to top

Mijn zwangerschap: week 36

Afgelopen week is er niet heel veel noemenswaardig nieuws gebeurd. Mijn buik is nog net zo groot en onze Mini wiebelt er nog gezellig op los. Wel heb ik deze week bewust wat rustiger aan gedaan. De drukke vorige week is me achteraf toch niet in de koude kleren gaan zitten. Niet dat ik echt heel veel gezondheidsklachten had, maar ik merk wel dat het aantal harde buiken verminderd is sinds ik rustiger aan doe en dat ik er gewoon erg aan toe was om even lekker thuis te cocoonen. Toch heb ik ook deze week wel weer wat te melden hoor! Daar komen jullie natuurlijk voor! 😉

Oefenweeën
In Limburg had ik voor het eerst sinds ruim acht maanden weer eens ‘menstruatiekramp’. Dat was een oude bekende! Ik had gelezen dat het indalen van de baby gepaard kan gaan met dat soort krampen. Het was bovendien niet heel erg heftig, dus ik vond het wel prima. Sindsdien heb ik wel eens last van oefenweeën: lichte menstruatiekramp die soms ook iets heftiger wordt. Afgelopen week zat er echter een nacht bij waarin ik dacht dat de bevalling wel eens begonnen kon zijn. Het begon met buikkramp, alsof ik iets verkeerds had gegeten en ging over in best heftige menstruatiekramp. Ik herinnerde me dat mijn nicht ooit eens vertelde dat haar bevalling zo was begonnen: met het gevoel alsof ze iets verkeerds had gegeten. Ik bleef gelukkig heel rustig, besefte dat het ook gewoon oefenweeën konden zijn en probeerde in slaap te vallen. Dat lukte uiteindelijk en de volgende dag waren de krampen weg. Onze jongen zit ook nog steeds in mijn buik: het bewijs dat het niets meer en niets minder dan gewoon oefenweeën waren geweest. En misschien toch iets verkeerds gegeten. Ik vind het erg bijzonder dat mijn lichaam me nu al voorbereid op wat er komen gaat. Al weet ik dat het nog zeker een aantal weken kan gaan duren. Oefenweeën zeggen immers niets over wanneer de bevalling zich aan zal dienen. We zullen het zien dus!

Buikje van 36 weken en 2 dagen...

Buikje van 36 weken en 2 dagen…

Tintelende vingers
Sinds een tijdje heb ik soms toch wel last van een vreemd, tintelend gevoel in mijn vingers. Vooral als ik veel achter mijn laptop heb gezeten, merk ik het echt. Een rondje Googlen leerde mij over het Carpale Tunnelsyndroom. Blijkbaar houd ik toch wat vocht vast, wat een zenuw afknelt. Dat zorgt vervolgens voor dat licht tintelende gevoel in mijn vingers. Heel vreemd en ook een beetje irritant. Volgens de diverse websites die ik hierover heb gelezen is het niet ernstig of schadelijk, maar wel irritant en is er niets aan te doen. Na de zwangerschap zal het gevoel vanzelf verdwijnen. Dat hoop ik dus maar!

Nesteldrang
Heel eerlijk lieve jongens en meisjes: ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meer zo goed kan toegeven aan mijn nesteldrang. Aan de ene kant is dat omdat ik al heel veel heel goed heb schoongemaakt en opgeruimd. Aan de andere kant is het omdat het met een topzware buik gewoon niet meer te doen is om op de grond te gaan liggen en de badkamervloer goed af te nemen. Bovendien kost alles wat meer kracht: even de trap op rennen gaat toch wat moeizamer dan een paar maanden geleden. Ik moet dus goed nadenken wat ik van boven of beneden moet meenemen als ik weer een trap op of af ga. Ook vind ik het inmiddels best wel belachelijk worden om nog woest met een volle emmer sop door het huis te trekken op zoek naar plekjes die schoongemaakt kunnen worden. Mijn buik is inmiddels zo dik en ik ben in week 37 aangekomen. Het is mooi geweest, Bet. De meeste dingen zijn schoon, ga er nu maar lekker van genieten.

Babyspullen
Mijn vader zou afgelopen weekend langs komen om nog een plankje op te hangen in de babykamer. Het is nu namelijk een hele kale muur, dus het zou leuk zijn om daar nog iets op te hangen. Bovendien is het altijd handig om een extra plank te hebben om een lamp op te zetten. Ook moet mijn vader nog de stamboom ophangen en hebben we ooit een prachtige mobiele van mijn schoonouders gekregen die ik aan het plafond in de babykamer wil hangen. Helaas was het verkeer een ramp afgelopen weekend, dus heeft mijn vader ruim 1,5 uur voor niks gereden en is hij hier niet eens uitgekomen. Aankomende week doet hij poging twee. Ik ga ondertussen alle babykleertjes die we tijdens de babyshower kregen netjes strijken.

En mijn buik met 36 weken en 6 dagen. Dat k nog niet voorover ben gekletterd!

En mijn buik met 36 weken en 6 dagen. Dat k nog niet voorover ben gekletterd!

Geboortekaartje
Mijn schoonzusje heeft ons geboortekaartje ontworpen bij Hippe-geboortekaartjes.nl. Afgelopen week hebben we een proefdruk en alvast wat enveloppen besteld. Wat was het gek om de naam van onze zoon opeens geprint te zien! Alles werd opeens zo ‘echt’. Over de proefdruk zijn we nog niet tevreden. De kleuren moeten hier en daar nog wat aangepast worden, ik vind de tekst bij nader inzien toch niet echt leuk en we willen toch voor een andere papiersoort gaan. Aankomende week dus maar even tweaken en een nieuwe proefdruk aanvragen. We hebben wel bijna alle enveloppen geschreven. Fijn idee dat dat in ieder geval geregeld is!

Blauwe plekken
Ondanks dat ik ons ventje absoluut niet als heel druk ervaar, ben ik er deze week achter gekomen dat die boef mij al meerdere blauwe plekken bezorgd heeft. Ik aaide over mijn buik en had het gevoel daar een blauwe plek te hebben. Ik tilde mijn shirt op en zag inderdaad een lichte soort bloeduitstorting. Wederom een rondje Google (wat moest ik toch zonder?) leerde me dat het wel degelijk mogelijk is dat een baby zijn of haar moeder blauwe plekken bezorgd van in de baarmoeder. Nu heb ik dit soort plekken wel eens vaker gehad, maar dacht ik steeds dat ik me gestoten had. Toch niet dus! Vanaf nu houd ik hem in de gaten!

Zoals jullie zien is het einde in zicht. Week 37 is begonnen, wat inhoudt dat onze baby nu voldragen is. Hij zou ook nog drie tot vijf weken mogen blijven zitten om dikker te worden, maar in principe zou hij nu geboren kunnen worden zonder ernstige complicaties. Ook zou hij zelfs thuis geboren mogen worden! Wat een gek idee en wat zijn de afgelopen maanden toch ontzettend voorbij gevlogen. Ik zou het alleen wel heel fijn vinden als we nu allebei even onze agenda’s zouden trekken om een afspraak voor de bevalling te maken. Meneertje staat daar helaas niet voor open… Jammer! Tot volgende week allemaal! Wie weet wat ik dan te melden heb! 🙂

 • Manon

  Jouw blogjes schelen mij altijd een rondje Google :’) haha. Wat fijn dat eigenlijk alles nu voor zo ver klaar is, op een paar puntjes op de i na. Hij mag komen <3 ! Ben zoooo benieuwd Betty… Hoe jij je bevalling gaat ervaren, hoe het is om hem voor het eerst te zien/knuffelen. Waah, elk moment kan er wat gebeuren! Succes 😀

  26 augustus 2014 at 09:07 Beantwoorden
 • Tineke

  Aaah ik ben zo benieuwd!! Om zijn naam te weten, om hem te zien, om te weten of hij kerngezond is,… 😀

  26 augustus 2014 at 14:51 Beantwoorden
 • Jess

  Oh het gaat echt opschieten nu! Spannend! Ik ben zo benieuwd naar jullie mini-me. Sam schopte mijn ribben echt donkerblauw. Helemaal gekneusd en bloeduitstortingen. Arghhh! Ze zijn zo sterk dus houd hem maar goed in de gaten 😉

  26 augustus 2014 at 15:19 Beantwoorden
 • Malou

  Spannend zeg! Ik ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren, en ik ben ook heel benieuwd naar de naam enzo 🙂

  26 augustus 2014 at 16:36 Beantwoorden
 • Jessica

  Het ene moment maak je je nieuws bekend, het volgende moment ben je aan het einde aangekomen… Jeetje, wat is het hard gegaan zeg! Maar nog heeeeel even en dan kun je lekker in real life van je kleintje genieten! Succes nog even!

  26 augustus 2014 at 18:40 Beantwoorden
 • Gwen

  Lekke rustig aan doen idd! Ik kijk onwijs uit naar die laatste weken en dan specifiek de dagen dat Olivia naar het kdv is: gewoon de hele dag bankhangen en tv (series) kijken, heerlijk! Strijk jij serieus alle kleertjes trouwens? Dat noem ik echt nog steeds nesteldrang 😉

  27 augustus 2014 at 08:49 Beantwoorden
 • Gwen

  Hier trouwens bij Olivia vanaf een week o 28 carpaal tunnel gehad, megakut want alles viel uit mijn handen het het deed zo;n pijn. Ze zeggen dat braces kunnen verlichten, vooral ‘snachts, maar het hielp bij mij niet (meer). Het coole was wel dat ik 2 dagen na de bevalling opeens besefte dat mijn handen weer normaal voelden 😉

  27 augustus 2014 at 08:51 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.