to top

Nim is 10 weken

Vandaag is Nim alweer tien weken oud! Niet te geloven hoe snel dat is gegaan. Ik blijf het zeggen, maar het is echt heel gek om te beseffen dat hij er 11 weken geleden nog niet was en dat ik me geen voorstelling bij het moederschap kon maken. Ik wil binnenkort een blogje schrijven over wat er in de tussentijd allemaal is veranderd. Maar nu eerst een update over mijn kleine mannetje:

 

Groei
Dat Nim sinds zijn geboorte goed is gegroeid, is overduidelijk. Van een tenger, klein poppetje is hij inmiddels veranderd in een flinke homp baby. Hij weegt ongeveer 5,5 kilo en is ongeveer 60 centimeter lang. Hij past zijn kleding in maat 50 niet meer en de meeste kleding in maat 56 zit te strak. Ik vind het superleuk dat hij nu goed in maatje 62 past. Hij heeft daar zoveel leuke kleding in! Ik ben heel benieuwd wanneer hij ook daar uit gegroeid zal zijn. We zullen het zien!

 

Eten
Zoals ik laatst al vertelde, krijgt Nim nog steeds borstvoeding. Dat heeft voor mij zowel voordelen als nadelen. Toch ben ik er erg blij mee dat het nog steeds zo goed gaat en wil ik er graag voorlopig nog mee doorgaan. Nim lijkt de laatste tijd een heel vreemd ritme opgepakt te hebben. ’s Ochtends en ’s middags tot ongeveer 5 uur drinkt hij netjes om de 2 à 3 uur en slaapt hij ook wel langere stukken. Maar vanaf ongeveer 5 uur ’s middags wil hij om welke reden dan ook ieder half uur zo’n vijf minuutjes drinken. Op een gegeven moment word ik er zelfs moe van. Dat gaat door tot ongeveer 9 uur ’s avonds. Daarna is hij er zelf ook zo moe van geworden dat hij als een blok in slaap valt en pas rond 3 à 4 uur ’s nachts wakker wordt. Nou ja, op die rare avonden na, mag ik absoluut niet klagen over ons kereltje. Hij doet het blijkbaar goed op mijn melk.

Nim5

Slapen
Het kan altijd beter, maar ook wat slapen betreft mogen wij niet klagen. Nim slaapt al een hele tijd tussen de 5 en 6 uur door. Hij begint zijn lange slaap tussen 9 en 10 uur ’s avonds. Laatst heeft hij ook al een paar keer zo’n 7 uur achter elkaar geslapen. Ik kan niet beschrijven hoe heerlijk dat is, maar ook hoe raar het is om midden in de nacht wakker te worden met het idee dat we hem nog niet hebben gehoord. Ik wil dan bijna naar zijn kamer toe rennen om te kijken of alles nog wel goed gaat. Na zijn nachtvoeding, die trouwens heel vlot gaat, valt Nim meestal meteen weer in slaap en dan kunnen we allemaal nog zo’n vier uur doorslapen. Natuurlijk zou het heerlijk zijn als hij op een gegeven moment van 11 uur tot 8 uur door zou slapen, maar tot die tijd vind ik dit echt prima te doen! Yay voor Nim!

 

Lachen
We hebben echt een blij mannetje gemaakt. Althans, daar lijkt het op aan zijn constante lach te merken. Nim stond dan wel fronsend op de 3D-echo en kwam fronsend ter wereld, sinds hij zijn lach heeft ontdekt, is hij bijna altijd vrolijk. Overigens maakt mij dat dan ook weer ontzettend blij. Het is zo verschrikkelijk leuk om hem te zien glimlachen. Zijn oogjes stralen, en soms lijkt het zelfs alsof hij al een beetje probeert te lachen met geluid. Waarschijnlijk kun je me dan helemaal opvegen. Ik begrijp nu trouwens ook dat ouders hun kind tot op het bot verwennen. Voor zo’n lach doe je toch alles! 😉

Nim6

En verder
Ons mannetje heeft ook zijn stem ontdekt de afgelopen weken. Hij is regelmatig gezellig aan het kraaien en probeert ons al na te doen als we ‘oehh’ en ‘aah’ tegen hem zeggen. Als het hem dan lukt, moet hij daar zelf het hardst om lachen. Het blijft een geweldig leuk spelletje! Gelukkig zijn Nim’s krampjes al een heel stuk minder dan een aantal weken terug. We hoeven hem nooit meer ’s nachts uit zijn bedje te halen na een voeding om hem te troosten en met hem rond te lopen. Infacol doet nog steeds haar werk, al denk ik dat de krampjes sowieso minder aan het worden zijn. Nim is een jongetje volgens de boekjes, dus ook dit verloopt zoals verwacht. Verder vind ik hem erg sterk worden in zijn nek, zijn rug en zijn armpjes. Hij kan zijn hoofd nog niet zelfstandig recht houden, maar het is zo’n opluchting dat hij al zoveel steviger is dan toen hij net geboren was.

 

Het is echt waar wat iedereen steeds zegt: het wordt iedere dag leuker en leuker en de tijd vliegt voorbij. Ik ervaar het precies ook zo. Ik was vanaf de eerste dag al verliefd op ons ventje, maar ik houd iedere dag meer van hem. Vooral nu hij steeds meer contact zoekt en we elkaar beter leren kennen, wordt het alleen maar leuker!

 • Angelique

  Oh wat heerlijk dat je mannetje het zo goed doet

  25 november 2014 at 16:03 Beantwoorden
 • Joyce

  Aah 10 weekjes alweer, wat gaat het snel! En wat een prachtig mannetje Betty! Fijn dat alles volgens het boekje verloopt.

  25 november 2014 at 17:57 Beantwoorden
 • Renee

  Jeetje, wat gaat dat snel! Ik ben natuurlijk helemaal geen ervaringsdeskundige oid, maar op de informatie avond over borstvoeding werd ons uitgelegd dat baby’s vaak aan het eind van de dag korter en vaker drinken, omdat de melk dan minder voedend is (?) en ze dus snel weer ‘trek hebben’. Het schijnt dat je ’s ochtends dan weer wakker wordt met een verse volle lading. Zo is het ons een beetje uitgelegd. Ik hoop dat de bv bij mij lukt!

  25 november 2014 at 22:45 Beantwoorden
 • Susan

  Ik vind je blogjes zo leuk om te lezen! Ik ben nu 37 weken zwanger en ik kan niet wachten alles zelf mee te gaan maken.

  Ontzettend fijn dat alles zo goed gaat met Nim!

  26 november 2014 at 14:55 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.