to top

Mijn guilty pleasures

Laatst reed ik over de A10 vanaf mijn ouders naar huis. Ik was een gezellig ochtendje thee wezen drinken bij mijn moeder en later bij mijn oma. Ik had boodschappen gedaan en ging dus met een voldaan gevoel weer richting huis. Het was 1 uur en mijn maag rommelde. Toen ik langs de McDonald’s reed, kon ik me dan ook niet beheersen. Hop, de snelweg af en even een McKroket halen voor mijzelf en mijn mannetje!

Dat is dus echt één van mijn guilty pleasures: de McDonald’s. Meestal kan ik maanden zonder, maar zo nu en dan krijg ik een enorme, haast dierlijke drang naar zo’n slappe hamburger of veel te zoute patat. En nu ik dan toch bezig ben, doe ik er lekker een heel lijstje met guilty pleasures bij.

– Ik kijk vanaf december al uit naar een stapavondje bij de Toppers in mei. Ik vind het zo ontzettend leuk om me met duizenden anderen om te kleden volgens een bepaald thema, wijntjes te gaan drinken in de stad om tot slot de hele avond te feesten op foute muziek. Met zijn tienduizenden meezingen met bekende en onbekende slechte nummers en ondertussen keihard dansen als een aap. Echt. Mijn armen en benen slingeren alle kanten op en de volgende dag ben ik dan meestal bij elkaar te rapen. Maar leuk dat ik het op zo’n avond heb!

IMG_2201

– Laatst schreef ik al over ‘All you need is love‘. En dat is dus ook één van mijn guilty pleasures: suffe tv-programma’s. Ik zal nooit voor een tv-programma thuisblijven, maar ik kan zo’n ontzettende lol hebben om programma’s waarbij hoarders worden geholpen, of waarbij mensen van hun 25 katten af geholpen worden. Zolang het reality tv is, blijf ik me verbazen over sommige mensen. Heerlijk, vind ik dat!

– Maak mij ’s nachts maar niet wakker, want daar word ik chagrijnig van. Maar als je het dan toch doet, zorg dan dat je iets met chocolade bij je hebt. Dat zorgt er misschien voor dat ik je niet aan hoef te vliegen.

– Onze vriend Widodo is de koning der foute hits. Altijd als hij op bezoek is, knalt hij de beste ‘OJA dit nummer was ik hélemaal vergeten’-tophit tegenaan. En dat vind ik geweldig. Van Aqua tot Linda, Roos en Jessica en van Captain Jack tot aan Stacie Orrico. Noem het maar op. Laatst stuurde hij ons via Spotify een acht minuten durende hit op met als titel ‘Sexpolonaise’. Ik zeg verder niets meer.

– Toen we in december 2012 met mijn broertje en zijn vriendin naar Disneyland gingen, draaiden we na vijf uur rijden het parkeerterrein van ons hotel op. We waren wat moe van de reis en hadden enorm veel zin om lekker het park in te gaan. Op dat moment kwam Jordy van Loon met het nummer ‘Likken, lekker likken’ op de radio. We waren verbaasd en lagen meteen in een deuk. Vanaf dat moment zijn we stiekem fan. We kennen inmiddels Jordy’s hele repertoire uit ons hoofd. En ja, daar schaam ik me voor.

IMG_3158

– Toen ik in het VU ziekenhuis werkte, verveelde ik me ’s middags wel eens. Tussen de laatste drankronde en de broodmaaltijd zat meestal nog wel even om zelf te vullen. Dat deed ik vaak met Mijn Geheim. Intens, INTENS foute bladen waarin mensen hun geheim uit de doeken doen. Ik genoot van de verhalen over vrouwen die niet zeker wisten van welke man hun kind was, mannen die stiekem in de kleding van hun vrouw rondliepen en vrouwen die niet met hun schoonmoeder door één deur konden. Hoewel ik het altijd erg leuk vond om te lezen, heb ik dat sinds mijn werk in het ziekenhuis niet meer gedaan.

Kan ik afsluitend toch nog zeggen dat ik iets minder van ‘fout’ houd dan een paar jaar geleden 😉
Maar nu heb ik mezelf blootgegeven en wil ik natuurlijk ook van jullie horen wat je guilty pleasures zijn! Dus kom maar op mensen!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.