to top

Nim is 8 weken!

Nim is geboren op dinsdag 16 september. Dat betekent dat hij gisteren alweer precies acht weken oud was. Het leek me daarom weer eens een mooi moment om jullie een update te geven van de groei en ontwikkeling van ons kleine mannetje. Overigens vind ik het vooral ook erg leuk voor mezelf (en voor Nim, als hij ouder is) om later nog eens terug te lezen. Hoe dan ook: daar gaan we!

Kleine, grote jongen
Op dinsdag en vrijdag is het mogelijk om je baby te wegen bij het consultatiebureau in de buurt. Niet alleen vind ik het interessant om Nim’s groei in de gaten te houden, het is ook heel leuk om andere mama’s uit de buurt te ontmoeten. Zo heb ik dankzij het weeguurtje intensiever contact met onze buurvrouw, die een dochter van 7 weken oud heeft. Binnenkort gaan we gezellig een kopje koffie drinken. Maar daar gaat het weeguurtje natuurlijk niet alleen om. Nim woog afgelopen vrijdag namelijk 4865 gram, wat betekent dat hij sinds zijn geboorte ongeveer 1500 gram is aangekomen en sinds de laatste keer (anderhalve week daarvoor) ongeveer 400 gram is aangekomen. Volgens mij gaat dat heel goed dus! Hoe lang hij nu precies is, zullen we aankomende donderdag horen. Dan staat er namelijk weer een afspraak met een kinderarts van het consultatiebureau op het programma, aangezien Nim dan ook zijn eerste inentingen krijgt.

Babykleertjes
Aan zijn kleren is trouwens goed te zien dat hij ook wel in centimeters gegroeid is. Nim past nu een groot deel van zijn maat 62-garderobe. Maatje 50 heb ik vorige week, ook wel een beetje met pijn in mijn hart, opgeruimd voor een eventueel broertje of zusje. Maar behalve afscheid nemen van zijn te kleine kleertjes, is het stiekem juist ook wel erg leuk dat Nim nu in maat 62 past. Daar zitten weer een hoop nieuwe schattige kleertjes tussen, die ik nu eindelijk bij hem aan kan trekken. Overigens zijn de boxpakjes nog steeds favoriet bij mij. Ik vind het zo fijn om hem zo’n heerlijk, warm pakje aan te trekken dat uit één stuk bestaat. En bij voorkeur ook nog met de voetjes eraan, zodat hij zijn sokjes niet voor de zoveelste keer uit kan schoppen.

Nim1

Fooooood
Nim krijgt nog steeds borstvoeding, al vind ik het de ene dag prettiger dan de andere. Meestal drinkt hij goed door, om dan drie uur later om een volgende voeding te schreeuwen. Maar er zijn ook dagen waarop Nim per voeding maar zo’n vijf minuutjes aan een borst hangt, om daarna in slaap te sukkelen. Alle pogingen van mij om hem dan alsnog geïnteresseerd te krijgen in meer voeding, lopen op niets uit. Een uurtje later komt meneer vanzelf met een nieuw voederverzoek. Hij groeit goed, alleen voor mij is het dus vervelend. Als hij weinig heeft gedronken, weet ik dat ik beter niet iets groots van plan kan zijn, want dat meneertje mij snel weer nodig zal hebben. Ik wil binnenkort nog wel een uitgebreider stuk schrijven over mijn ervaring met borstvoeding. Het is op sommige vlakken namelijk toch wel anders dan ik van tevoren gedacht had.

Slaap kindje slaap
Maran en ik zijn echte slaapkoppen. Zelfs tijdens de laatste periode van mijn zwangerschap (waarin veel aanstaande moeders klagen over slapeloze nachten), tikte ik moeiteloos tien uur slaap achter elkaar weg. Ach die goeie, ouwe tijd 😉 Gelukkig lijkt Nim dit van ons overgenomen te hebben. Hij slaapt, op één nacht na, de afgelopen twee weken steeds ongeveer tien uur, met een eetpauze van drie kwartier na de eerste zes uur slaap. Overdag doet het mannetje wat hazenslaapjes. Langer dan een uurtje achter elkaar slaapt hij overdag echt niet. De afgelopen nachten had Nim om 8 uur ’s avonds zijn laatste voeding, om dan om half 3 om de volgende te vragen. Wij vonden dit niet super handig (want om 8 uur willen we zelf nog lang niet naar bed!), dus proberen we het moment van de laatste voeding een beetje uit te stellen. Heeft iemand tips hoe we dit kunnen uitrekken naar een uurtje of 11? Hem om 11 uur wakker maken heeft trouwens geen zin. Dat moet (met pijn in mijn hart) met een natte doek en helpt nauwelijks.

Gezelligheid
Hoewel ik meteen al stapelgek op Nim was, merk ik dat het alleen nog maar meer wordt naarmate hij meer contact maakt. Het is zo ontzettend leuk als hij naar ons lacht! Gelukkig doet hij dat steeds vaker. Ook begint hij zo nu en dan geluidjes te maken. Zo schattig. Godzijdank is Nim absoluut geen huilbaby (hij huilt echt alleen als hij honger- of erge krampjes heeft), maar ik kan toch merken dat hij momenteel een sprongetje doormaakt. Hij wil het liefst heel dicht bij mij of Maran zijn. Als we hem even alleen neerleggen, begint hij te klagen. En hoewel er aan de ene kant niets fijner is dan knuffelen met mijn kereltje, vind ik het aan de andere kant ook wel lastig dat hij bijna niet even alleen kan liggen. Ach, het is een sprongetje en hopelijk is hij daar over een weekje weer vanaf. We zullen zien!

Nim3

Dat waren voorlopig weer wat updates over ons kleine (grote!) mannetje. De afgelopen 8 weken zijn zowel voorbij gevlogen als voorbij gekropen. Het is heel moeilijk te beseffen dat er een leven was voor Nim, en tegelijkertijd kan ik me dat leven nog heel goed voorstellen. We hebben de afgelopen 8 weken zoveel geleerd en meegemaakt, dat ik niet kan wachten op de komende acht weken. Ik ben heel benieuwd wat de komende tijd ons zal brengen!

 • Nelleke

  Wat een mooi koppie.
  En wat gaat dat snel zeg, zo veel als hij groeit. Leuk!

  12 november 2014 at 07:42 Beantwoorden
 • Manon

  Ah wat klinkt dat als een lief mannetje! Ik vind ‘m echt zo’n schattig gezichtje hebben <3

  12 november 2014 at 08:37 Beantwoorden
 • Anna

  Leuke blog! Mooi mannetje! Ik geef mijn zoontje van 5 maanden om half 11 nog een voeding maar ik maak hem er niet voor wakker. Ik haal hem gewoon uit bed en leg hem dan aan. Hij hapt op de automatische piloot en drinkt terwijl hij half slaapt. Als hij niet heeft gepoept zou ik hem zelfs gelijk weer in bed kunnen leggen als hij klaar is met voeden maar meestal verschoon ik even snel zn luier. Gewoon uitproberen of het werkt..

  12 november 2014 at 08:53 Beantwoorden
 • Joyce

  Het klinkt erg herkenbaar allemaal! Ik ging het allemaal steeds leuker vinden vanaf de 2/3 maanden ongeveer. Daarvoor was het ook leuk hoor. Maar contact maken en het steeds beter leren kennen van je kleintje vond ik stiekem echt het leukste 😉 En nog steeds!

  12 november 2014 at 09:29 Beantwoorden
 • Geertje

  Wat is het toch een mooi mannetje om te zien!
  En dat pakje met die oortjes!
  Zo schattig!

  12 november 2014 at 09:41 Beantwoorden
 • Angelique

  Wat hebben jullie toch een prachtig mannetje! En maat 62 alweer dat gaat snel! Nu heb ik heel klein mannetje want Keano heeft tot zijn half jaar gewoon maat 56 aan gehad.

  12 november 2014 at 10:47 Beantwoorden
  • Lisette

   Hihi hier ook mijn eerste dochtertje tot vervelens toe, 6 mnd maat 56. Nu mijn tweede dochtertje, 12 weken en maat 56 begint wel erg strak te zitten. Leuk hoe ieder kind zo kan verschillen.

   12 november 2014 at 22:51 Beantwoorden
 • Jennifer

  Wat een onwijs tof ventje wordt het al! Wat is zijn gezicht dan snel ontwikkeld al zeg! In mijn hoofd duurt 8 weken nog best wel lang aangezien ik zelf nog 10 weken tot m’n uitgerekende datum moet, maar zo te lezen is dat ook zo voorbij. Wij hebben trouwens ook dat jasje dat Nim aanheeft op de foto’s, zo lief!

  12 november 2014 at 11:43 Beantwoorden
 • Gwen

  Wat een heerlijke update en dat koppie op die laatste foto, smelt! Hier geen tips voor die voeding helaas. Ik heb altijd op aanvraag gevoed en Olivia hield zich na een tijdje goed aan ongeveer om de 3,5/4 uur, behalve ’s nachts 😉 Die dronk ’s nachts tot ze 14 maanden was. Met als voordeel dat ze steeds sneller gaan drinken en je vaak na een kwartiertje alweer klaar bent en verder kunt gaan slapen. Misschien rekken met een speentje? Of juist om 8 u nog in bad doen, zodat je die voeding kunt rekken tot 9 u? Enne, lekker bloggen als je zin/tijd/inspiratie hebt, dat heel druk zijn met niks is heel herkenbaar. En dat blijft met kinderen 😉

  12 november 2014 at 12:19 Beantwoorden
 • Odile

  Och wat is het toch een schatje!
  Wat betreft de voeding: ik deed het steeds iets meer rekken (10 tot 15 min). Maxim wende er toen langzaam aan.

  13 november 2014 at 00:56 Beantwoorden
 • Trang

  Wat een lekker mannetje! Ik was ook heel de dag bezig met ons mannetje en aan t einde van de dag kon ik niet echt zeggen waarmee. Haha!
  Succes met z’n inentingen volgende week, ik moest echt een traantje wegpinken bij z’n eerste prikje…

  13 november 2014 at 10:57 Beantwoorden
 • Shikha

  Hoi Betty,

  Leuke blog heb je. 🙂

  Ik lees hem graag en herken veel dingen. Ben heeeeeel benieuwd naar jouw borstvoedingsverhaal. Vind het namelijk niet altijd even makkelijk. En dat zelfs na 4 maanden. Mijn kindje wil ook niet aan de fles helaas. 🙁 en wat je vertelde dat je rekening moet houden of hij gauw weer om voeding gaat vragen, herken ik ook.

  Ben dus erg benieuwd naar jouw verhaal. Lijkt me leuk om te lezen dat er meerdere moeders zijn die het pittig vinden en dat je niet alleen bent. Je leest voornamelijk alleen maar positieve verhalen.

  Groetjes, Shikha

  14 november 2014 at 15:08 Beantwoorden
 • Shari

  Hoi Betty,

  Allereerst complimenten voor je blog. Tijdens het derde trimester van mijn zwangerschap heb ik je blog mogen ontdekken en hele mooie, grappige en herkenbare verhalen gelezen. Ook al lagen onze uitgerekende datums wat verder uit elkaar: ik heb er veel aan gehad.

  Totdat mijn kleine mannetje besloot om 4 weken eerder te komen terwijl hij in een stuitligging lag. Op 27 september is Lucas geboren en vandaag precies 7 weken oud. Wat inhoud dat hij en Nim opeens niet zo heel veel meer schelen en ik nog meer geniet van je blog. Super!

  15 november 2014 at 08:23 Beantwoorden
 • Daan

  Wat een mooi mannetje hebben jullie gemaakt! Hij ziet eruit als een erg tevreden baby.

  Ik moest mijn zoon ook wakker maken voor de laatste voeding. Zo vervelend.. helpt kietelen? Of ‘alleen’ wegleggen op een groot bed? Uiteindelijk heb ik de laatste voeding met een kwartiertje naar voren afgebouwd (dus van 23:00 naar 22:45 naar 22:30 uur), misschien gaat het ook andersom zo?

  Geniet ervan!!

  15 november 2014 at 21:37 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.