to top

Mijn eerste week als mama

Vorige week rond deze tijd lag ik nog in het ziekenhuisbed vast aan allerlei draadjes en kabels. Om 9.59 uur ’s morgens werd Nim geboren en daarna begon de kraamweek. Vandaag sta ik stil bij het feit dat ik alweer een week lang moeder ben. Niet te geloven dat het zo snel voorbij gevlogen is. Wat heb ik op een blauwe wolk gezeten!

Pijn
Ik had hechtingen en bijna twee uur lang geperst. Bovendien had ik anderhalf uur lang persweeën weggepuft. Je kunt je misschien voorstellen hoe beurs ik ‘van onderen’ was. Als een hoogbejaarde heb ik me de eerste dagen voortbewogen. Super frustrerend, want bij ieder geluidje dat Nim maakte, wilde ik natuurlijk bij hem gaan kijken. Dat liep door de pijn toch echt anders. Iedere beweging die ik maakte, deed pijn. Ik moest dus echt goed nadenken over hoe ik me zou gaan bewegen, als ik ergens heen wilde lopen. Ook voelde ik me nergens echt comfortabel. Zitten op de bank was een ramp, op een harde stoel zo mogelijk nog erger en zelfs in mijn eigen bedje liggen luchtte niet op. Gelukkig deden de Paracetamols dat wel. 🙂

buikvoorna

De buik is na een week grotendeels weer vertrokken, maar sjongejonge wat een borsten heb ik ervoor terug gekregen. Kan ik nog niet op mijn buik slapen 🙁

Borstvoeding
Hier wil ik graag meer dan een kleine update over geven, dus ik zal er binnenkort wel een logje over plaatsen. Het komt erop neer dat ik nu, aan het einde van de kraamweek, volledig borstvoeding geef aan Nim. De eerste dagen kon ons mannetje nog niet zo sterk zuigen, dus hebben we hem door middel van flesjes afgekolfde melk zijn voeding moeten geven. Inmiddels lukt het hem maar al te goed om het rechtstreeks uit mijn borst te drinken. Wat een ontzettend bijzondere ervaring is dat! Die lieve oogjes en die kleine handjes <3 Enige nadeel: ik lijk serieus te moeten gaan solliciteren naar een baan bij Campina. Laatst kolfde ik 360 ml in één keer… Gevolg is dus dat ik al een aantal dagen erge last heb van stuwing. Maar het is het allemaal waard! Al hoop ik dat ons knulletje zo snel wakker wordt en weer even voor verlichting bij mij gaat zorgen!

Visite
Nadat onze familie en vrienden op de hoogte waren gebracht van het feit dat Nim geboren was, werden we gebombardeerd door telefoontjes en smsjes met de vraag wanneer ze langs konden komen. Ik vind visite heerlijk en geniet er heel erg van als ons huis vol zit, maar op één of andere manier vond ik het tijdens de kraamweek soms nog wel eens lastig. Door de pijn en vermoeidheid wilde ik vooral lekker veel niksen. Gelukkig hebben we veel kraamvisite lekker weten te spreiden en was het uiteindelijk erg leuk om Nim aan iedereen voor te stellen. Aankomende week staan er nog een paar gezellige bezoekjes op het programma. Maar het wordt ook rustiger, wat ons de gelegenheid geeft om aan het leven met zijn drieën te wennen. En dat is zó fijn!

Nim
Met Nim zelf gaat het erg goed. Het is een geweldig lief, relaxed mannetje. Hij slaapt veel en wordt om de 3 à 4 uur wakker om te eten. Dat kondigt hij dan aan door even op zijn vuistjes te sabbelen, niet door direct moord en brand te schreeuwen. Vanaf dag één houdt hij zijn eigen temperatuur goed op peil en poept en plast hij goed. Ook ’s nachts is Nim lekker rustig. Hij slaapt goed door en komt dus echt alleen als hij wat wil eten. En dat is ongeveer één keer per nacht. Heel goed te doen dus! Boven alles vind ik mijn knul natuurlijk de allermooiste op de wereld en kan ik echt met tranen in mijn ogen naar hem kijken als hij even op schoot met me ligt te knuffelen. <3

De eerste week als moeder is voorbij gevlogen. Ik kan me nog steeds niet helemaal voorstellen dat we vanaf nu voor altijd voor Nim mogen zorgen. Het is iedere keer zo’n feest om ’s nachts wakker te worden en in zijn lieve, donkere oogjes te kijken. Of om hem op mijn borst in slaap te laten vallen. Of om naar hem te kijken terwijl hij in de box nog niet in slaap valt. Om Nim in badje te doen en zijn kleertjes aan te trekken. Om Maran te zien als papa (dit is mijn favoriet!) en om vooral heel veel met zijn drietjes te genieten. De eerste week na de bevalling zit er dan wel op: wij blijven voorlopig lekker in onze babybubbel. Dat bevalt ons prima!

 • Mendy

  Wow! Leuk om te lezen, Betty! Geniet lekker op die blauwe wolk daarboven. Het is ook wel een heel mooi mannetje hoor, dus ik kan je geen ongelijk geven!

  23 september 2014 at 08:18 Beantwoorden
 • Jennifer

  Ja, je leeft echt op een wolkje. Wat een heerlijke update over je eerste week en wat fijn dat de borstvoeding is gelukt! Nu er wat bloggers zijn bevallen die ik volg kan ik bijna niet meer wachten tot ons kleine mannetje komt, maar het duurt nog ongeveer 17 weken voor ik ‘m eruit mag persen. Die zijn vast en zeker ook heel snel voorbij! Geniet ze!

  23 september 2014 at 08:21 Beantwoorden
 • Donna

  Echt heel fijn. Het is nu al een droommannetje!

  23 september 2014 at 08:53 Beantwoorden
 • Dita

  Oh wat heerlijk om te lezen! 🙂 Geniet er van met jullie 3tjes.

  23 september 2014 at 09:03 Beantwoorden
 • Joyce

  Wat een heerlijk blogje! Krijg er helemaal een warm gevoel van 🙂 Geniet er lekker van!

  23 september 2014 at 09:08 Beantwoorden
 • Gwen

  Wat fijn, die bluwe wolk! Bij ons was het ook zo heerlijk! Ik verlang er nu alweer naar en moet nog 2 maanden, buhhh! En fijn he die stuwing 😉 Mijn tip zou zijn om zo min mogelijk te kolven, hoe pijn het soms ook doet en hoe je hem wel wakker kunt kijken. Vraag en aanbod heeft echt tijd nodig (tot wel een maand) om goed af te stemmen op elkaar. Als jij 360 kolft denkt je lichaam dat Nim dat drinkt en maakt dat de volgende keer weer. Afijn, je snapt het principe heus wel, maar wilde het toch nog even zeggen.

  23 september 2014 at 09:39 Beantwoorden
 • Marieke

  Fijn Betty! Het klinkt echt geweldig, super dat alles zo goed gaat. Lekker blijven zitten op die wolk!

  23 september 2014 at 10:02 Beantwoorden
 • Jolijn

  Hi Betty,

  Super om te lezen met in mijn achterhoofd dat ik aanstaande donderdag uitgerekend ben. We kunnen niet wachten! Je verhalen zijn voor ons alvast een voorproefje voor wat komen gaat, en ik lees ze echt met plezier!

  Wel heb een een vraagje, waar wij zelf een beetje tegenaan lopen en waar jij/jullie vast antwoord op kunnen geven nu kleine Nim er is. Hoe hebben jij en Maran het geregeld met verlof/vrije dagen van Maran, naast de 2 betaalde verlofdagen? Heeft Maran ook zijn niet betaalde verlofdagen opgenomen gelijk na bevalling, heeft hij gelijk vrij genomen (en hoelang), heeft hij gewacht met vrije dagen opnemen totdat de kraamzorg weg was, of heeft hij helemaal geen vrije dagen extra opgenomen?

  Wij zitten hier voor na de geboorte een beetje mee te stoeien, omdat we het lastig vinden hier nu al iets concreets over te zeggen, omdat je natuurlijk niet weet hoe alles gaat lopen. Vrije dagen mag mijn mijn gelukkig ad hoc opnemen, dus dat zal niet voor problemen zorgen, maar wat is handig en fijn?

  Mocht je tijd en zin hebben om te reageren, dan hoor ik graag jullie verhaal!!
  Alvast dank, en geniet!

  Gr. Jolijn

  23 september 2014 at 11:06 Beantwoorden
 • Monique

  Wat klinkt dat allemaal heerlijk. Zou bijna aan een tweede willen beginnen door je verhaal, hihi. Duidelijk een heerlijke blauwe wolk daar bij jullie. Blijf er maar lekker op zitten 🙂

  23 september 2014 at 12:49 Beantwoorden
 • Linda

  Fijn hoor, heerlijk die babybubbel. Daar moet je gewoon zo lang mogelijk van genieten.

  23 september 2014 at 14:23 Beantwoorden
 • Desiree

  Wat fijn dat jullie zo’n mooie kraamweek gehad hebben en alles goed gaat! Heerlijk. Ben benieuwd naar alle blogjes die nog gaan volgen over jullie prachtige zoon.

  23 september 2014 at 16:28 Beantwoorden
 • fabianne

  Wat mooi geschreven weer.en fijn dat de bv lukt.nog twee wkjes en dan is het hier ook zo ver.of eerder of later.erg spannend

  23 september 2014 at 16:43 Beantwoorden
 • Willemijn

  Heerlijk om deze update te lezen! Ben heel benieuwd naar meer blogjes! 🙂

  23 september 2014 at 16:57 Beantwoorden
 • Manon

  Zucht <3

  23 september 2014 at 18:34 Beantwoorden
 • Tamara

  Alweer een week voorbin. Wat gaat het hard he. Jaloers op je productie! Super dat hij nu live heerlijk bij je drinkt.

  23 september 2014 at 22:22 Beantwoorden
 • Marianne

  Leuk om zo te lezen. Fijn dat je ook in aanmerking komt voor een baan bij Campina. Ik heb ook overwogen om te solliciteren 😉 Mijn record is een halve liter in 1 dag (!!!) en noem mijn zoon kalfke. En af en toe loei ik – gewoon omdat het kan. Hopelijk blijft de borstvoeding genieten 🙂

  23 september 2014 at 22:27 Beantwoorden
 • Malou

  Wat fijn dat alles zo goed gaat zeg! Dit klinkt echt als een perfecte kraamweek (oké, op die pijn na dan).

  24 september 2014 at 10:40 Beantwoorden
 • Nadia

  Wat klinkt het fijn allemaal. 🙂

  24 september 2014 at 11:58 Beantwoorden
 • Deirdre

  Geniet ervan! 🙂

  24 september 2014 at 23:22 Beantwoorden
 • Meike

  Wat heerlijk dat het zo goed gaat. Lekker genieten! Dit klinkt als een lekkere kraamweek. Ik moest Door de zware bevalling Nog een extra dag en nacht in het ziekenhuis blijven. Daar was de meeste familie al langs gekomen. Daarna hebben weer de eerste 1.5 week in onze bubbel gezeten met z’n drietjes. Overigens is die pijn heel herkenbaar. Geloof me die gaat over.

  25 september 2014 at 04:06 Beantwoorden
 • Whitney

  Heerlijk om te lezen! Wij hebben bewust gewacht met kraambezoek. Ik voelde me heel goed alleen vond ik het meest belangrijk dat vooral mijn moeder haar kleinzoon kon ontmoeten, die woont in het buitenland dus kon na 1 week komen. Sommige vonden dit lastig en ben zelfs voor onbeschoft uit gemaakt omdat ik bezoek nog even weigerden. Je snapt dus ook dat ik daar echt om heb moeten huilen, hello kraamtranen haha. Nu kan het me weinig schelen. Lekker genieten, want de tijd gaat echt snel.

  28 september 2014 at 12:46 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.