to top

Drukdrukdruk

Nu zou je toch denken dat het voor mij, als werkeloze, een makkie zou zijn om iedere dag een update op mijn blog te plaatsen. Helemaal niet raar gedacht: ik heb immers tijd genoeg. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel tegenvalt. Natuurlijk heb ik veel meer tijd dan iemand die 40 uur in de week op kantoor zit, maar ik heb het de laatste tijd erg druk. Met vooral leuke dingen. Maar toch. En daarom dus even niet dagelijks een blogje!

Gisteren is mijn nichtje geopereerd aan haar rug. Ze heeft scoliose en is daar, toen ze 7 was, al eens aan geopereerd. Dat bleek niet voldoende, want haar rug was in de 7 jaar daarna weer erg scheef gegroeid. Gisteren werd ze hier dus wederom voor geopereerd. Het was een super spannende dag, want haar stangen van de vorige keer moesten eruit gehaald worden en er zouden nieuwe stangen geplaatst worden. Met samengeknepen billen heb ik gewacht op het verlossende telefoontje van mijn oom: de operatie was goed verlopen. Gelukkig!

Vandaag was haar moeder alleen in het ziekenhuis en besloot ik haar gezelschap te gaan houden. Mijn nichtje zelf was nog erg moe en viel steeds in slaap. Ze had nog veel pijn, was misselijk en had steeds het gevoel dat haar rug scheef lag. Die is tijdens de operatie recht gezet, maar omdat zij dus al jaren met een scheve rug heeft gelopen, voelt het voor haar heel gek. Ik ben blij dat ik vandaag even bij haar kon zijn, ondanks dat ik een hekel heb aan ziekenhuizen (al die baby’s op de kinder-IC… bah!)

Vroem!

Vroem!

Morgen ga ik lekker lunchen met Donna en Esther. De laatste is inmiddels bijna 40 weken zwanger en geniet van haar verlof. En wij genieten met haar mee, want we zien elkaar de laatste tijd lekker regelmatig. Heel bijzonder om de zwangerschap van één van je beste vriendinnen zo dichtbij mee te mogen maken. Ik was zo blij voor haar, toen ze vertelde dat ze 11 weken zwanger was! En nu is het bijna zover. Ik kan niet wachten om straks ‘tante’ te zijn van haar zoon of dochter. Want ook het geslacht is nog een verrassing!

Zaterdagmiddag wil ik weer even op visite bij mijn nichtje. Hopelijk is ze dan iets beter aanspreekbaar. Daarna gaan we eten bij een vriend van Maran en zijn vrouw in de buurt van Rotterdam. Zij verwachten over een maandje hun eerste kind. Ik vind het altijd zo leuk om andere mensen te spreken die voor het eerst zwanger zijn. Lekker ervaringen uitwisselen! Het valt me sowieso op dat ik, nu ik zelf zwanger ben, veel meer contact heb met zwangeren en mama’s van kleine kinderen. Alsof ik tot een soort ‘club’ ben toegelaten sinds ik de eerste positieve test in handen had.

We blijven zaterdagavond logeren bij mijn schoonouders. Die hebben we vanwege vakanties veel te lang niet gezien, dus ik kan niet wachten om weer lekker bij te kletsen. En nu onze kleine man zo fanatiek wordt, zal hij vast wel even laten voelen dat hij er is, bij zijn oma en opa. In de middag gaan we terug naar Amsterdam, want dan opent mijn nichtje (een andere) haar eigen beautysalon in Amsterdam. “Bet, ik heb rekening met je gehouden, want er zijn alcoholvrije cocktails!” dus ja, dan zorg ik dat ik erbij ben!

En dan is het dus alweer maandag. Waarschijnlijk hebben we dan even geen afspraken. Maar dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag daarop wel. Haha, ik zei toch dat ik niet eenzaam was! Ik zal proberen zoveel mogelijk dagelijks een blogje te plaatsen, maar ik weet dus even niet hoe het allemaal gaat lopen. En omdat mijn blog mijn hobby is. heb ik niet vooruit gewerkt. Dus: wie weet tot maandag, maar misschien ook tot eerder!

Liefs!

  • Francesca Vonk

    Lekker genieten van de tijd die je hebt. Straks met je kindje (en wellicht een baan) zal je zien dat de definitie van “druk” herdefinieert wordt. Doe lekker waar je zin in hebt en die je nog allemaal wil doen nu je vrij kan gaan en staan wanneer je wilt. Straks breekt een heel andere maar leuke tijd aan. Toch een tijd waar je minder “zomaar” even weg kunt. (Maar dat wil je dan waarschijnlijk niet eens meer. Dan ben je druk met heel andere dingen 😉 ) Enjoy! Make it count!

    9 juni 2014 at 03:37 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.