to top

Review: The Wolf of Wall Street

Gisteren gingen manlief, een vriend van ons en ik weer eens naar de bioscoop. We hebben al een paar maanden een Pathé-pas, maar hebben daar de afgelopen weken niet voldoende gebruik van gemaakt. Dan nu maar weer inhalen! We besloten naar ‘The Wolf of Wall Street’ te gaan. Ik had er niet echt een idee bij, maar aan de naam te zien ging het over een zeer fanatieke aandelenhandelaar uit New York. 

Ik kreeg geen ongelijk. In ‘The Wolf of Wall Street’ zien we het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) die als aandelenhandelaar schathemeltje rijk wordt. Zo rijk, dat hij van gekkigheid niet meer weet van hoeveel hoerenbillen hij coke kan snuiven. We zien hoe hij zijn bedrijfje opzet, welke plannetjes hij verzint om mensen geld uit hun zakken te kloppen en hoe hij buiten de wet om zoveel mogelijk pieken binnen harkt. Ondertussen dumpt hij zijn vrouw voor een veel mooiere, koopt hij het ene gigantische huis na het andere en gooit hij bij wijze van fun mensen met dwerggroei tegen een dartbord. Want: als je al het geld in de wereld hebt, wat moet je dan anders?

wow1

Natuurlijk wordt zijn onorthodoxe manier van handelen opgemerkt door de FBI, die zijn illegale praktijken goed doorhebben. Vanaf het moment dat Jordan daar lucht van krijgt, probeert hij geld het land uit te smokkelen (lang leve Zwitserse banken!).

Waar je in het begin van de film iets van sympathie voor Jordan krijgt en hoopt dat het hem lukt om een succesvol bedrijf op te zetten, verandert dat gevoel snel. Door zijn gebrek aan respect voor zijn medemens en zijn enorme drugsgebruik (waardoor hij in een kruipende idioot verandert), hoop je uiteindelijk dat hij een keer op z’n bek gaat. Dat hij flink onderuit geschoffeld wordt door de FBI, om minimaal twintig jaar vastgezet te worden. “Hier jongen, ga jij maar eens nadenken over hoe je andere mensen hebt behandeld en hoe achterlijk je je hebt gedragen.” Maar of dat gebeurt…

wow2

‘The Wolf of Wall Street’ duurt ongeveer 3 uur. Dat hoorden we van de kaartjes-scheurder van de Pathé, dus we waren er met een preventieve plaspauze op voorbereid. Hoe dan ook heb ik me de gehele duur van de film niet verveeld. Leonardo DiCaprio blijft verbluffen met zijn acteerwerk, al vind ik hem bij lange na niet meer zo aantrekkelijk als ik vond toen hij Jack speelde in Titanic (ach mensen, ik was toen een tienermeisje, give me a break!). Ook de andere acteurs, de bijzondere locaties en de bizarre gebeurtenissen zorgden voor een boeiende film. Al had het van mij best met wat minder drugs gemogen.

Heb jij ‘The Wolf of Wall Street’ al gezien?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.