to top

Zomerliefhebber?

Ik ben altijd een koukleum geweest en ik had dan ook nergens een grotere hekel aan dan gehuld in een winterjas alsnog krom staan van de kou bij de bushalte. Vieze regen die me voor mijn gezicht sloeg, een gierende wind langs mijn wangen en bevroren voeten. Ik kon dan ook niet wachten tot het weer zomer zou worden!

Inmiddels moet ik daar, tot mijn eigen verbazing, toch enigszins op terugkomen. Vorig jaar, toen Maran en ik tijdens onze huwelijksreis met onze gat aan een privézwembad zaten, bedacht ik dat ik de zomer in Nederland meestal eigenlijk helemaal niet zo leuk vind. Ik heb er een hekel aan om op bloedhete dagen thuis te zitten, waar de temperatuur door ons platte dak en de vele ramen al snel oploopt tot boven de 30 graden. Maar ik voel er net zo weinig voor om mijn handdoekje tussen één van de andere honderdduizenden Nederlanders aan het strand te parkeren. Om van de overvolle treinen/snelwegen richting de duinen überhaupt niet eens te spreken!

IMG_1638

Vorig jaar was mijn favoriete tijd van het jaar absoluut de herfst. We gingen gezellig met mijn ouders een weekendje naar Groningen, waar ik genoot van de prachtige gekleurde bladeren in het bos dat door de regen heerlijk rook. Later gingen we naar Zeeland met Maran’s ouders, waar we door een prettig herfstzonnetje heerlijk over het strand konden wandelen. Het was niet te koud, maar zeker ook niet te warm. Bovendien vond ik het geweldig om thuis weer de kaarsjes aan te steken, genoten Maran en ik enorm van ons nieuwe (gigantische) bankstel met alle dekentjes die we erbij hadden gekocht en kon ik stiekem mijn slechte-tv-verslaving weer voeden door het nieuwe televisieseizoen. Ik wandelde drie keer in de week vrolijk naar de sportschool (regen of niet) en plande tussendoor ons Halloween-feestje. Ja, afgelopen herfst was superfijn!

Daarna kwam de winter, waarin ik tevergeefs bleef hopen op een grote berg sneeuw. Niet dat ik het zo prettig vind om door die smurrie naar mijn werk te rijden, maar het uitzicht vanuit ons huis is te mooi om te moeten missen. We konden de kerstboom opzetten en versierden ons huis met lampjes. Gelukkig was het niet té koud, waardoor bovenstaand tafereel (met die kromgetrokken rug en die regen die in je gezicht mept) uit bleef. Ook afgelopen winter viel me alles mee.

IMG_1884

Het is nu zomer en afgezien van een enkele, benauwde rotdag hebben we weinig mooi weer gezien. Iedere keer als er op het nieuws weer heel blij wordt verteld dat we weer ‘zomerse temperaturen’ kunnen verwachten, houd ik mijn hart vast. Ik zie mezelf al zielig op mijn rug op de bank liggen, terwijl iedere vorm van inspanning teveel is. Zelfs een glas water van tafel pakken is te inspannend. Helemaal met mijn dikke buik vind ik het benauwde zomerweer vreselijk. Van mij mag het dus óf een aangename, zonnige 23 graden worden, óf mogen we de komende maanden overslaan en direct overgaan op de gezellige herfst. Dan zorg ik wel dat ik volgend jaar:

1. niet zwanger ben
2. een huis heb met een tuin, waarin ik een opblaaszwembadje kan installeren om op die manier af te koelen terwijl half Nederland op weg is naar de kust
3. of een airco in huis heb geïnstalleerd

Aan de andere kant vind ik dat ik niet zo moet piepen. Er zijn meestal maar een paar écht warme dagen per jaar en die zijn heus wel te doen. Voordat ik het weet zijn ze weer om en krijgen we de ene regenbui na de andere te verwerken en verlangen we allemaal terug naar de zonnige zomeravonden met de barbecue aan en een ijskoud drankje in de hand.

Hoe zit dat bij jullie? Genieten jullie wel van de warme dagen?

IMG_2610

 • Stien

  Leuk artikel! Hier in België (waar ik woon) zijn de temperaturen een beetje gelijkaardig aan Nederland dus ik kan wel een beetje meepraten hierover 🙂 Ik vind de zomer echt fantastisch, ik loop buiten in bikini, ga in een shortje naar de stad of ga zwemmen in een openluchtzwembad. Maar boven (op de eerste verdieping) is het al veel te warm. Het moet dan echt elf uur zijn eer in slaap val door de warmte. Dat is dus wel een groot minpunt, maar dan blijf ik gewoon lekker beneden overdag 🙂 De winter vind ik ook heerlijk, zeker als het sneeuwt. Maar de lente en herfst blijven toch favoriet. Niet te war en niet te koud, en ja, ik vind de herfstcollectie ook gewoon het leukste 😉 hihi

  16 juli 2014 at 08:41 Beantwoorden
 • Shirley

  Ik vind warm weer heerlijk maar inderdaad, niet in Nederland. Ik moet op een bedje kunnen ploffen en verkoeling kunnen zoeken in een zwembad waar ik niet verder dan drie meter voor hoef te lopen, haha. Herfst en lente vind ik ook heerlijk in Nederland, vooral qua temperatuur en qua kleding!

  16 juli 2014 at 08:41 Beantwoorden
 • Manon

  Ik heb dat eigenlijk ook… Zon, zee, strand vind ik fantastisch maar dan wel aan de Spaanse costa’s haha. Waar ik een zwembad en een zee voor m’n neus heb als het te warm wordt. Nee, ik zit ook liever binnen met vies Nederlands plakweer hoor.

  16 juli 2014 at 08:56 Beantwoorden
 • Vicky

  In België is het inderdaad soortgelijk weer: zowat plakkerig benauwd ipv gewoon een mooie zonnige dag. Ik moet toegeven dat het benauwde weer lastig is als je zwanger bent, anhoewel ik dus heel goed tegen de warmte kan en normaal gezien bij 25° nog een vest draag. Ik heb liever meer open weer: gewoon een zonnige dag.
  Maar alles is beter dan de eeuwige regen hier, dus ik klaag niet teveel. Alleen met het benauwde weer zwellen mijn voeten op (zwanger zijn is nergens goed voor 😉 ) … dus ik wacht nu ook even op een gezellige herfst.

  16 juli 2014 at 12:50 Beantwoorden
 • anouk

  Ik vind de warmte heerlijk, alleen dat benauwde weer hoeft niet van mij. Vandaag ben ik vrij en ons badje wordt as we sprak gevuld. Straks lekker plonzen!

  16 juli 2014 at 14:14 Beantwoorden
 • Sara

  Grappig om te lezen en ik ben het met je eens! Een paar jaar geleden woonden ik op Sint Maarten met mijn ouders. Prachtig en super leuk natuurlijk, maar.. Ook wel heel warm. En als je er woont ga je niet elke dag naar het strand en moet je gewoon werken. Net als t zwembad, super om te hebben maar je gebruikt het bijna nooit als je er elke dag in kan!

  16 juli 2014 at 14:18 Beantwoorden
 • iooon

  Ik hou echt niet van die warme dagen. Nooit gehad ook. Ik hou wel van de lente, fijn wanneer het weer steeds lichter wordt op de dagen en alles groener wordt. De winter vind ik ook fijn, maar niet wanneer het druilerig is. Sneeuw of echte ijskou (met stralend zonnetje) vind ik genieten.

  16 juli 2014 at 20:34 Beantwoorden
 • Renee

  Ik ben het echt helemaal met je eens! Ik heb er een hekel aan als ik 2 stappen buiten loop en al het idee heb dat ik ga zweten. Ik hoorde dat het as zaterdag super warm wordt (ik volg het weerbericht nooit, maar hoorde het), dus het wordt óf de hele dag thuis met zonschermen dicht, balkon is ook goed te doen, óf het zwembad!

  17 juli 2014 at 08:13 Beantwoorden
 • Marieke

  Ik vind deze zomerdagen dus echt heerlijk. Morgen ben ik vrij, jeeej, en ga ik lekker naar het strand. Beetje bakken op een handdoekje, boekjes lezen, lekker borrelen bij een strandtent… Love it!

  17 juli 2014 at 14:58 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.