to top

De babykamer is af!

Als iemand me van tevoren had verteld dat de babykamer pas in week 38 klaar zou zijn, was ik waarschijnlijk in de stress geschoten. Terwijl dat dus helemaal nergens voor nodig blijkt te zijn, want de baby zit nog in mijn buik en maakt dus ook nog helemaal geen gebruik van zijn kamertje. Hoe dan ook ben ik wel heel blij dat de kamer van onze kleine jongen eindelijk echt af is. Ik vind het een superleuk kamertje gewordenΒ en zal jullie vandaag even een korte rondleiding geven!

Ik schreef al eerder over onze babykamer. Toen was die in grote lijnen namelijk al ingericht. Voor degenen die dat stukje niet hebben meegekregen: het kamertje is ingericht met een subtiel onderwater-thema in ons achterhoofd en de kleuren blauw en oranje. Het moest vooral een rustig kamertje blijven. De meubels hebben we gekregen van mijn ouders. Het zijn dezelfde meubels waar ik als kind in heb gelegen. Mijn vader had die meubels destijds helemaal zelf gemaakt. Een heel mooi idee, vonden we, dat onze zoon er dan nu weer gebruik van kan maken. Begin augustus stonden de meubels al op z’n plek. De commode was ingericht en de kleertjes van onze kleine man waren gewassen, gestreken en netjes opgevouwen. Ik liet toen een preview zijn, maar in de tussentijd is er toch nog wel wat aan het kamertje toegevoegd.

Zo ziet het kamertje eruit als je vanaf de deuropening naar rechts kijkt.

Zo ziet het kamertje eruit als je vanaf de deuropening naar rechts kijkt. Het lijkt heel erg donker, maar het valt best mee.

En dit zie je als je vanaf de deuropening naar links kijkt.

En dit zie je als je vanaf de deuropening naar links kijkt.

Het bedje, waar nu al duizend knuffels in liggen...

Het bedje, waar nu al duizend knuffels in liggen…

En de stoel van Ikea nog even iets duidelijker. Het schilderijtje heb ik naar een idee op Pinterest zelf gemaakt.

En de stoel van Ikea nog even iets duidelijker. Het schilderijtje heb ik naar een idee op Pinterest zelf gemaakt.

Ook de mobile boven het bedje heb ik zelf gemaakt. Het was een flinke klus, maar ik ben er blij mee :-)

Ook de mobile boven het bedje heb ik zelf gemaakt. Het was een flinke klus, maar ik ben er blij mee πŸ™‚

Zo hebben we een stoel bij Ikea gekocht. Het kamertje was vrij leeg en het leek me fijn om een goede stoel in de kamer te zetten, waarop ik eventueel borstvoeding zou kunnen geven. Ik ben uiteindelijk heel blij met de stoel en hoe hij in het hoekje past. Verder hebben we een plank opgehangen met een oranje lamp, de babyfoon en wat tropische schelpen erop. Die heb ik als kind ooit van mijn oom – die op wereldreis was geweest – gekregen en vond ik perfect binnen het thema passen. Niet te opvallend, wel aanwezig.

Naast de commode staat nu een kapstok. Ook van Ikea. We hebben geen kast om babykleding op te hangen en ik heb nog wel getwijfeld of we die niet moesten kopen. Dan zou het niet meer bij de andere meubeltjes passen, en dat vond ik toch jammer. Bovendien hoorde ik van veel moeders dat je weinig babykleding had die je echt aan hangers kwijt wilde. Behalve die vreselijk schattige mini-jasjes. Nu heb ik dus een kapstok gekocht die precies naast de commode past. Er hangen wat jasjes in maat 50/56 aan en wat losse hangers. Die kan ik eventueel toch gebruiken om leuke kledingsetjes aan op te hangen.

Bij het raam hangt zijn andere mooie mobile <3

Bij het raam hangt zijn andere mooie mobile <3

Dan een overzicht-foto van de andere kant van de kamer.

Dan een overzicht-foto van de andere kant van de kamer. De vluchttas en alle papieren staan maar even in de hoek.

Een close-upje van de kapstok.

Een close-upje van de kapstok.

En nog even een foto van de andere kant van de kamer.

En nog even een foto van de andere kant van de kamer.

Aan de andere kant, naast de commode, hangt een prachtige mobile. Die hebben we van Maran zijn ouders gekregen. We hebben lang getwijfeld of we die boven het bedje zouden hangen, maar ik vond het zonde om mijn zelfgemaakte mobile niet te gebruiken. Een andere optie zou zijn om hem boven de box te hangen, maar daar is die te fragiel voor. Uiteindelijk besloten we hem puur ter decoratie in de kamer op te hangen en ik ben blij dat we dat gedaan hebben. Deze mobile versterkt het thema ook weer enigszins, zonder het te overdreven te maken. Hij hangt prachtig aan het plafond en is echt een blikvanger als je binnenkomt. En toch blijft hij subtiel. Ik ben er heel erg blij mee!

Al met al ben ik dus heel blij dat het babykamertje nu echt af is. Alle overige spullen (kleertjes in grotere maten, de kinderwagen en haar 2289 accessoires, het badje en nog veel meer luiers en andere dingen) staan opgeslagen in de gangkast, die eigenlijk direct aan het slaapkamertje van onze zoon grenst. Op die manier blijft het slaapkamertje dan ook netjes en opgeruimd, maar hebben we toch direct beschikking tot de spullen die we eventueel ook nodig hebben.

Zo. Dat was het dan! Alles is klaar voor ons kleine ventje. Nu maar hopen dat hij er zin in heeft om er binnenkort echt gebruik van te gaan maken!

 • Odile

  Leuk, lief kamertje! En zo mooi dat jullie zoontje ook gebruik gaat maken van ‘jullie’ meubeltjes. Ik vind de kapstok trouwens een erg leuke oplossing! Ik had eerst ook geen kledingkast en heb hem de eerste maanden echt niet gemist!

  10 september 2014 at 08:27 Beantwoorden
 • Joyce

  Wat een leuk kamertje, het straalt heel veel rust uit!! Leuk thema ook. En de zelfgemaakte dingen maken het helemaal af πŸ™‚

  Onvoorstelbaar he, dat daar straks zo’n klein wurmpje ligt πŸ™‚

  10 september 2014 at 08:53 Beantwoorden
 • Mendy

  Wow! Ziet er heel mooi en gezellig uit. Als je de kleine man deze post zou kunnen laten zien, zou hij vast snel opschieten! Good luck met de laatste loodjes πŸ˜‰

  10 september 2014 at 08:56 Beantwoorden
 • Gwen

  Leuk geworden zeg! En al die zelfmaak-dingen, zo speciaal! Die mobile is ook echt superschattig! Grappig, ik hang dus gigantisch veel op juist. Alle jasjes, vestjes, boxpakjes en shirtjes. Bovenin onze hangkast liggen broekjes en alleen de ‘vouwdingen’ zoals wikkeldoeken, hydrofiele doeken en washandjes liggen in de commode. En luiers natuurlijk. Zo zie je maar: het is echt zo persoonlijk allemaal, zoals het hele ouderschap. Wel supercool geworden, die kapstok!

  10 september 2014 at 08:58 Beantwoorden
 • Deirdre

  Wat een leuke kamer! En het klopt dat je bijna niks ophangt hoor en dat gaat nog jaren door πŸ™‚ Ik moet zelfs eerlijk bekennen dat ik alleen jasjes ophang en sommige jurken.

  10 september 2014 at 09:01 Beantwoorden
 • Manon

  Zo leuk geworden Betty! Ik hou wel van dat frisse blauw in combinatie met wit! Ik zou ook wel een stoel willen op de babykamer maar helaas geen plek πŸ™

  10 september 2014 at 09:46 Beantwoorden
 • Monique

  Wat is het mooi geworden! Ik wilde al vragen waar je dat schilderijtje gekocht had, maar je hebt het dus zelf gemaakt! Erg leuk πŸ™‚

  10 september 2014 at 10:08 Beantwoorden
 • Malou

  Wat is het mooi geworden!

  10 september 2014 at 13:12 Beantwoorden
 • Meike

  Leuk kamertje. De kleine gaat het hier vast naar zijn zin hebben.

  11 september 2014 at 03:51 Beantwoorden
 • Lisette

  Ik heb jouw verhalen op styleguide gelezen en nu ga ik pas op jouw blog lezen. Leuk hoor! En mooi kamertje, heel rustig & sereen & persoonlijk!
  Alleen vraag ik me af of je zo’n stoel vaak gaat gebruiken, omdat ik denk dat je bv of kv (vooral snachts) eerder in bed of op de bank gaat geven… Maar het staat wel enorm gezellig!

  27 september 2014 at 13:53 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.