to top

Eén jaar geleden…

Precies een jaar geleden, op 10 januari 2014, werd ik ’s morgens met een volle blaas wakker. Al twee weken zat ik in spanning te wachten. Misschien zou ik wel zwanger zijn. Ik deed al tijden niets anders dan symptomen van een beginnende zwangerschap Googlen en had die vrijdag 10 januari roodgemarkeerd in mijn agenda staan: dan zou de dag zijn waarop ik een zwangerschapstest kon doen. 

 

In die twee weken die aan de zwangerschapstest vooraf gingen, heb ik veel verschillende dingen gedacht. Van “oohh, wat zou het leuk zijn als het gelukt is!” tot “pff wat spannend, als het deze maand niet gelukt is, wil ik voorlopig geen poging meer wagen”. Het was zo’n rare periode, want ik voelde me niet anders, al had ik toch ergens het idee dat er in mijn lichaam iets aan het veranderen was. Maar, zo dacht ik, dat zat allemaal vast tussen mijn oren. Tot 10 januari dus.

 

Ik werd veel te vroeg wakker, maar vond dat het tijd was. Eindelijk mocht ik de zwangerschapstest uit het plastic halen en nadat ik het ding (en mijn handen, meh…) ondergeplast had, kon het wachten beginnen. Het controle-streepje was meteen zichtbaar, maar het vakje waarin een streepje zou moeten ontstaan, bleef leeg. “Zie je wel, het zat gewoon tussen mijn oren!”, dacht ik terwijl ik naar de badkamer liep. Ik waste mijn handen 65 keer, drukte het dopje op de test en kroop weer bij Maran in bed. De test had ik op het plankje boven ons bed gelegd. We kletsten wat, maar niet over een mogelijke zwangerschap. We hadden het maar één keer geprobeerd, dan zou het echt niet meteen raak zijn!

 

Een paar minuten laten pakte ik de test en keek erop. Het was schemerig in de kamer en ik had mijn bril niet op. Ik zag wel iets, maar dacht dat het een schaduw was. “Ah, zie je wel. Niet zwanger!” zei ik tegen Maran, met een gemengd gevoel van teleurstelling en ergens ook wel opluchting. Zwanger zijn leek me geweldig, maar ook wel eng. Daar hoefde ik me nu niet druk om te maken, gelukkig! Maran pakte de test van me over. “Eh, schat. Er staat wel een streep. Je bent zwanger!” Ik greep de test uit zijn handen, zette mijn bril op en liep met de test naar het raam. Hij had gelijk. Er was inderdaad een streepje te zien. Niet heel duidelijk, maar een streepje betekende een zwangerschap. Ik zou moeder worden. Toch wel!

 

Vandaag is het 10 januari 2015. In het afgelopen jaar heeft mijn wereld op z’n kop gestaan. Ik ben sinds vorig jaar 18 kilo aangekomen en weer 14 kilo afgevallen. Ik heb ervaren hoe het is om echo’s te krijgen, om schopjes van een baby te voelen, om een opgezwollen buik te hebben, om een babyshower te krijgen, om te bevallen, om borstvoeding te geven en voor een baby te zorgen. Stuk voor stuk hele bijzondere momenten. Het was terecht dat ik vorig jaar in januari zowel blij als een beetje bang was. Afgelopen jaar was namelijk van tijd tot tijd naast prachtig, erg spannend en zwaar.

 

Nu ik er op terugkijk, kan ik concluderen dat we erg veel geluk hebben gehad. Ik werd makkelijk zwanger en heb een heerlijke, gezonde zwangerschap gehad. De bevalling was pittig, maar te doen en ik heb er de allermooiste zoon op de wereld voor terug gekregen. Een vrolijk kereltje die ik niet meer uit mijn leven weg kan en wil denken.

 

Het begon allemaal een jaar geleden en wat ben ik blij dat er toen een streepje te zien was!

 • Manon

  Ik blijf het nog steeds bizar vinden! Een jaar geleden was Nim nog een kluitje cellen en nu gewoon een kereltje met alles erop en eraan… Knap hè, wat we in 9 maanden kunnen maken!

  10 januari 2015 at 13:17 Beantwoorden
 • angelique

  Oh heerlijk! Ik heb jammer genoeg de zwangerschaps test niet meer want die heeft mn ex weggegooid want hij vond het smerig om te bewaren 🙁 Voor mij is het alweer 4 en half jaar geleden dat ik een positieve test in mn handen had.

  10 januari 2015 at 13:30 Beantwoorden
 • Miranda

  Leuk dat je ze ook bewaard hebt, ik heb ze van de jongste wel bewaard en van de oudste niet.

  10 januari 2015 at 14:25 Beantwoorden
 • Tineke

  Ah wat een mooi verhaal! En wat grappig dat jullie met een positieve zwangerschapstest boven jullie hoofd lagen zonder het te beseffen 😀

  Wat een ongelofelijk knap mannetje in dat jaar ontwikkeld is is onvoorstelbaar!
  Voor je het weet is hij al een jaar oud! 😉

  10 januari 2015 at 15:08 Beantwoorden
 • Milou

  Prachtig. Ik denk ook echt dat het zo gaat. Dan niet iedereen helemaal ondersteboven blij is van een zwangerschap en dat je best even een soort opluchting kunt voelen als het niet gelukt is. Ik denk dat dat vooral het gevoel is niet meer terug te kunnen of zo.

  10 januari 2015 at 17:07 Beantwoorden
 • Saskia

  Voor mij best herkenbaar, wij waren ook snel zwanger en ook ik dacht dat ik niet zwanger was toen er niet direct een tweede streepje verscheen 🙂

  10 januari 2015 at 19:18 Beantwoorden
 • Whitney

  Bij beiden had ik een groot vermoeden, moest het alleen echt bevestigd hebben door de test.

  10 januari 2015 at 23:24 Beantwoorden
 • Linda

  Wat mooi om daar op terug te kijken. Het moment dat je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt is zo onwerkelijk. Inclusief alles wat daarop volgt. Heerlijk blijven genieten!

  10 januari 2015 at 23:57 Beantwoorden
 • Anneleen

  Dat moment dat je die test gaat doen, lijkt me zo bijzonder! Mijn vriend zou niet ver van mijn zijde mogen wijken 😉

  19 januari 2015 at 18:28 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.