to top

De groeiende buik

Eén van de meest fascinerende dingen aan een zwangere vrouw is toch wel die groeiende buik. In het begin is er nog niets aan te zien, terwijl er diep van binnen wel degelijk hard werk verricht wordt. Na een tijdje merkt een zwangere vrouw dat haar broeken, met name ’s avonds, niet lekker meer zitten en weer een tijd later is zwangerschapskleding echt essentieel. Zo ging dat bij mij tenminste ook. Inmiddels heb ik een aardig buikje, waar ik maar wat trots op ben!

Ik vond dat ik al vrij snel een buikje kreeg. Met een week of 11 lukte het me eigenlijk al niet meer om mijn broek nog goed dicht te krijgen. Ik gebruikte daarvoor de welbekende truc met het elastiekje door het knoopgat. Werkte prima, voor ongeveer twee weken. Daarna schafte ik een zwangerschaps-spijkerbroek aan en kon ik me aardig redden met wat grote panty’s. Dat heeft een poosje geduurd, maar nu moet ik toegeven dat die panty’s ook niet echt meer kunnen. Ik moet dus echt nu wat speciale zwangerschapspanty’s aanschaffen en ik wil sowieso nog een extra zwangerschapsbroek.

Toen ik rond de 14 weken zwanger was, vond ik zelf dat ik echt al een enorme buik had. Voordat ik zwanger werd, had ik echt geen super platte buik, maar met 14 weken zat er echt al iets. Voor mezelf dus enorm duidelijk dat het om een zwangerschapsbuikje ging, maar ik weet zeker dat anderen vast gedacht hadden dat ik gewoon een beetje mollig was. Ik kon rond die tijd echt niet wachten tot ik een zichtbaar buikje kreeg. Zo één waarvan meteen duidelijk zou zijn dat er een baby in zou zitten.

Die buik heb ik gekregen, hoor! Hij is nog lekker bescheiden en echt nog een bolletje, maar wel enorm duidelijk dat het een zwangerschapsbuikje is. Ons kleine mannetje blijkt qua lengte erg gemiddeld te zijn en ook het aantal vruchtwater enzo is normaal. Ik probeer goed te eten, maar me niet helemaal te laten gaan. Het liefst zou ik volgens het gemiddelde ongeveer 15 kilo aankomen gedurende de hele zwangerschap. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken!

Hier was ik 13 weken zwanger. Een piepklein ieniemienie buikje.

Hier was ik 13 weken zwanger. Een piepklein ieniemienie buikje.

En dit is mijn buikje met 17 weken zwangerschap. Een flink stuk gegroeid!

Dit is mijn buikje met 17 weken zwangerschap. Een flink stuk gegroeid!

Ennn 20 weken zwanger! Buikje is iets uitgezet in vergelijking met de 17 weken. Gelukkig gaat het nog geleidelijk!

Ennn 20 weken zwanger! Buikje is iets uitgezet in vergelijking met de 17 weken, al is het misschien niet heel goed te zien. Gelukkig gaat het nog geleidelijk!

Voor nu ben ik heel tevreden met mijn buikje. Op Gran Canaria moest ik wel even wennen om die in bikini te laten zien, maar na een uurtje was ik daar gelukkig wel weer overheen. Laat hem voorzichtig aan maar lekker verder groeien. Hopelijk zonder al teveel uit te dijen en bij voorkeur zonder striae, als dat niet teveel gevaagd is! 😉

Willen jullie meer lezen over mijn zwangerschap? Bekijk dan regelmatig Mommy to be, hier schrijf ik minimaal eens in de week een zwangerschapscolumn. 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.