to top

Throwback Thursday

Alweer een tijdje geleden dat ik foto’s van mezelf als kind met jullie deelde. Niet omdat ik me schaamde hoor, voor die met spinazie-smurrie besmeerde koppen en dikke kinderwangetjes, maar omdat ik vergeten was dat het überhaupt kon. Vandaag dus weer even een ouderwetse kinderfoto.

Mijn moeder komt uit een groot gezin. Ze heeft 7 zussen en 2 broers en met bijna allemaal een goede, hechte band. Dat maakt dat ik opgegroeid ben met een leger aan gezellige ooms en tantes en met uiteindelijk 24 neefjes en nichtjes. Super gezellig!
Met mijn jongste tante heb ik altijd een speciale band gehad. Ze was 15 toen ik geboren werd en paste toen vaak op. Ik vond haar altijd heel hip en grappig en vond het geweldig om bij haar en haar man te logeren. Ook toen ze later zelf kinderen kreeg, bleef ik het geweldig vinden om bij haar te zijn.

Eens in het jaar gingen we met mijn ouders, m’n broertje, mijn tante en haar gezin naar de Efteling. Dat werd al een tijd van tevoren aangekondigd, waardoor we speciale aftekenkalenders maakten tot de Grote Dag. Ik was meestal zo ontzettend opgewonden, dat ik de nacht ervoor slecht sliep. In de ochtend hoorde ik mijn moeder al vroeg witte bolletjes voor het hele gezelschap smeren en pakte mijn vader de gigantische rugtas in, alsof we een maand gingen backpacken door de jungle in Azië.

efteling

Eén keer was ik zó enthousiast, dat ik de dag van tevoren na schooltijd op mijn aller snelst naar huis wilde rennen. Het was niet alsof dat de tijd sneller zou doen gaan ofzo, maar daar dacht ik niet over na. Waar ik ook niet over na had gedacht, was de boomwortel die uitstak en daardoor mijn weg belemmerde. Ik struikelde en kwam face-first neer op de stoep. Met mijn tand door mijn lip en een enorm pijnlijke voet sjokte ik de rest van de weg naar huis. De volgende dag ben ik toch naar de Efteling gegaan. Met mijn gekneusde, dikke voet.

Een tijdje geleden gingen we met z’n allen naar Disneyland. Geweldig was dat weer. Hopelijk doen we dat snel weer eens over!

  • lola

    je lijkt wel heel veel op haar, als je die foto ziet is het net alsof je jou ziet staan met 3 kindere. leuk! en het lijkt me echt tof zo’n grote familie.

    17 februari 2014 at 01:31 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.