to top

Furry Friend tag

Ik ben gék op mijn katten. Het zijn voor mijn gevoel dan ook echt mijn ‘eerste kindjes’ en ik ben heel nieuwsgierig hoe ze straks op mijn échte eerste kind gaan reageren. Ik kwam laatst op Beautylab de Furry Friend tag tegen en besloot deze in te vullen. 

Wat zijn de namen van je huisdieren?
Onze katten heten Puck en Zoë. De naam Puck was meteen al duidelijk toen ze net geboren was. Ze leek namelijk precies op de kat (Pukkie) die wij ooit gehad hadden. Ik vond de naam toen al zo goed passen, dat ik hem wilde hergebruiken. Al associeer ik deze Puck dus helemaal niet met die andere. In de eerste instantie zou ik maar één kat uit het nestje nemen, maar voor Zoë was nog geen baasje gevonden en het leek me leuk om een vriendje voor Puck te hebben. Ze leek op Cleo (van Pinoccio), maar dat vond ik niet zo leuk uit te spreken. Vraag me niet hoe, maar toen werd het al snel Zoë.

Wat voor soort dier is het en welk ras?
De moeder van Puck en Zoë was een Perzische kat. Ze had heel lang haar en een plat snoetje. De vader was waarschijnlijk een ‘gewone’ straatkat, waardoor onze katten dus half-Pers zijn. Hartstikke leuk, want ze hebben iets pluiziger haar dan de meeste katten en inderdaad een iets platter hoofdje. Ook hebben ze wat bollere ogen. Maar gelukkig niet zo extreem als bij een echte Pers, want dat vind ik niet zo mooi.

Dit is de moeder van Puck en Zoë.

Dit is de moeder van Puck en Zoë.

Hoe lang heb je je huisdieren al?
Qua timing was het perfect. Puck en Zoë werden eind mei 2008 geboren, bij de kat van de buren van mijn ouders. Ik heb ze dus iedere dag groter kunnen zien worden, wat heel bijzonder was. Ik wist dat ik in juli alleen zou gaan wonen in mijn eigen huisje en precies op de dag dat ik uit huis ging, haalde ik de katten ook bij hun moeder vandaan. Ik was dus aan het snikken omdat ik niet meer bij mijn ouders zou wonen en vond het tegelijk ook heel zielig dat ik het de katjes op dezelfde dag ook aan deed. Gelukkig was alles goed met ons toen we eenmaal in het nieuwe huisje kwamen met zijn drietjes (en Maran).

Hoe kom je aan je huisdieren?
Dat heb ik hierboven min of meer al beschreven. De kat van de buren van mijn ouders kreeg kittens. Ze wilden er vanaf, dus nam ik twee van de drie kittens mee.

Aaaaww kijk! Ieniemienie Puck!

Aaaaww kijk! Ieniemienie Puck!

En ieniemienie Zoë. Zooo lief!

En ieniemienie Zoë. Zooo lief!


Hoe oud zijn je huisdieren?

Op dit moment zijn ze nog 5, maar ze worden dus al heel snel 6. Wat gaat dat toch hard! Overigens vind ik het ook niet te geloven dat ik al zo lang niet meer bij mijn paps en mams in huis woon!

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?
Ik vind het zo bijzonder om iedere keer het karakter van een dier te leren kennen. Toen de katten klein waren, waren ze om op te vreten zo schattig. Maar ik kende hun karakter nog niet zo goed, dus ik vond het niet altijd even leuk om ze voor de 200ste keer in tien minuten achter een kast vandaan te moeten vissen. Inmiddels ken ik hun karakter natuurlijk wel. Ze zijn allebei heel verschillend. Puck is brutaal en houdt van drukte en gezelligheid. Ze houdt er niet zo van om geknuffeld te worden en al helemaal niet door mensen die ze niet kent. Een aai over haar bolletje of haar rug vindt ze prima, maar daarna gaat ze een meter verderop zitten. Ze houdt wel enorm veel van spelen en dan vooral met Maran. Ze daagt hem dagelijks minimaal een paar keer uit (door aan de bank te krabben :-() en vervolgens rennen ze dan achter elkaar aan door het huis. Ook stoeien ze en doen ze een soort van verstoppertje. Zó leuk om te zien! Zoë is wat rustiger en meer mijn kat. Ze houdt juist heel veel van knuffelen (vooral met mij) en dringt zich overdag (of ’s nachts!) een paar keer ongegeneerd aan me op. Kan haar niet schelen wat er op dat moment op mijn schoot ligt, ze duwt het weg en propt zichzelf gezellig bij me.

Hier woonden ze net bij mij in huis.

Hier woonden ze net bij mij in huis.

Hoe belangrijk is de band met je huisdieren?
Ik vind het heel belangrijk dat je je huisdieren goed kent en er alles aan doet om goed voor ze te zorgen. Ze hebben er niet om gevraagd om bij jou in huis te wonen, jij wel. Dus zorg daar dan ook goed voor en leer ze kennen. Juist de band die je met je huisdieren opbouwt, maakt dat je het niet erg vind om een dampende kattenbak te verschonen of om ze ’s morgens vroeg eten en drinken te geven. Overigens vind ik het erg weinig werk voor de lol die je ervoor terug krijgt. De katten staan altijd voor de deur te wachten als we thuiskomen, doen de hele dag door grappige dingen en er is niets fijner dan zo’n warm poezenlichaampje tegen je aan als je ’s avonds op de bank ligt.

Wat zijn je favoriete herinneringen aan je huisdieren?
Pff lastig! Ik vond het moment waarop we ze ophaalden, toen ze nog zo klein waren, super bijzonder. Ook het moment waarop ze voor het eerst krols werden en ik geen oog meer dicht deed in mijn mini-appartementje. De keren dat we de katten meenamen om een tijdje te logeren in Maran z’n huis (die toen nog ergens anders woonde). Later de twee verhuizingen en hoe soepel ze daarmee omgingen… Ik vind het heel bijzonder om te beseffen dat ze nu alweer zes jaar bij ons zijn en zes jaar van ons leven hebben meegemaakt.

Zoë heeft sproetjes op haar roze neusje gekregen.

Zoë heeft sproetjes op haar roze neusje gekregen.

En dit is Puck nu!

En dit is Puck nu!

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?
Ik noem ze meestal bij hun naam, want die kennen ze. Maar soms noem ik ze Poes.

Haha wat een enorm lang stuk is dit geworden! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden. Hebben jullie zelf ook huisdieren? En herkennen jullie de sterke band die je met huisdieren kan hebben?

  • Manon

    Zo leuk om te lezen haha. Wat een lieve fluffy’s <3

    1 april 2014 at 15:06 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.