to top

10 dingen die je nog niet van mij wist (of wel)

Ik zie soms op blogs van die lijstjes voorbij komen met een overzichtje van gekke eigenaardigheden van de blogger. Dat vind ik altijd heel leuk om te lezen, omdat je zo iemand dan beter leert kennen én omdat ik soms moet toegeven dat ik er veel in herken. Daarom vandaag dus ook bij mij een overzichtje met 10 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet van mij wist. Komtie!

1. Ik douche meestal zittend. Ik weet niet wanneer ik hiermee begonnen ben, maar inmiddels voelt het bijna onnatuurlijk om te staan in een douche. Meestal als ik ergens logeer of in een hotel ben, blijf ik wel staan. Maar thuis zit ik dus áltijd onder de douche. Dan breng ik de douchekop naar beneden en dan laat ik die straal heerlijk mijn rug verwarmen. Ik moet ook altijd voor het slapengaan douchen. Anders duurt het heel lang voordat ik het warm heb in bed.

2. Ik heb af en toe best wel last van hypochondrische trekjes. Ik kan helemaal in paniek raken als ik een knobbel in mijn lies voel (bleek een ingegroeid haartje te zijn) en kan er ook erg mee zitten als iemand waar ik van hou in mijn ogen dubieuze symptomen heeft. Dan ben ik enorm bang dat het uiteindelijk iets ernstigs blijkt te zijn. Tot nu toe zat ik er – gelukkig!!!! – altijd naast met mijn gevoel.

IMG_1585

3. Sinds ik de cursus ‘Gewichtsconsulent’ heb gedaan en daarna ook nog veel over gezond eten heb gelezen, vind ik het heel moeilijk om ongezond eten naar binnen te werken. Ik eet nog wel regelmatig een pizza, een patatje of een chocoladetaart, maar dan altijd met een enorm schuldgevoel. Niet vanwege de calorieën, maar omdat ik weet hoeveel slechte voedingsstoffen ik naar binnen zit te werken. Best wel irritant, die extra kennis!

4. Ik ben absurd gek op onze katten. Ik vind ze gewoon zo ontzettend lief dat ik echt mijn best moet doen om niet als een eenzaam oma’tje aan wildvreemden foto’s van mijn katten te gaan flashen. Ook vind ik het altijd heel stom om ze alleen te laten. Met een dagje heb ik niet zo’n moeite, maar als we een weekje weggaan (en de buurman op de katten past), doe ik dat echt met een knoop in mijn maag. Dat wordt nog wat als we straks een weekendje zonder baby weg willen. Ik vraag me af of het mogelijk is!

5. Sinds oktober heb ik een bril. Ik was verbaasd dat ik opeens zó goed kon zien! Toch weiger ik om mijn bril iedere dag op te zetten. Ik zie (huha!) mezelf niet als ‘brillendrager’ dus ik wil hem voornamelijk gebruiken tijdens het autorijden. Eigenlijk is dat belachelijk, want in de supermarkt sta ik vaak met mijn ogen te knijpen om enigszins scherp te kunnen zien. Maar echt toegeven dat ik nu nooit meer onder bril zou kunnen, daar ben ik nog niet aan toe!

IMG_0268

6. Ik ben bang voor insecten. Nou ja, bang… Ik heb er een enorme, buitenproportionele hekel aan. Ik vind ze smerig en kan me oprecht rot voelen als er hier in huis een zwerm vliegen binnen is gekomen. Wij wonen aan het water en er zijn periodes waarin er veel muggen zijn of juist veel spinnen. Voor die laatste groep laten we jaarlijks iemand komen om de spinnen te verwijderen, voor de eersten zijn we nog op zoek naar een goede oplossing. Mijn huis moet insect-vrij zijn. Moet!

7. Ik ben gek op pastelkleuren. Ik kan er echt verliefd naar blijven kijken als iemand een outfit aanheeft die volledig uit pastelkleuren bestaat. Soms lak ik mijn nagels met een pastelkleurtje en dan blijf ik er gehypnotiseerd naar kijken. Ik vind het zo heerlijk fris en krijg er een fijn lente-gevoel bij!

8. Ik ben een sucker voor slechte televisieprogramma’s. Ik kan echt uitkijken naar ‘Help, mijn man is klusser!’, ‘Ik heb het nog nooit gedaan’ en ‘From Russia with love”. Ik weet het, verschrikkelijk. En ik schaam me er stiekem dan ook een beetje voor.

9. Mijn favoriete bloemen zijn tulpen. Hoewel ik sowieso heel erg blij word van een bosje verse bloemen in huis, koop ik het liefst tulpen. Ze zijn zo lekker vrolijk en ik vind het leuk om ze in zoveel mogelijk verschillende kleuren te kopen.

IMG_5183

10. Ik houd enorm veel van ons oude Peugeotje. We kochten hem ruim vier jaar geleden, toen we hier kwamen wonen. Toen waren we allebei nog arme studenten en hebben we ieder dubbeltje bij elkaar moeten schrapen om hem aan te schaffen. Inmiddels hebben we er al heel veel mee gereden en leuke herinneringen mee gemaakt. Ondanks zijn kuren (hij kraakt en piept en de motor slaat soms af, als we de koppeling intrappen) is het nog steeds een topper. We zijn wel op zoek naar een nieuwe auto, omdat we toch een iets veiligere auto willen als onze zoon straks geboren is. Maar dat zal me enorm aan het hart gaan.

En? Waren dit een beetje nieuwe feitjes, of een samenvatting van alles wat jullie ooit al hebben opgepikt? Geniet van deze regenachtige, rustige zaterdag lieve bezoekers! <3

 • Angelique

  Leuk zo’n lijstje! Ik heb nieuwe feitjes over je ontdekt. En je bent niet de enige die een sucker voor ‘foute’ tvprogramma’s is. 😉

  10 mei 2014 at 13:36 Beantwoorden
 • Manon

  Leuk om te lezen :D! Ik wil ook altijd mijn halve telefoon vol kattenfoto’s aan mensen laten zien maar na drie foto’s denk ik dan altijd: kappen nou Manon, die mensen vinden dat echt niet interessant :’)!

  10 mei 2014 at 14:15 Beantwoorden
 • Petra

  Leuk om te lezen. De bril staat je goed hoor.

  10 mei 2014 at 14:48 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.