjes alsof hij op een danceparty is en we horen hem regelmatig kraaien van plezier. Totdat het dan opeens stil is geworden en hij in slaap is gevallen. Ook in zijn box, ja. Blijkbaar maakt hem dat niks uit. Ik ben benieuwd tot wanneer we de box nog gaan gebruiken, maar tot nu is het een superaankoop geweest.

 

IMG_1675

Droger
Op de dag dat ik de positieve zwangerschapstest in mijn handen had, wist ik al dat ik een droger in huis wilde. Ik heb in totaal 7 jaar ‘op mezelf’ gewoond zonder droger en dat was prima te doen. Maar ik wist dat de was er met een baby heel anders uit zou gaan zien. Toen ik zo’n 33 weken zwanger was, heb ik al Nim’s kleertjes, doeken en lakentjes gewassen. Eén voor één hing ik alles op aan de droogrekken. Totdat ik dat meer dan zat was en Maran aan zijn haren mee naar de Mediamarkt trok. We zochten een droger uit, een paar dagen later werd die geleverd en ik zou er nu geen dag meer zonder willen. Ik vraag me met terugwerkende kracht af hoe ik het zo lang heb volgehouden om onderbroeken, sokken en T-shirts op te hangen, terwijl ik die al die tijd gewoon in de droger had kunnen knallen. Bovendien had ik gelijk: met een baby is het aantal was exponentieel gestegen, dus die droger komt meer dan van pas!

 

Meubeltjes
Zoals ik al eerder schreef, hebben we de meubeltjes in de babykamer van mijn ouders gehad. Mijn vader heeft ze ooit zelf in elkaar geknutseld, toen mijn moeder zwanger was van mij en nadat mijn babybroertje eruit was gegroeid, hebben me ouders ze opgeslagen. Voor als er ooit een kleinkind zou komen en voor als wij de meubeltjes überhaupt zouden willen. Ik ben er nog steeds iedere dag superblij mee dat we van dat aanbod gebruik hebben gemaakt. Mijn vader heeft de meubels voorzien van een likje verf en ze zien er prachtig uit. Niet alleen vind ik het tof dat ze ‘anders’ zijn dan de meeste meubels in babykamers die je tegenwoordig zit (strak en hoogglans wit), maar de commode is ook écht heel erg handig. Hij is breder dan de commodes die je kan kopen, dus staat er veel op en in. En het idee dat ik daar als baby in heb gelegen en dat mijn vader die destijds met heel veel liefde geeft gemaakt… Daar kan niks tegenop!

IMG_0980
En ach. Verder ben ik blij met onze kinderwagen (Joolz), Nim’s slaapzak, alle babykleertjes waar geen capuchon aan zit, van die ‘knuffeldoekjes’ die Nim nog net niet opeet, het kolfapparaat van Medela (ook al drinkt Nim de fles niet echt, ik kolf er als het moet genoeg mee bij elkaar om een gemiddelde koffiebar van cappuchinomelk te voorzien) (sorry voor dat walgelijke beeld) en het wipstoeltje dat we hebben gekregen, waarin ons ukkie zich ook prima kan vermaken. Mocht er interesse in zijn, wil ik binnenkort ook wel een soortgelijk blogje schrijven over onze miskopen. Laatmaarweten!

 

 • Mendy

  Wat leuk om te lezen zeg. Die piraat is echt heel cute. Ik vind mijn draagdoek ook echt een topaankoop! Wat mij betreft staat die op nr 1. Gebruik je die van jou nog veel?

  27 januari 2015 at 08:14 Beantwoorden
   • Mendy

    Mijn jas kan ook niet helemaal dicht. Alleen tot onder z’n billen. Je zou het moeten zien als een 2e laag kleding. Met dit weer van vandaag doe ik een stoffen (met soort bont gevoerd) jasje van feetje aan. Ik heb het ook wel eens met een echt gevoerd jasje geprobeerd maar dan kookt ie de pan uit. Het is een beetje op gevoel. Succes!

    27 januari 2015 at 14:46 Beantwoorden
 • Sara

  Leuk om te lezen! En Jaa de miskopen zou ik ook graag lezen, want dat kan een mommy to be alleen maar behoeden van miskopen!

  27 januari 2015 at 08:39 Beantwoorden
 • Manon

  Ik kan ook niet zonder droger haha echt een aanrader als je een baby krijgt! Ohw die piraat <3!
  En ja ik wil jouw miskopen wel eens zien (babyschoentjes #fail, werkt niet).

  27 januari 2015 at 09:30 Beantwoorden
 • Sara

  Ja leuk een stukje over de miskopen! Altijd erg leuk om te lezen wat dat bij anderen is.

  27 januari 2015 at 10:37 Beantwoorden
 • Vlijtig Liesje

  Mijn favoriete aankoop was de babybundler, waarin ik de kinderen droeg.

  27 januari 2015 at 12:01 Beantwoorden
 • Milou

  Een droger… nee, daar zou ik nooit zonder kunnen! In ons huurhuisje zaten we zonder, en zodra we spullen gingen kopen voor ons koophuis, was een droger het eerste dure ding dat ik kocht. As we speak staat hij onze bankbekleding te drogen, zodat ik vanavond wel gewoon lekker op de bank kan zitten. Zo fijn!

  27 januari 2015 at 15:21 Beantwoorden
 • anouk

  leuk stukje! ben ook heel benieuwd naar je miskopen, of het overeen komt met onze of juist niet

  27 januari 2015 at 16:50 Beantwoorden
 • Manouk

  Ik geef ook volledige borstvoeding en in het begin pakte mijn zoontje de fles erg goed, totdat hij 3 maanden was. Toen besloot hij dat hij de fles niet meer wilde en toen was hij natuurlijk net bij opa en oma aan het spelen en waren papa en mama uit eten haha. Maar nu geef ik hem voortaan elke dag een keer de fles en dan echt maar 40/50cc en nu pakt hij hem weer prima gelukkig. Leuk he die knuffels van Lamaze, hier ook favoriet!

  27 januari 2015 at 19:29 Beantwoorden
 • angelique

  Ja ook de miskopen! Ik vond zo’n stoel ook heerlijk in het begin toen ik moest voeden. Ik tuimelde vaak genoeg samen met hem in slaap

  27 januari 2015 at 19:32 Beantwoorden
 • Gwen

  Ik suf ook verder in de schommelstoel met een deken over mijn benen haha! Oh ja, Olivia dronkt vanaf wk 5 tot in wk 10 perfect uit de fles en weigerde vanaf toen (precies valk voor ik weer moest werken, zucht), dus ik denk niet dat het perse daar mis is gegaan met Nim hoor 😉 Overigens drinkt Quinn ook prut uit de fles en duwt hem steeds weg. Gaan we weer, zucht.

  27 januari 2015 at 22:25 Beantwoorden
 • Odile

  Ik ben nog steeds jaloers op twee dingen: die heerlijke fauteuil had ik ook graag gehad toen Maxim nog klein was en die droger! Wat zou ik die graag willen!!

  27 januari 2015 at 23:02 Beantwoorden
 • Whitney

  Gaaf een kinderkamer gemaakt door je vader. Jaaa nu ik zwanger ben van de tweede is een droger echt hard nodig! Heb al amper ruimte om de was überhaupt op te hangen in ons appartement. Een stoel wil ik ook nog graag. Eerst nog de kinderkamer her indelen en kijken of er plek over is 🙂 voor ons is de wipstoel een miskoop geweest, meer mis cadeau. Heel lief maar wilde eigenlijk een andere, kreeg het cadeau op mijn babyshower. Twee keer gebruikt en totaal niet fijn. Die gaan we dus vervangen. Ben wel benieuwd naar de miskopen.

  28 januari 2015 at 00:52 Beantwoorden
 • Channah

  Leuk, en handig, om te lezen. Ik ben benieuwd welke spullen wij straks het meest gaan gebruiken, en wat juist niet.

  28 januari 2015 at 16:24 Beantwoorden
 • Nynke

  De droger hebben we hier in ieder geval al staan, haha en de rest is erg handig om te weten!
  Naar de miskopen ben ik ook erg benieuwd! 🙂

  28 januari 2015 at 19:56 Beantwoorden
 • Anneleen

  Oh wat bijzonder dat je vader de babymeubeltjes zelf heeft gemaakt!

  1 februari 2015 at 16:46 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.