to top

Weekendje Centerparcs

Nog voordat ik überhaupt dacht aan zwanger worden, leek het me geweldig om ooit met mijn toekomstige kindje naar Centerparcs te gaan in de herfst. Als kind ben ik daar regelmatig met mijn ouders, ooms, tantes en/of opa’s en oma’s geweest. Ik heb warme herinneringen aan het rondwandelen op zo’n park. Langs herfstbomen en in de open-haard-geur. ’s Avonds zwemmen en daarna langs de magische lichtjes die uit de bungalows komen teruglopen naar ons eigen huisje. Dan mijn pyjama aan en bij de open haard op de bank in slaap vallen tegen mijn vader aan. Ja, als ik ooit een kind zou krijgen, wilde ik dat zeker ook doen! En zo geschiedde. 

Afgelopen weekend was ik jarig en dat leek me een perfecte gelegenheid om met mijn ouders, broertje en mijn eigen gezin (wat klinkt dat leuk!) naar Centerparcs te gaan. We kozen voor het Heijderbos.

Na een super stressvolle donderdag (Nim kreeg zijn prikjes en was daardoor erg verdrietig én mijn lieve poes Zoë had blaasgruis en moest naar de dierenarts), bleek er vrijdagochtend nog weinig reden tot ontspanning. Met een baby van bijna twee maanden oud, moest namelijk onze halve inboedel ingepakt gaan worden. Ik moest nog wasjes wegwerken en ervoor zorgen dat mijn katten verzorgd achtergelaten zouden worden bij vriend Marin, die op ze zou passen. Uiteindelijk vertrokken we rond twee uur richting het oosten van het land. Mijn ouders zouden rond half vier vertrekken. Mijn moeder had zo ongeveer alles wat er te koop was bij Lidl ingeslagen en zodoende gingen we de eerste avond gezellig steengrillen in ons huisje. Daarna waren we allemaal moe van de drukke week en gingen we redelijk vroeg naar bed.

IMG_7245
IMG_7260

Op zaterdag was ik jarig en gingen we in de ochtend een stukje wandelen. Het plan was om vanuit het park het bos in te lopen, maar op één of andere manier belandden we na wat rondstappen snel in de supermarkt, waar we een maandvoorraad gebak insloegen 😉 Bij het huisje aangekomen deden we het spelletje ‘Ticket to ride’ en daarna zouden we naar Nijmegen gaan voor een beetje winkelen en om uit eten te gaan. Maar als nieuwe mama leek het me op het laatste moment toch best stressvol om met baby en al naar een onbekende stad te rijden om daar naar een parkeerplaats te moeten zoeken. Om door de motregen met een kinderwagen te zeulen en in een vol restaurant mijn schreeuwende kind aan de borst leggen. Het leek me allemaal toch niet heel handig, ondanks dat ik het graag wilde. Uiteindelijk koos ik er toch liever voor om wat bij de snackbar te halen en ’s avonds heerlijk te gaan zwemmen. Dat bleek voor mij absoluut de beste keuze geweest te zijn. Ik vond met name het zwemmen in de avond zó heerlijk! Vooral omdat het water dan warm is en de lucht koud, en dat het water verlicht is en er damp boven het water hangt.

De volgende dag verliep eigenlijk op een zelfde manier. De winkels in Nijmegen waren volgens diverse websites dicht op zondag, dus shoppen zat er niet in. Maar dat vonden wij niet erg, we hebben ons namelijk prima vermaakt. Nim heeft zich in het weekend van zijn allerbeste kant laten zien. Vorige week was hij wat hangerig en de ‘Oei ik groei’-app vertelde me dat hij een sprongetje doormaakte. Sinds afgelopen weekend lacht hij steeds bewust en gericht naar ons en probeert hij af en toe ook wat te kraaien. Zo ontzettend schattig! Ook op zondag hadden we een goed excuus voor gebak: Nim was namelijk precies twee maanden oud!

IMG_7283
IMG_7259

Helaas moest mijn vader zondagavond al naar huis (hij moest werken de volgende dag), wat er samen met mijn hysterische ontzwanger-hormonen voor zorgde dat ik in tranen was. Zo gek, het is namelijk echt niets voor mij om zoiets onbenulligs te huilen. Maar ja, het zal er wel bij horen. Hoe dan ook: Peter, Maran en ik gingen nog zwemmen (mijn moeder bleef in het huisje knuffelen met haar kleinzoon) en uiteindelijk gingen we allemaal vroeg naar bed om de volgende ochtend als een dolle het huisje weer op te ruimen.

We hebben een heerlijk weekend gehad waarin ik weer helemaal ben bijgekomen van de stressvolle dagen voor vertrek. Het was zo fijn om met z’n allen weer even bij elkaar te zijn. Volgend weekend gaan we met Maran’s familie weer lekker cocoonen in Zeeland, waar ik om dezelfde reden ook heel erg naar uit kijk. We mogen onze handen dichtknijpen met onze geweldig lieve familie. <3

 • Manon

  Zo leuk! Ik ging vroeger ook altijd met mijn familie naar CenterParcs toe en ik herken preciés wat jij omschrijft… Zo’n “magisch” gevoel, kneuterig steengrillen, spelletjes doen, geweldig! In april zijn we ook met mijn familie naar CP geweest, toen was ik net 8 weken zwanger ofzo, en ik heb ook gezegd dat ik dat zo graag wil doen! Dus als de vogeltjes gaan fluiten volgend jaar zit ik met mijn gezinnetje ook in CP denk ik, hoop ik!

  18 november 2014 at 14:58 Beantwoorden
 • Dita

  Wat leuk om te lezen. 🙂 Heerlijk zo’n weekendje weg met mensen die je lief hebt.

  18 november 2014 at 15:31 Beantwoorden
 • Lisa

  Precies zo’n blogje heb ik klaarstaan voor morgen, haha! Heerlijk knullig, zo’n weekend in een huisje!

  18 november 2014 at 15:59 Beantwoorden
 • Monique

  Je omschrijft het echt precies zoals ik het ook beleefd heb vroeger. Wij zijn afgelopen zomer een weekje als ‘gezin’ naar Center Parcs geweest. Die ene in Zeeland. Echt geweldig. Lise deed het super en wij hebben alleen maar genoten. Ik wil eigenlijk best weer!

  18 november 2014 at 17:29 Beantwoorden
 • Francesca

  Centerparcs is zo leuk! Ik ben er vroeger nooit geweest (te duur) maar afgelopen zomer ben ik voor het eerst geweest met mijn man, zoontje en mijn zwangere buik van de tweede. Ik heb GE-NO-TEN. Het is zo heerlijk kneuterig en gezellig. Ik hou ervan. Precies zoals jij beschrijft eigenlijk! Ik hoop dat je nog vaak mag gaan met je kleine en grote man. Het is zo gezellig 🙂

  18 november 2014 at 21:23 Beantwoorden
 • Esther Marieke

  Een weekendje Centerparcs is altijd heerlijk! Er lekker even tussenuit. Gezellig met de hele familie en de kleine!

  18 november 2014 at 21:35 Beantwoorden
 • Channah

  Klinkt super gezellig! Lijkt mij ook erg leuk om met een kleintje heen te gaan.

  18 november 2014 at 22:10 Beantwoorden
 • Sanja

  Wat leuk! Wij gaan in januari met schoonfamilie naar Center Parcs. Ik verheug mij er echt op, lekker zwemmen met Luka!

  19 november 2014 at 09:01 Beantwoorden
 • Nelleke

  Hmm, heerlijk. Ik ruik haast de herfst als ik je verhaal lees.

  19 november 2014 at 09:29 Beantwoorden
 • Benthe

  Wat heerlijk zeg, krijg al helemaal zin om een lange boswandeling te maken!

  20 november 2014 at 10:23 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.