to top

Mijn zwangerschap: week 35

Iedere week vraag ik me weer af of ik voldoende te melden zal hebben voor een volgend weekoverzicht van mijn zwangerschap. Blijft het niet vooral gewoon heel erg hetzelfde allemaal? Maar iedere week merk ik dat ik op moet passen dat mijn stukjes niet veel te lang worden. Blijkbaar gebeurt er iedere zwangerschapsweek toch weer genoeg om te melden in een middellang stukje. Ook afgelopen week was weer bijzonder genoeg om vandaag toch een heel weekoverzichtje vol te typen. Gaan we!

Babyshower
Ik vertelde jullie zondag al over mijn verrassings-babyshower van afgelopen zaterdag. Wat was ik onder de indruk. Op het laatste moment had ik door hoe de vork in de steel zat, maar voor zaterdagochtend had ik echt niet door dat er überhaupt een verrassingsfeestje was georganiseerd. Ik vond het zo lief hoe iedereen z’n best had gedaan. De tuin zag er leuk versierd uit, iedereen had hapjes meegenomen, mijn moeder had voor heel veel lekkere drankjes gezorgd en uit alle hoeken en gaten in Nederland (en België) zelfs waren lieve vriendinnetjes en familieleden gekomen. Speciaal voor mij. En mijn ongeboren zoon. Wauw! Het werd een hele gezellige middag. Ik vond het superfijn om iedereen weer even te zien en bij te kletsen en we hebben gigantisch veel cadeautjes gekregen. Stiekem was het dus toch wel erg leuk om even in het zonnetje gezet te worden. Nu ging het nog om mij, straks gaat natuurlijk alle aandacht uit naar ons kleine kereltje! 😉

Energie
Ik geloof dat ons zoontje de afgelopen week verder bezig is geweest met zichzelf voorbereiden op de bevalling. Mijn buik lijkt namelijk een stuk lager te zitten dan eerst. Bovendien merk ik dat ik meer lucht heb dan een paar weken geleden. Ook heb ik niet meer het gevoel dat ik uit elkaar plof als ik na het avondeten op de bank zit. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat ik me prima voel. Beter dan een paar weken geleden. Toen begon ik het gevoel te krijgen dat het allemaal toch wel erg zwaar aan het worden was, maar inmiddels valt het me toch wel weer mee. Jullie hebben in mijn weekoverzicht al kunnen zien dat ik een vrij drukke week achter de rug heb. Een paar weken geleden deed ik minder en was ik vermoeider dan nu. Hoe dan ook: ik ben er blij mee en we zien dan wel wanneer het punt komt dat ik alleen nog maar wil liggen totdat iemand de baby uit mijn buik komt trekken.

35weken

Babyspullen
Ja jongens, inmiddels kan ik met zekerheid zeggen dat we bijna omkomen in de babyspullen. Afgelopen vrijdag kochten Maran en ik bij Ikea een mooie stoel voor in de babykamer, een kapstok, een plankje en een lamp. Als ik nu nog gordijnen weet te scoren en een onderstel voor het babybadje, dan zijn we écht helemaal compleet. Hoe dan ook: een dag later was opeens mijn babyshower en kregen we nog veel meer kleertjes en verzorgingsproducten dan we al hadden. En ondanks dat we die niet direct heel erg nodig hadden, ben ik er toch enorm blij mee. Want van hydrofielluiers en spuugdoekjes kan je nooit genoeg hebben. Ook waren de meeste kleertjes die we kregen in maat 62 en 68, en daar hadden we nog niet zoveel van. Woohoo!

Beweging
Ons knulletje is, op sommige dagen (heel soms een volle week) na niet echt een druktemaker te noemen. Ik voel hem gedurende de dag wel regelmatig hoor, maar meestal blijft het bij duwtjes en hier en daar eens een verdwaalde knie of voetje tegen mijn rib. Hoe dan ook: ik moet wel eens lachen als ik andere zwangeren hoor over hoe ze toegetakeld worden door hun ongeboren kind. Mijn kleintje is over het algemeen dus best rustig, ik heb nog geen gekneusde ribben, onderhuidse blauwe plekken of last van andere vormen van huiselijk geweld. Toen hij nog kleiner was vond ik het wel eens jammer dat ik heb niet zo vaak voelde. Inmiddels is hij voldoende aanwezig, maar niet overmatig veel. Hopelijk is hij straks, als hij geboren is, nog steeds zo fijn rustig!  Ook als adhd-er is hij overigens van harte welkom hoor! <3 We zullen het zien.

35weken1

Kwaaltjes
Mijn lichaam blijft me verbazen, in positieve zin. Ik kan gewoon nog steeds niet meepraten met andere zwangeren over brandend maagzuur, ernstige vermoeidheid, slapeloosheid, 23893 keer naar het toilet moeten (’s nachts), emotionele uitbarstingen, of andere ronduit vervelende ongemakken. Tja, ik heb een hele dikke buik die overal achter blijft haken, ik kan amper nog normaal uit de auto stappen als ik hem per ongeluk te dichtbij iemand anders parkeer, ik moet iedere nacht 1x plassen (voor mijn zwangerschap hoefde dat meestal niet), ik pas mijn kleding absoluut niet meer en ik merk dat ik wat eerder moe ben. Maar heel eerlijk gezegd: ik had het veel erger verwacht met deze termijn. Soms zitten er een paar dagen bij dat ik het allemaal wat zwaarder vind, maar dan opeens is er weer een moment waarop het allemaal weer makkelijk lijkt te gaan. Alles valt me tot nu toe dus heel erg mee en ik geloof dat ik daar mijn handjes dicht mee mag knijpen. Doe ik dus ook zeker!

De naam
Onze omgeving begint nu naar hints te vissen over De Naam van onze zoon. Maran en ik zijn er inmiddels wel uit welke naam het gaat worden. Gelukkig maar, want het leek er lange tijd op dat het ons nooit zou gaan lukken om überhaupt een naam te vinden die we allebei mooi vonden. We hadden het er laatst over, hoe ontzettend blij we zijn dat dit een naam is die we allebei oprecht superleuk vinden! We hadden beiden gedacht dat we compromissen zouden moeten maken, maar dat is gelukkig dus niet nodig! Overal om ons heen raden mensen naar zijn naam, maar nog niemand is in de buurt gekomen. Hihi. Ik heb er zelf trouwens heel veel zin in om eindelijk te mogen vertellen hoe onze zoon heet, want ik ben zo benieuwd naar de reacties! Maar we wachten gewoon tot zijn geboorte! Even geduld dus nog! 🙂

Wauw, een heel verhaal weer dus! Aankomende week staan er weer wat baby-gerelateerde bezigheden op het programma. Zo moeten we nog even gordijnen bestellen. Ik had bij Hema een leuk exemplaar gezien, maar wil nog even kijken of die wel genoeg verduisterend is. Daarnaast gaan we deze week wat lege bierkratjes onder ons bed zetten (klossen kunnen bij ons niet, helaas). Verder wil ik een proefdruk aanvragen van het babykaartje dat mijn schoonzusje voor ons heeft ontworpen en wil ik vast de enveloppen bestellen, zodat die geschreven kunnen worden. Ook hebben we weer een hele berg babykleding gekregen, dus zal ik deze week veel wassen en strijken. Leuk allemaal! De laatste loodjes!

 • Manon

  Ah leuk om te lezen weer! Mijn zwangerschap verloopt tot op heden eigenlijk heel erg hetzelfde als die van jou, dus ik hooooop zo dat ik in week 35 er ook zo energiek bij ga lopen haha.

  19 augustus 2014 at 08:46 Beantwoorden
 • Ineke

  Wat een leuk overzichtje :)..
  Nou prijs jezelf gelukkig dat je niet teveel last heb van allerlei lastjes. Iedere zwangerschap is anders dit merk ik nu maar al te goed :). Er is een serieus verschil met mijn eerste en nu mijn tweede zwangerschap.

  19 augustus 2014 at 17:45 Beantwoorden
 • Kelly Caresse

  Wat een leuke verslag Betty, wat fijn dat jullie eruit zijn wat de naam gaat worden, dat is toch wel handig hihi hij zou zomaar al geboren kunnen worden. Wat een mooie buik heb je, komt zo mooi uit in die jurk

  20 augustus 2014 at 07:39 Beantwoorden
 • iooon

  Altijd leuk om te lezen jouw updates. 😀
  Ik vind het wel grappig hoe verschillend je een zwangerschap kan ervaren. Hier met een drukte maker en een volle bingokaart qua kwaaltjes. Ook qua hoeveelheid spulletjes lopen wij zo uit een.

  Alleen met de naam veeeeeel herkenning! Ik dacht ook dat we er nooit uit zouden komen maar we hebben nu twee namen die we beide leuk vinden en we gaan nog even proeven welke het gaat worden. Ook al blijf ik stug baby zeggen want ik ben bang me te verspreken.

  20 augustus 2014 at 11:27 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.