to top

Liebster Award!

Wauw zeg! Toen ik thuiskwam van mijn vakantie naar Limburg, zag ik dat ik door Petra van Happy Lioness ben genomineerd voor een Liebster Award. Wat het nu echt precies inhoudt weet ik niet zeker, maar ik vind het een enorme eer dat zij aan mij heeft gedacht om me voor zoiets leuks te noemen. Bij de award heeft Petra een aantal vragen bedacht die bedoeld zijn om mij beter te leren kennen. Omdat ik dit soort vragenlijstjes zelf altijd superleuk vind om te lezen bij anderen, wil ik die vandaag natuurlijk ook heel graag zelf invullen!

De Liebster Award is, voor zover ik het begrijp, in het leven geroepen om de kleinere blogs onderling wat meer aandacht te geven. Bovendien is het, dankzij de vragenlijstjes die de bloggers voor elkaar verzinnen, een leuke manier om iemand beter te leren kennen. Het is helaas niet zo dat ik binnenkort stralend in een galajurk hoef te speechen voor een groot publiek en camera’s van SBS6 Hart van Nederland, maar ik mag dus wel de vragenlijst invullen en zelf bloggers nomineren. Leuk! Daar gaan we dan!

 1. Wat is je slechtste eigenschap?
  Haha oei! Mijn slechtste eigenschap… Ik moet eerlijk zeggen dat ik het moeilijk vind om die te beantwoorden. Niet omdat ik mezelf heilig heb verklaard, maar omdat er meerdere eigenschappen zijn die ik nog wel aan mezelf zou willen verbeteren. Ik denk dat ik me nu het meest erger aan mijn eigen gebrek aan ambitie. Daar scheef ik laatst al over.
 2. Wat wil je met je blog bereiken?
  Met deze blog wil ik niet persé veel meer bereiken dan ik nu al doe. Ik vind het heerlijk om dagelijks mijn schrijfsels kwijt te kunnen en word heel erg blij van alle leuke reacties die ik daarop krijg. Ook heb ik voor mijn gevoel al flink wat leuke mensen leren kennen door te bloggen, iets wat ik heel waardevol vind. Ik zou dolgraag ooit wat geld willen verdienen met schrijven, al weet ik niet of deze blog daar het juiste medium voor is. Desalniettemin hoop ik op deze manier wel schrijfervaring op te doen en hopelijk iemand te ontmoeten die mij misschien verder kan helpen in de wondere wereld der (online) media.
 3. Hoe zou je het vinden om een week zonder internet te zitten?
  Heel eerlijk gezegd zou ik dat eigenlijk wel prettig vinden! Door continu beschikking te hebben over internet, sta je ook continu in contact met de buitenwereld. En het is leuk om op de hoogte te zijn van de levens van anderen of om zelf anderen op de hoogte te houden over mijn belevenissen. Maar ik denk dat het ook veel rust kan geven om een hele week geen internettoegang te hebben. Misschien trekken we in de kraamweek wel de stekker van de router uit het stopcontact 😉
 4. Als je een dier zou zijn, welk dier zou dit zijn?
  Oohh heel duidelijk: dan was ik een huiskat. Zo’n ultieme tevreden kat die, ietwat te dik, zich spinnend van de schoot van het baasje naar een warm plekje op de bank zou verplaatsen. Af en toe gevoerd worden, gekriebeld op mijn buik en af en toe nieuwe speeltjes toegegooid krijgen of de wereld ontdekken vanaf het veilige balkon. Om daarna weer, nietsvermoedend van alle leed in de wereld, in een diepe slaap te vallen op een comfortabel plekje in huis. Dat klinkt toch heerlijk?
 5. Welke eigenschap waardeer je in andere mensen?
  Ik geloof dat ik het het prettigst vind als iemand respectvol met anderen om gaat. Het lijkt zoiets vanzelfsprekends, maar toch gebeurt het lang niet vaak genoeg. Van mij hoef je niet iedereen leuk te vinden, maar gewoon normaal doen tegen een ander lijkt me best te doen.
 6. Welke muziek draai je graag als je je goed voelt en welke muziek als je minder goed in je vel zit?
  Eerlijk gezegd ben ik niet zo muzikaal ingesteld. Als ik alleen ben luister ik eigenlijk nooit muziek en in de auto luister ik het liefst naar BNR Nieuwsradio. Ik houd meer van het geluid van geklets of juist stilte dan van muziek. Daar erger ik me vaker aan, dan dat ik er zielsgelukkig van word. Toch kan ik ook wel blij worden van muziek, vooral van muziek waar ik leuke herinneringen aan heb. En die muziek is er in echt alle soorten: van foute Nederlandstalige knallers tot aan klassieke muziek. Als ik ergens een fijne herinnering bij heb, is de muziek bij voorbaat al prima. Wat voor herrie het ook moge zijn.
 7. Stel je mag iemand interviewen voor je blog, wie zou dat dan zijn en waarom?
  Ik ben niet zo snel onder de indruk van bekende mensen. Ik zou niet echt iemand op kunnen noemen die ik zou willen interviewen. Overigens interesseert het me in tijdschriften meestal ook niet zo wat bekende mensen te melden hebben. Wel zou ik het heel interessant vinden om vrouwen te interviewen die een totaal andere zwangerschap hebben als ik. Iemand die bijvoorbeeld middels de Medische Malle Molen zwanger is geworden, iemand die miskramen heeft gehad, iemand die heel veel kwaaltjes heeft tijdens de zwangerschap of iemand die zonder partner zwanger is (geweest). Mijn zwangerschap gaat van een leien dakje, maar ik weet dat het helaas ook heel anders kan lopen.Zwangerschapsreportage (37)
 8. Wie is de belangrijkste persoon in jouw leven?
  Dat is Maran. Absoluut, 100% zeker. Ik dacht altijd dat mijn ouders de meest belangrijke personen in mijn leven zijn en ze volgen dan ook direct achter Maran. Maar hij is duidelijk de aller, aller, aller belangrijkste. Aan mijn ouders heb ik mijn leven en mijn fijne jeugd (en meer) te danken, maar met Maran deel ik mijn leven nu en hopelijk de komende 100 jaar. We zijn enorm blij met elkaar, staan altijd voor elkaar klaar en krijgen binnenkort een kind samen. Meer hoef ik niet uit te leggen toch?
 9. Wat staat er op je nachtkastje?
  Wij hebben een plankje boven ons bed hangen dat dienst doet als nachtkastje. Wat daarop ligt? Meestal alleen de afstandsbediening voor de televisie. Soms een haarelastiekje of klemmetje van mij. Of mijn bril en onze telefoons. En nu een laagje stof. Meh…
 10. Op welke blogpost ben je trots en vooruit omdat ik weet dat kiezen soms moeilijk is, mag je er twee melden.
  Haha, alweer zo’n lastige vraag! Ik weet niet echt op welke post ik het meest trots ben. Maar de hoogtepunten op mijn blog vind ik zelf ook wat hoogtepunten uit mijn leven. Namelijk de aankondiging van mijn zwangerschap en het verslag van mijn bruiloft (in 3 delen).babytje
 11. Wat is je lievelingsquote?
  Die heb ik niet. Ik ben überhaupt niet zo van de quotes. Sommigen spreken me opeens aan, maar die ben ik dan weer net zo snel vergeten.

Zo. Dat was dan mijn vragenlijstje! Ik moet zeggen dat ik het moeilijker vond dan ik vooraf had gedacht om alles netjes en eerlijk in te vullen. Maar het moeilijkste komt nu nog: andere bloggers nomineren. Want heel eerlijk gezegd volg ik niet enorm veel kleinere blogs. Tenminste, ik lees aardig wat, maar er zijn maar een paar blogs die ik echt dagelijks bekijk. De blogs die ik dagelijks volg, zijn die van Kelly, Bibian en Manon, Shirley en Jess. Maar dat zijn dus niet echt kleine blogs te noemen…
Van de blogs waarvan ik vermoed dat die minder dan 200 (Bloglovin’?) followers heeft, ben ik erg onder de indruk van ‘Go, Mommy Go‘ en het verhaal erachter. Odile is sinds 9 maanden moeder van haar prachtige zoon Maxim. Het bijzondere van haar verhaal, is dat zij het moederschap als sinds het begin van haar zwangerschap alleen doet. Ik heb er heel veel bewondering voor hoe zij met haar toch wel lastige situatie omgaat en deze Liebster Award leek me een mooi moment om haar in het zonnetje te zetten.

De meiden die hierboven nog meer had genoemd, zou ik ook graag willen nomineren. Gewoon, omdat ik benieuwd ben naar hun antwoorden op de vragenlijst en omdat ik vind dat hun blogs absoluut leuk genoeg zijn om te volgen. Ik weet alleen niet of dat volgens de regels van de Award is en kan daar niets concreets over vinden. Dus lieve meiden, als jullie dit zien: bepaal zelf of je je geroepen voelt! Het lijkt mij in ieder geval leuk als jullie hem invullen, dus kijk maar! 🙂

Dan nu mijn vragenlijst:

 1. Wat is je favoriete seizoen en waarom?
 2. Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?
 3. Aan welke huishoudelijke klus heb je de allergrootste hekel?
 4. Hoe ziet jouw ideale gezinssituatie eruit?
 5. Als geld en tijd geen optie waren, is er dan een studie die je zou willen volgen? Welke?
 6. Wie is de meest belangrijke persoon in je leven? Waarom?
 7. Wat is jouw ideale vakantiebestemming?
 8. Welk tv-programma of welke serie raad jij aan?
 9. Wat vind je de beste eigenschap in andere mensen?
 10. Als ik een avondje bij je zou komen eten, wat zou je dan voorschotelen?
 11. Nooit meer chocolade of nooit meer chips?

Ik wil Petra nogmaals enorm bedanken voor deze nominatie. Ik moet zeggen dat ik haar blog niet dagelijks op de voet volg, maar dat ik toch wel regelmatig even een kijkje neem in haar leven en hoe het met haar en haar leuke kinderen gaat.
Ik ben benieuwd naar de antwoorden van de andere meiden, ik hoop dat ze ervoor kiezen om de Liebster Award te accepteren. Wat mij betreft verdiend hoor, ik weet alleen niet of het volgens de regels is. Maar zijn die er niet gewoon om lekker te doorbreken? 😉

 • Manon

  Leuk om te lezen! Ik zou ook echt een luie, spinnende huiskat zijn als ik een dier zou zijn hoor hahaha. Heerlijk :’)!
  En wij vinden het een eer om door jou genomineerd te worden dus wij gaan jouw vragen beantwoorden 😀

  21 augustus 2014 at 09:40 Beantwoorden
 • Petra

  Excuses voor de lastige vragen, maar ik vind dat je je er heel goed vanaf hebt gebracht. Leuk om je antwoorden te lezen. En regels zijn er om soms verbroken te worden :-). Ben benieuwd hoe de dames jouw vragen beantwoorden.

  21 augustus 2014 at 14:04 Beantwoorden
 • Monique

  Vraag-antwoordlijstjes zijn altijd leuk om te lezen! Ik zou het ook moeilijk vinden om dat ene artikel te noemen waar ik het meest trots op ben, maar ik vind de twee die jij hebt gekozen zeker een goede keuze!

  21 augustus 2014 at 17:29 Beantwoorden
 • Odile

  Wauw, een eer om genomineerd te worden door jou en dan zo’n lief verhaaltje erbij. Dat doet me enorm goed en ontroerd me eerlijk gezegd wel een beetje!
  Ik ga mijn best doen je vragen te beantwoorden en zal het blogje morgen online zetten!

  21 augustus 2014 at 18:02 Beantwoorden
 • Sas

  Leuk om je antwoorden te lezen!

  22 augustus 2014 at 09:12 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.