to top

It’s weekend-tag

Misschien was het de oplettende bezoeker opgevallen dat ik minder actief was op social media en met comments op mijn blog. Dat kwam omdat ik afgelopen week op vakantie was in Limburg. Vaak vragen we vrienden of familie om een weekje op onze katten te passen, maar deze keer schakelden we het buren-oppassteam (klik) in. Om het inbrekers niet al te makkelijk te maken, wilde ik niet echt aankondigen op vakantie te gaan, vandaar dus dat ik het achteraf pas wilde vertellen.

Maar: ik ben terug en zal mijn best doen weer actiever op jullie berichtjes te reageren! Ik ben bezig met een aparte post over onze vakantie, maar zag toevallig daarnet dat ik via Kelly de ‘It’s weekend-tag’ doorgespeeld heb gekregen. Leuk leuk! Voor vandaag dus even die tag, de komende dagen meer over mijn vakantie.

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?
Sinds maart van dit jaar werk ik niet meer. Je zou dus wel kunnen zeggen dat ik iedere dag weekend heb. Al voelt het niet echt zo. Weekend voelt nog steeds echt als weekend, omdat iedereen om mij heen dan vrij is om gezellig mee af te spreken. Doordeweeks werken de meeste mensen en dat geeft ook een andere ‘sfeer’, als jullie begrijpen wat ik bedoel.

2. Hoe laat sta je op in het weekend?
Net zo laat als op alle andere dagen: ergens tussen 8 uur en half 10 ’s morgens. Maran werkt vanuit huis en hij heeft de luxe om zijn eigen uren min of meer te bepalen, als hij maar ergens in de loop van de ochtend achter zijn pc zit. Binnenkort zullen we niet meer in staat zijn te slapen tot wanneer het ons uit komt, maar nu wel. Dus we genieten er iedere dag ontzettend van!

3. Hoe ontbijt je in het weekend?
Haha het wordt saai, maar wederom zit hier niet veel verschil in, als je het vergelijkt met de rest van de week. Wel probeer ik mijn/onze ontbijtjes vaak af te wisselen. Soms eten we een groot bord fruitsalade, soms maak ik Griekse yoghurt met walnoten en fruit, soms maak ik havermout met kaneel, soms smoothies, soms een boterham met een gebakken eitje… Het is maar net waar we trek in hebben. 

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
We hebben vaak afspraken in de weekenden. Zo zijn er regelmatig verjaardagen van vrienden of familie of worden we zomaar ergens uitgenodigd. Nu ik niet meer werk, vind ik het super gezellig dat we in de weekenden vaak zoveel te doen hebben. Toen ik nog 4 à 5 dagen in de week werkte, vond ik het vreselijk! Ik ben een enorme huismus, dus ik baalde oprecht als ik naast mijn fulltime baan ook nog eens het hele weekend op pad ‘moest’. Nu vind ik het alleen maar heel gezellig. Soms hebben we een rustig weekend waarin we veel met zijn tweetjes zijn. Dan gaan we lekker uit eten of naar de bioscoop onder het mom van ‘nu kan het nog’. 

5. Wat doe je het liefst in het weekend?
In het weekend doe ik het liefst wat ik doordeweeks tegenwoordig ook het liefst doe: een mooie balans vinden tussen gezellige momenten met familie en vrienden beleven en af en toe lekker rustig aan doen met zijn tweetjes. Ik vind het heerlijk om ergens op visite te gaan en bij te kletsen, als het ook maar wordt afgewisseld met fijne momentjes alleen of met zijn tweeën. Overigens wil ik na mijn zwangerschap wel weer een baan gaan zoeken, maar ook dan wil ik in het weekend een balans tussen ons gezinnetje en leuke dingen doen met anderen.


6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?
Toen ik nog veel werkte, planden we activiteiten vaak wéken van tevoren. Daar werd ik vervolgens helemaal benauwd van, maar als we dat niet deden zagen we sommige vrienden of familieleden überhaupt nooit meer. Nu is het meestal wel wat makkelijker om sociale contacten te onderhouden, omdat ik meer tijd en energie heb. Dus nu hoeven we meestal de weekenden niet weken van tevoren dicht te zetten. Gelukkig! 

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?
Nee. Ik studeer of werk niet. Maar ik blog wel en dat doe ik ook in het weekend. Zoals ik eerder al zei: ik kan iedere dag zelf bepalen wat ik doe. Ik blog wanneer ik zin heb en soms is dat in het weekend. 

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Ik ga in het weekend meestal even laat naar bed als door de weeks, dat zal inmiddels geen verrassing meer zijn. Meestal ga ik rond 11 uur richting bed. Dan wil ik altijd nog even douchen en meestal kijken we daarna nog samen een serie. Rond 12 uur vallen we meestal in slaap.

Dat was ‘m alweer! Ik vind het altijd leuk om zo’n tag te lezen en zelf in te vullen. En natuurlijk is het des te leuker als je wordt getagd door iemand. Maar: ik heb deze tag al een aantal keer voorbij zien komen en ik heb niet precies bijgehouden bij welke blogger ik hem wel en (nog?) niet gezien heb. Daarom vind ik het lastig om hem verder door te spelen. Ik zou iedereen die het leuk vind dan ook de vrijheid willen geven om deze tag van mijn blog te jatten om hem zelf in te vullen. Wie weet kom ik hem dan nog tegen!

  • Monique

    Leuke tag! Wat heerlijk dat je zoveel tijd hebt om zelf in te delen. Ik heb momenteel ook geen baan, maar studeer wel en heb al een baby van 8 maanden. Toch vind ik het fijn om veel thuis te kunnen zijn! Misschien dat ik de tag binnenkort van je overneem 🙂

    9 augustus 2014 at 21:37 Beantwoorden
  • Gwen

    Och, ik ben gewoon stiekem heel erg jaloers op dit lijstje van jou nu! Het is zo anders straks met een kindje. Hoewel, als hij nog klein is zo is uitslapen prima te doen. Even voeden of een flesje en tussen jullie in leggen. Heerlijk!

    11 augustus 2014 at 22:22 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.