to top

De series die ik momenteel volg

Het televisieseizoen stopt iedere zomer en dat vind ik normaal gesproken helemaal geen probleem. Ik vermaak me ’s zomers prima, ook zonder televisie. Maar dit jaar was het een beetje anders. Vanwege mijn dikke buik en het warme weer, was ik vaak veroordeeld tot hele avonden op de bank. Ondanks Netflix en andere series, is er eerlijk gezegd toch niets fijner dan vertrouwde, Nederlandse (slechte) uitzendingen. Ik ben dan ook superblij dat het televisieseizoen weer van start is gegaan en mijn UPC-mediabox draait overuren om alles voor mij op te nemen. En weer af te spelen. Vandaag even een overzichtje van de series die ik nu volg en waarom. Niet dat ik overal even trots op ben, trouwens. Maar toch.

Maandag

 • Hollands Next Topmodel
  Ik verbaas me enorm over de fashionindustrie. Ik snap niets van haute couture en vind het niet te begrijpen dat er duizenden modellen zijn die zichzelf uithongeren om in dusdanige mode rond te mogen wandelen. Toch vind ik Hollands Next Topmodel een heerlijk programma om te volgen. Ik vind het fascinerend om te zien hoeveel er met make-up gedaan kan worden en hoe anders een meisje op de foto kan staan dan op bewegend beeld. En laten we eerlijk zijn: de afleveringen waarbij de meisjes bananen onder hun voeten gebonden krijgen en daarmee op een catwalk van 20 centimeter breed moeten lopen zijn natuurlijk goud waard.

Dinsdag

 • Uitstel van executie
  Iedere aflevering word ik weer heel erg blij van Martijn Krabbé die een gezin uit de brand helpt door hun onverkoopbare huis op te knappen en te verkopen. Ik verbaas me steeds weer over hoeveel pech de gezinnen hebben. Ik denk dat dit programma zeker een deel van de reden is, waardoor wij nog geen koophuis hebben. Zo eng wat er allemaal mis kan gaan!
 • Een dubbeltje op z’n kant
  Deze serie is dan weer het tegenovergestelde van de vorige. Deze gezinnen hebben zichzelf vaak om domme redenen in de torenhoge schulden geholpen. Veel te veel dure spullen gekocht of een extreem kostbare hobby. Bovendien komt het vaak voor dat beide partners parttime werken en het niet als een optie zien om de handen uit de mouwen te steken. Heerlijk dan dat John Williams to the rescue komt om deze families een spiegel voor te houden. Aan de bak, mensen. En verkoop die achterlijke treintjes, verdomme!
 • Zon, seks en je ouders in shock
  Oei, voor deze schaam ik me. Maar oh God wat is het heerlijk om naïeve ouders te zien die hun tiener nietsvermoedend op zuipvakantie sturen. Zelf bekijken ze van dichtbij hoe het eraan toe gaat in een feestoord als Lloret de Mar en Salou. Ik heb me, in veel mindere mate, als tiener ook wel schuldig gemaakt een dusdanige vakanties, dus ik weet hoe het daar aan toe kan gaan. Geen illusies hier dus, als zoonlief over 16 jaar aankondigt alleen met de bus naar zonnig Spanje te willen.
 • Grenzeloos verliefd
  Jonge mensen die een gigantische stap wagen om in een ander land een bestaan op te gaan bouwen met hun grote liefde. Ik vind het heerlijk om te zien hoe ze helemaal, 100% voor hun partner kiezen en bekijk vol bewondering hoe ze afscheid nemen van familie, vrienden en Nederland. Ik denk niet dat ik dat zou kunnen. Vervolgens wordt het stelletje een aantal maanden gevolgd. Ze krijgen te maken met twijfels over hun relatie en twijfels over de keuze van de emigratie terwijl ze proberen een nieuw leven op te bouwen aan de andere kant van de wereld. Super interessant!

Woensdag

 • Love is in the air
  Eerlijk gezegd kijk ik dit programma maar half. Hij staat soms eens aan op de achtergrond, terwijl ik met mijn iPad aan het spelen ben ofzo. Ik vind het een mooi programma over familieleden die aan de andere kant van de wereld wonen en die elkaar eindelijk na járen weer gaan zien. Vaak zit er een dieptreurige reden achter waardoor ze elkaar niet eerder konden bezoeken. Hoe dan ook: een mooi programma, maar naar mijn idee had het ruim de helft korter gekund. Als de reizigers namelijk voor de zoveelste keer met tranen in hun ogen de situatie uitleggen aan Robert ten Brink, ben ik wel klaar.
 • Hollands beste bloemstylist
  Ohnee.

Donderdag

 • Geer & Goor: waarheen, waarvoor?
  Ach ja. Hier schaam ik me dus ook een beetje voor. Het is nu niet bepaald een programma om heel trots op te zijn, om dat te volgen. Maar he, ik ben ook maar een mens. En ik zit stiekem te gniffelen om de opmerkingen en vieze woordgrapjes van Geer en Goor en vind het ergens ook wel heel vertederend om te zien hoe de ouderen enorm opbloeien van zo’n fijne vakantie. Echt tv waar je niet bij na moet denken.
 • SynDROOM
  Dit is denk ik wel mijn favoriet van de hele week. Ik heb zoveel bewondering voor de manier waarop Johnny de Mol omgaat met de mensen uit het programma. Hij doet het écht, écht heel goed! Lief en respectvol, maar ook op een hele leuke en speelse manier. En natuurlijk is het geweldig om te zien hoe de dromen van mensen met een verstandelijke beperking uitkomen. Zo lief! <3
 • Expeditie Robinson
  Dump een aantal semi-bekende Nederlanders op een tropisch eiland en laat ze spelletjes tegen elkaar spelen. Heerlijke televisie. Vanwege de prachtige beelden en ook erg interessant om te zien hoe mensen zich in een geïsoleerde groep tegenover elkaar – en zichzelf ook – gaan gedragen.
 • Liefs uit…
  Wederom een programma over Nederlanders die de liefde van hun leven hebben ontmoet in het buitenland en hun best gaan doen zich met hun grote liefde in Nederland te vestigen. We zien de problemen waar deze stellen tegenaan lopen tijdens het integreren van de buitenlandse partner en hoe ze die hopelijk overwinnen. Heel mooi programma, waar ik graag naar kijk!
 • Vier handen op één buik
  In dit programma volgt een bekende Nederlandse moeder een tienermoeder in spé. Deze tienermoeders hebben vaak enorm veel problemen en de bekende Nederlandse mama gaat haar best doen om die zo goed mogelijk te helpen op te lossen. Dit programma heeft voor mij natuurlijk iets extra leuks, omdat ik zelf zwanger ben. Ik beleef mijn zwangerschap wel heel anders dan deze meiden, maar toch. Zo’n groeiende buik schept hoe dan ook een band!
 • Down for dummies
  Een programma waarin Barry Atsma drie meiden met het syndroom van Down volgt. Ik vind het heel interessant om te zien hoe deze meiden zich hebben ontwikkeld en hoe ze in het leven staan. Barry Atsma interviewt ze op een lieve manier, maar toch vind ik dat het Johnny de Mol veel natuurlijker af gaat. Misschien heeft het iets te maken met het feit dat alle drie de meiden stiekem wel een oogje op Barry hebben 😉

Vrijdag en zaterdag

 • Niks. Ik vind niets leuk dat op vrijdag en zaterdag wordt uitgezonden.

Zondag

 • Red mijn vakantie
  Oohhh heerlijk! Ik kan echt het hele jaar uitkijken naar dit programma. Ik blijf het bizar vinden om te zien hoe mensen iedere keer toch weer tot hun verrassing in een hotel terecht komen dat te smerig voor woorden is. Tripadvisor en Zoover, people! Ga het nou eens leren! Bovendien moet ik stiekem altijd lachen als een groep van zes volwassen mensen de tranen uit hun ogen persen omdat het eten van het hotelbuffet slecht is. Niet piepen jongens, ga lekker buiten de deur eten en vraag om een vergoeding bij de reisorganisatie. Ook verbaas ik me erover dat er mensen zijn die nog steeds denken dat je in het hoogseizoen voor 500 euro per persoon twee weken in een all inclusive hotel kan verblijven. Toch gun ik het al die mensen wel enorm dat de problemen ter plekke worden opgelost door de presentatoren van het programma. Die overigens vaak bar slecht Engels spreken, wat dan weer erg grappig is.
 • Bonje met de buren
  Weer zo’n heerlijk, fout programma. Patty Brard (…) en Jochem van Gelder gaan met een camper door Nederland om burenruzies op te lossen. Ik vind het echt Genieten om te zien hoe volwassen mensen zich als kleuters gedragen en totaal niet meer voor rede vatbaar zijn. Allebei doen ze alsof het hun schud niet is, terwijl de buur ernaast een heel ander verhaal vertelt. Natuurlijk snap ik dat het voor de mensen zelf een verschrikkelijke situatie is, dus ik ben toch altijd weer blij als de ruzie min of meer wordt opgelost. Ik mis alleen een recap bij dit programma. Het zou completer zijn als Patty en Jochem een paar maanden later nog eens langs zouden rijden om te peilen hoe het er nu voor staat…
 • Heel Holland bakt
  Televisie van een heel ander kaliber als hierboven. In dit programma nemen een aantal amateurbakkers het tegen elkaar op om de heerlijkste creatief uit hun oventje te toveren. Ik krijg er honger van!

 

Zo jongens en meisjes. Dat zijn de series die ik volg, of enigszins probeer te volgen. Ik blijf er niet voor thuis en zou er ook absoluut geen afspraken voor afzeggen, maar als ik er even aan denk lig ik toch wel klaar voor de tv of neem ik één van bovenstaande programma’s op voor een andere keer. Ik vind het, vooral in deze fase van mijn zwangerschap, heel erg fijn om te kunnen uitbuiken met programma’s waar ik niet bij hoef na te denken.

Welke programma’s kijken jullie? En hebben jullie nog tips?

(Oh en de foto’s in dit stukje hebben niets met de programma’s zelf te maken. Ik had alleen geen zin om stills uit de programma’s te knippen en erbij te plakken. ;-))

 • Malou

  Stiekem vind ik ‘Zon, seks en je ouders in shock’ ook best heel leuk om te kijken haha.
  En Expeditie Robinson natuurlijk, vanavond weer!

  11 september 2014 at 09:50 Beantwoorden
 • Manon

  HAHAHA wat een heerlijke TV gids dit. Ik kijk nooit zo van dat programma’s, alleen Geer & Goor, Expeditie en Heel Holland Bakt. En binnenkort weer Boer zoekt Vrouw! Jeeeej 😀

  11 september 2014 at 09:51 Beantwoorden
 • Gwen

  Leuk leuk leuk! Ik kijk ze niet allemaal en sinds Olivia er is, ben ik al blij als ik voor GTSt op de bank zit (meestal lukt dat niet), maar het is wel heel herkenbaar: het languit liggen met dikke buik en van alles kijken dat ook maar enigzins leuk is 😉

  11 september 2014 at 09:56 Beantwoorden
 • Kelly Caresse

  Jep ik ben ook schuldig, dubbeltje op zijn kant, leedvermaak op en top, wat kunnen zr toch ook die mensen voor schut zetten, en ik ben ervan overtuigd dat rtl daar precies op inspeelt maar wat een heerlijk programma!

  11 september 2014 at 12:16 Beantwoorden
 • Odile

  Haha je comment over de foto’s!
  Ik keek ongeveer ook alle programma’s voordat ik studeerde. Nu kijk ik vaak met een half oog omdat ik met school of het huishouden bezig ben. Maar ik kan zo genieten van van die tv programma’s waar je niet bij hoeft na te denken haha. Heel Holland bakt vind ik lekker kneuterig en kijk ik graag omdat ik bakken zelf erg leuk vind!

  11 september 2014 at 12:48 Beantwoorden
 • Joyce

  Haha ik keek ook altijd zulke programma’s, vooral toen ik hoogzwanger was of regeldagen door moest komen 😉 Op dit moment volg ik vrijwel niets, ik kom er gewoon niet aan toe, terwijl ik het best fijn vind om lekker hersenloos tv te kijken 😉

  11 september 2014 at 13:40 Beantwoorden
 • Dita

  Heel leuk om te zien! Ik kijk altijd grenzeloos verliefd, liefs uit en BZV. En GTST ook nog trouwens, en 4 handen op 1 buik..

  11 september 2014 at 13:46 Beantwoorden
 • Miriam

  Oh heerlijk ja! Ik kijk ook de helft van wat jij kijkt! Ik heb gister de eerste aflevering van ‘het geheim van een goed huwelijk’ op net 5 gekeken. Er worden verschillende koppels gevolgd. Sommige hebben elkaar gewoon leren kennen en gaan trouwen en anderen worden via de wetenschap aan elkaar gekoppeld en zien elkaar pas op de trouwdag. Ben heel benieuwd naar de volgende afleveringen. Verder kijk ik samantha en michael houden zich thai en patty’s bruiloft. Gewoon pure leedvermaak allemaal. Heerlijk, ik hou dr van.

  11 september 2014 at 19:28 Beantwoorden
 • Petra

  Ik kijk momenteel heel weinig tv. Maar nu The Voice of Holland weer is begonnen zit ik op vrijdag weer voor de buis. Ik kan ook niet wachten tot Boer zoekt Vrouw weer begint. Overigens kijk ik ook wel een RTL Late Night met Humberto Tan.

  11 september 2014 at 20:52 Beantwoorden
 • Monique

  Haha mooi lijstje! Ik ben zelf erg fan van Expeditie Robinson en Grenzeloos Verliefd. En als ik toevallig eens langs Red mijn vakantie zap, blijf ik daar zeker ook hangen. Om de een of andere reden blijft het heerlijk om vieze hotelkamers te bekijken 😉

  11 september 2014 at 21:18 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.