to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 2

Huhaaa! Gisteren was het tijd voor de speeddates en die aflevering heeft doorgaans drie hoofdingrediënten: in knisperend cellofaan verpakte cadeautjes, dolenthousiaste vrouwen en intens ongemakkelijke momenten. Ik zat er de hele middag al klaar voor! Overigens, even los van de aflevering van gisteren: ontzettend bedankt voor jullie lieve reacties op mijn stukje over de aflevering van vorige week. Jullie verdienen allemaal een doosje met daarin stukken van een kaars in hart-vorm en een bijpassend gedicht! Ik weet niet of ik het iedere week zal blijven doen, maar nu in ieder geval wel. Gaan we!

 

Bij die speeddate hè, vind ik het altijd toch weer bijzonder om te bedenken dat al die vrouwen er waarschijnlijk op hun opperbest bij lopen. Je schrijft namelijk niet naar de boer van je dromen om vervolgens op te komen draven in een versleten huispak. Ik stel me dan voor dat al die vrouwen, misschien wel samen met een BFF, zijn gaan shoppen naar dé perfecte outfit en een cadeautje voor de eerste date. Ze zijn de dag van tevoren nog naar de kapper geweest (zou ik wel doen, in ieder geval) en hebben misschien wel het één en ander in elkaar geknutseld voor een onuitwisbare eerste indruk. Op de dag zelf zijn ze uren eerder dan normaal opgestaan om met behulp van wat Youtube-tutorials hun make-upje te perfectioneren. Vervolgens zijn ze met knikkende knietjes in hun Fiat Panda gestapt en naar de date-locatie gereden. Yvon, hond Tommie en de man (of vrouw) van hun dromen tegemoet.

 

Ik moet trouwens ook altijd erg lachen om het moment waarop alle vrouwen zich voor het bordes hebben verzameld en Yvon schreeuwend op een trede van de trap naar het landhuis staat te gillen dat de boeren eraan komen. Als Oprah herself staat ze uit puur enthousiasme te kraaien: “you get a speeddate, you get a speeddate, YOU ALL get a speeddate!!!!!” De reacties van de toegestroomde vrouwen zijn bovendien niet minder enthousiast. Ik zou bijna vergeten dat het gaat om vijf simpele boeren, die diezelfde morgen waarschijnlijk nog tot hun ellebogen in de koeienstront stonden.

 

Hoe dan ook, na het hysterische moment op de traptreden van het landhuis, is het tijd voor de dames en boeren om zich op te maken voor de speeddate. De ene boer wordt geïnstalleerd op een bankje in de zon, de ander wacht z’n vrouwen op in een donkere zolderkamer. Voor de vrouwen is dit hét moment om een geweldige eerste indruk te maken. De boeren kunnen hiermee bewijzen dat ze erg geïnteresseerd de brieven hebben gelezen en precies weten welke vrouw er tegenover ze zit.

 

Tom
Ik had verwacht dat de dames die Tom had uitgekozen ernstig op zouden vallen tussen de vrouwen van andere boeren. Ik stelde me glitters en regenbogen voor en ik had verwacht dat ik zelfs door het televisiescherm heen me zwaar geïntimideerd zou voelen bij de aanblik van al die potentiële supermodellen. Maar ik kon opgelucht ademhalen. Niet dat ze er op bewegend beeld opeens uit zagen alsof Maik de Boer er op losgelaten moest worden, maar ze waren een stuk ‘toegankelijker’ dan ik had verwacht. Blijkbaar doet zo’n Instagramfiltertje toch echt wonderen.
Tom leek ook niet extreem onder de indruk. Hij had grote moeite met het onthouden van de namen van zijn vrouwen (kom op Tom, die vrouwen hebben vanmorgen vroeg met hun tong uit hun mond geconcentreerd hun eyeliner 36 keer getrokken om hem te perfectioneren, had anders ook éven je best gedaan!). Bovendien redde hij zich ternauwernood uit een andere ongemakkelijke situatie. Een vrouw met een lief gezicht en een mooie vlecht had een cadeau meegenomen die refereerde aan haar brief. Daarin had iets over koken gestaan. “Ehh, oja. Je schreef iets over koken hè, en andere dingen.” Ja Tom. Waarschijnlijk schreef ze inderdaad ook over andere dingen.
Kleurrijk gekleedde Leonie kon het weinig schelen dat Tom zich niet al te goed had voorbereid op de speeddates. Zij zag het helemaal zitten om zijn administratief medewerker te worden. Tom zag dat ook wel gebeuren, dus koos hij haar uit om mee te gaan op de volgende date. Verder koos hij nog vier blonde dames uit. Waaronder ééntje met een bos haar, en een bos krullen.

 

Geert
Vond ik Geert vorige week nog een aandoenlijke, vrolijke opa, zou ik nu toch mijn kind ver bij hem uit de buurt houden. En mezelf ook. Want Geert vindt, voor zover ik kon zien, alles wat op twee benen staat bijzonder aantrekkelijk. Niet alleen likte hij opgewonden aan zijn onderlip, toen hij het over zijn eigen vrouwen had, hij had het bovendien ook op Tom’s rejects voorzien. En waar Geert in de eerste plaats op een hitsige pup leek, zo eentje die je keer op keer van je knie moet meppen, leek hij soms ook gewoon op het bejaarde mannetje dat hij is. Hij maakte namelijk goed duidelijk dat hij een vrouw zocht die lekkere bammetjes voor hem wilde smeren. En oja, ze mocht niet klagen als hij laat thuis zou zijn, want dat was hij eigenlijk altijd. Als hij een middagdutje had kunnen doen.
De vrouwen van Geert zagen eruit alsof ze het gigantisch naar hun zin hadden. Bovendien leken ze allemaal bijzonder onder de indruk van hun speeddate. Nu valt me op dat sowieso alle vrouwen tot over hun oren verliefd zijn na de speeddate. Iedereen heeft vonken over voelen spatten, terwijl het er vanaf een scherm uit zag als een ongemakkelijk sollicitatiegesprek. Hoe dan ook: Geert koos uiteindelijk de vijf vrouwen die er in mijn ogen het jongst uitzagen. De rest mocht volgens hem terug naar hun aanleunwoning.

 

Bertie
Vorige week raakten we bekend met de term ‘in-betweens’. Ik geloof dat het iets betekende als: een niet uitgesproken mannelijk- of vrouwelijke vrouw. Deze week snapte ik precies wat Bertie bedoelde. Ze had allemaal erg leuke vrouwen uitgekozen die er inderdaad niet mannelijk, maar ook niet overdreven vrouwelijk uit zagen. Ik vond Bertie’s speeddates niet noemenswaardig interessant of gênant te noemen. Het zag er allemaal wel gemoedelijk uit, al kon ik van tevoren al bedenken welke vrouwen ze zou uitkiezen. Bovendien denk ik al te weten met welke vrouw ze uiteindelijk gaat trouwen en geen kinderen gaat krijgen: Rosita. Daar zag ik namelijk voor de verandering wél vonken overspatten. Al vond ik zelf Esther het leukst. Ik ben benieuwd naar de date van volgende week!

 

Jan
Had ik vorige week nog niet bepaald een hoge pet op van Jan en zijn enge Jules Deelder-zonnebril, moet ik nu concluderen dat ik hem toch wel sympathiek begin te vinden. Al is het alleen maar omdat hij dat gekke mokkel, die agressief werd om het feit dat hij zijn gehaakte schaap-broche niet op had gedaan, zonder pardon terug naar huis had gestuurd. Wat dacht ze ook? Dat Jan daar als een loser met een geknutseld schaapje op zijn borst zou rondlopen? Ik kan me opeens prima voorstellen waarom die meid nog vrijgezel is. Anyway: tussen Jan en Marieke (met het rode glittertopje) zag ik het wel gebeuren. Die leken elkaar meteen erg leuk te vinden. Al vraag ik het me serieus af of zij het op kan nemen tegen Laura. Die komt namelijk ook van Texel en dat schept een dusdanige band, dat ik denk dat het voor de anderen al bekeken is. We zullen er vanzelf achter komen.

 

Theo
Tot slot Theo. Lieve, aandoenlijke Theo. Die op een wankel bankje in de zon was geparkeerd. Hij wees, heel erg ontactisch, zijn iets te zware date op dit feit. “Kijk uit meid, dat je er niet teveel op leunt, want dan zakt dat bankje in elkaar!” Deze vrouw koos hij overigens niet uit. Wat hij wel deed was heel veel geknutselde bende in ontvangst nemen. De functie van die verhuisdoos met Albert Heijn/Muppets handpoppen heb ik niet kunnen ontdekken. Ook was ik niet onder de indruk van die appeltaart met kartonnen boertje-met-kruiwagen, die Theo overigens wel mooi leek te vinden. Ik moest trouwens wel ontzettend lachen om Theo’s eerste opmerking tegen zijn date: “Je valt me alles mee!” Och lieve Theo, met zulke opmerkingen ga je er niet komen. Misschien kan hij van charmeur Geert nog de kneepjes van het vak leren. Overigens koos Theo wel vijf erg leuke vrouwen uit, al vraag ik me af of zij niet iets te spontaan en ‘stads’ zijn om op zijn winderige veeboerderij te kunnen aarden.

 

Het was weer een prachtige aflevering, al ben ik altijd blij als we die eerste twee rommelige uitzendingen achter de rug hebben. Vanaf nu gaan we zowel de boeren als hun vrouwen beter leren kennen. Ik ben erg benieuwd naar volgende week. De rollerdisco beloofde in ieder geval veel goeds!

 • Manon

  HAHA, je schrijft precies wat ik allemaal dacht! Die subtiele hint dat het bankje bijna in elkaar stortte, die gekke knutsels met muppetpoppen inderdaad (?) en Jan die ik deze week ook leuker vond dan voorgaande afleveringen. Ik heb nu al zin in volgende week!

  12 januari 2015 at 12:36 Beantwoorden
 • Jose

  Ik had het mooi gevonden als harmke op stond bij Tom toen hij met Femke doorging! Hij noemde haar tot 3x toe femke

  12 januari 2015 at 12:58 Beantwoorden
 • Desiree

  Je beschrijft het erg leuk. 🙂 Mag je van mij het hele seizoen blijven doen!

  12 januari 2015 at 13:23 Beantwoorden
 • iooon

  Ik heb gisteren voor het eerst ooit een hele aflevering gezien. Maar jouw stuk is leuker dan die hele aflevering.

  12 januari 2015 at 13:37 Beantwoorden
 • Alba

  Heerlijk stuk Betty! Lach me rot!
  Zeker blijven doen dit

  12 januari 2015 at 13:49 Beantwoorden
 • Marloes

  Jaaa! En weer heb je alles beschreven wat ik dacht, haha.
  Met plaatsvervangende schaamte heb ik sommige dates bekeken, geweldig!

  12 januari 2015 at 13:53 Beantwoorden
 • Mendy

  Hahahaha…wat heb ik ontzettend gelachen om dit stuk! Geweldig zeg..bij zoveel stukjes dacht ik precies hetzelfde! Ik kijk uit naar (hopelijk ga je ermee door) volgende week!

  12 januari 2015 at 17:22 Beantwoorden
 • Bregje

  Wat schrijf je leuk! Zie zo alle scenes weer voor me

  12 januari 2015 at 17:38 Beantwoorden
 • Els

  Ik denk dat ik toch maar moet gaan kijken…

  12 januari 2015 at 17:58 Beantwoorden
 • Anne

  Leuk zeg! Je beschrijft precies alles zoals het was!

  ’t Viel mij ook nog op dat één van Geerts vrouwen al heel serieus hard van stapel liep, met opmerkingen als ‘we moeten natuurlijk nog wel 20 jaar ons leven delen’ en later ‘het moeilijkste vind ik nog wel dat ik nu voor mezelf kies en niet voor mijn kinderen, dat valt me wel zwaar’, echt alsof ze al door was. Ik weet niet of hij haar nu gekozen heeft uiteindelijk verder…

  En oh wat was er veel plaatsvervangende schaamte. Genant concept ook, zo vrouwen afwijzen. En Geert was de énige die netjes de vrouwen bedankte voor hun komst!

  12 januari 2015 at 18:18 Beantwoorden
 • Willemijn

  Hihi ik smul van deze stukjes. En ik heb zo ongeveer dezelfde mening als jij. Jan wordt steeds sympathieker, Geert irritanter en Theo is aandoenlijk. Ik kijk uit naar volgende week!

  12 januari 2015 at 21:49 Beantwoorden
 • Manon

  Heerlijk stuk weer, Betty! Kijk alweer uit naar je verslag van volgende week 🙂

  12 januari 2015 at 21:57 Beantwoorden
 • Nynke

  Zeker elke week deze stukjes schrijven, super leuk! 😀

  13 januari 2015 at 11:48 Beantwoorden
 • Linda

  Haha, superleuk!

  13 januari 2015 at 15:12 Beantwoorden
 • Liza

  Heel irritant dat ‘onze Geert’ in de 3e persoon vragen stelt aan de dames! Zo van hoe is het vandaag met Betty? Aan Betty zelf dan.
  Why?

  Valt iemand dat ook op?

  15 januari 2015 at 12:36 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.