to top

Babykamer preview

In grote lijnen is de babykamer af. De meubeltjes staan er en de meest essentiële dingen hebben we. Toch voelt het nog niet helemaal als ‘af’. Ik wil nog leuke gordijnen vinden om op te hangen en wil nog een mooie, grote stoel in de hoek waarop ik ’s nachts rustig borstvoeding kan geven. Ook wil ik hier en daar nog wat leuke spulletjes ophangen die we hebben gekregen en komt mijn vader binnenkort nog met een mooie plank. Toch wil ik jullie nu al een kleine preview geven van de babykamer. Houd alsjeblieft dus wel in gedachten dat hij, vooral op het gebied van decoratie, nog verre van af is! Goed, dan is het nu tijd voor de foto’s!

Dag logeerkamer!
De kamer die we nu als babykamer in gebruik hebben – althans, er slaapt nog geen baby in – was voorheen een logeerkamer. Heel blij waren we daarmee, toen we hier kwamen verhuizen. Mijn broertje kwam minstens één keer in de week wel logeren en dan had hij gewoon zijn eigen kamer. Verder werd er door andere vrienden ook regelmatig gebruik van gemaakt. Als vriend Marin uit Servië op bezoek kwam, had hij lekker zijn eigen plekje. Spullen neerknallen en een prima bed om in te slapen. Dat is nu dus wel anders. Het logeerbed maakte plaats voor een ledikantje en inmiddels hebben we voor eventuele logé’s een slaapbank in Maran’s werkkamer gezet. Nu maar hopen dat onze vrienden zich niet af laten schrikken door een huilende baby 😉

IMG_6046

Thema
Ik heb er lang over nagedacht hoe we de babykamer precies in zouden willen richten. Je kunt namelijk zoveel (leuke) kanten op! Totdat we dit zeepaardje van Maran’s ouders cadeau kregen. Ik vond hem zo leuk, dat ik besloot eens rond te snuffelen op Pinterest naar ideetjes voor een ‘onderwater’ babykamer. Die waren er genoeg. Van uitbundig en overdreven, alsof je in een Disneyland attractie staat, tot ingetogen en subtiel. Wij wilden voor de laatste optie gaan. Met turquoise, wit en hier en daar een oranje accentje. Die oranje accenten missen trouwens nu nog, maar die komen eraan!

IMG_6042
IMG_6037
IMG_6036

Meubeltjes
Zoals jullie misschien al eens eerder hebben gelezen, zijn de meubeltjes 29 jaar geleden zelf door mijn vader gemaakt. Inderdaad, vlak voor mijn geboorte. Na mij heeft mijn broertje gebruik gemaakt van de meubels en godzijdank hebben mijn ouders daarna besloten om de meubeltjes op te slaan voor eventuele kleinkinderen. En nu dan, bijna 29 jaar na dato is het zo ver. Hun eerste kleinkind komt eraan en met een nieuw laagje verf kunnen de meubeltjes zeker nog een hele tijd mee. Ik houd meestal van strakke meubels, maar ik ben zo ontzettend blij dat we ervoor hebben gekozen om deze te gebruiken. Het idee erachter vind ik bijzonder en ik vind ze bovendien ook nog eens superleuk staan!

IMG_6040
IMG_6041
IMG_6039

In de commode
De commode is al gevuld met spulletjes die we nodig denken te hebben voor ons mannetje. In de linkerlade zitten wat speentjes, hydrofiele luiers en wat verzorgingsspullen. In de rechterlade zit een enorme voorraad aan luiers en wat spulletjes die in het kraampakket zaten. Op de bovenste plank in de kastjes heb ik vijf bakken neergelegd waarin zijn kleertjes gesorteerd zitten. Een bak met rompers, één met broekjes, één met sokjes en noem maar op. Best handig, vind ik zelf. Op de onderste plank liggen nog meer hydrofiele luiers, omslagdoeken, doeken voor als hij uit bad komt en schone lakens.

IMG_6047

Wiegje
De eerste weken willen we, op advies van de kraamverzorgster, de baby op onze kamer later slapen. Die beslissing kwam heel goed uit, want Maran’s ouders bleken op zolder ook nog een wiegje te hebben staan. Daar heeft zelfs Maran’s moeder als baby in gelegen, dus dit wiegje gaat nog veel langer mee dan de meubeltjes van mijn vader. Ik vind het een heel bijzonder wiegje en het idee dat nu de derde generatie erin komt te liggen, maakt het alleen nog maar bijzonderder. Ik kan niet wachten tot ons ventje aan de beurt is!

Zo, dat was ‘m dan. De preview. Hier en daar moet nog wat gezelligheid komen, maar op zich ben ik al erg blij met het resultaat tot nu toe! Hebben jullie nog tips over wat we misschien nog vergeten zijn aan te schaffen (op decoratie na dan!)?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.