to top

Zelf een mobile maken

Ik ben altijd al gek op knutselen geweest. Ik weet nog goed dat mijn ouders tegen hun vrienden wel eens grappend aan het klagen waren over dat ze mij een gigantisch poppenhuis hadden gegeven, waar ik nooit naar omkeek. Ik was namelijk veel te druk met papier, scharen en lijm. Nog steeds vind ik het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn of iets creatiefs te doen. Schrijven behoort in mijn ogen ook wel tot die categorie, maar ik vind het bijvoorbeeld ook heerlijk om urenlang te tekenen of schilderen. Niet dat ik dat buitengewoon goed kan, maar ik vind het leuk en daar gaat het om.

Ergens halverwege mijn zwangerschap ontdekte ik de wondere wereld van Pinterest met haar talloze creatieve ideeën. Door een lief, blauw decoratiezeepaardje dat we van mijn schoonouders kregen, kwamen we op het idee voor een subtiel zee-thema in de babykamer met turquoise, wit en hier en daar wat oranje als meest belangrijke kleurtjes. We wilden er vooral geen al te overdreven gedoe van maken, dus besloten we het geheel rustig te houden. De meubeltjes moesten wit. Ik kon mijn vader er nog net van behoeden om op het laatste moment niet nog een blauwe baan op het ledikantje aan te brengen. Met een glunderend gezicht hief hij zijn kwast al, toen ik hem ervan wist te overtuigen dat ‘gewoon’ wit echt het mooist was.

vilt

Hoe dan ook: ik besloot zelf een mobile te willen maken voor boven het ledikantje. We zouden alles rustig houden, dus de mobile mocht wel opvallen. Natuurlijk zou die in het zee-thema zijn en in de kleurtjes die we voor ogen hadden. Dus kocht ik een tijdje geleden een voorraad aan vilt en naaimateriaal. Ook schafte ik het boek ‘Snoezige minidiertjes met vilt’ aan, om me op weg te helpen. Ik zocht een leuk patroon van een dolfijn uit en ging er goed voor zitten. Tekenen, overtrekken, knippen en naaien. Ik had het allemaal vrij snel door en vond het superleuk om te doen.

Halverwege de zeediertjes besloot ik een mobile voor Esthers dochter te willen maken. Zij had een bosdieren-thema in haar kinderkamer, dus het was leuk om de mobile daarbij aan te passen. Het heeft me complete werkdagen aan tijd en moeite gekost, maar het was het zo waard. Ik vind hem uiteindelijk goed gelukt en Esther en haar man zijn er blij mee. Of ze kunnen heel goed doen alsof!

IMG_5482

Het heeft me daarna weer weken aan werk gekost om onze eigen mobile af te krijgen, maar het is gelukt. Ik vond het superleuk om te doen. Zoals ik al zei: ik houd er onwijs van om met mijn handen bezig te zijn, en wetende dat het uiteindelijk voor onze babykamer is, gaat het vanzelf.

IMG_6043

Mochten jullie het leuk vinden, dan kan ik eventueel nog wel een keer een foto-tutorial maken. Ik ga binnenkort namelijk aan de slag met een mobile voor een ander zwanger vriendinnetje!

Heb jij nog leuke zelfmaak-ideeën voor de babykamer?

 • Renee

  Crea Bea! Leuk gedaan met die kleurtjes! Ik speur ook veel op pinterest, maar ben nog niet zo handig is het zoeken. Ik wilmwat leuke ideetjes opdoen voor de muur decoratie. Leuk fotolijstje of schilderijtjes 🙂

  1 augustus 2014 at 07:40 Beantwoorden
 • Joyce

  Hij is echt mooi geworden! Knap hoor!

  1 augustus 2014 at 09:44 Beantwoorden
 • Odile

  Wat is hij schattig geworden! Ik ben ook echt van het knutselen en had me voorgenomen ook zelf een mobile te maken. Het is er echter nooit van gekomen en ik denk dat Maxim er nu misschien wat te groot voor is.. Jammer!

  1 augustus 2014 at 11:32 Beantwoorden
 • iooon

  Ik ben absoluut niet creatief en heb twee linkerhanden wat betreft knutselen. Dus ik kan je niet helpen. Wel heb ik hele leuk mutsjes gezien die gehaakt kunnen worden (als je kan haken, wat ik dus niet kan).

  1 augustus 2014 at 12:05 Beantwoorden
 • Ineke

  Wow zo mooi en ook wat een leuk mooi cadeau. En Pinterest is zo leuk ik doe er ook altijd vaak zoveel inspiratie op al “loop” ik er soms verloren in..

  4 augustus 2014 at 17:22 Beantwoorden
 • Tamara

  Wat ontzettend leuk! Ik had ook wel wat ideeën maar ben vaak slecht in de uitvoering.

  5 augustus 2014 at 00:35 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.