to top

De Grote Dag – deel 3

Lees deel 1 HIER en deel 2 HIER.

Na de voorbereidingen en de kerkdienst was er toch wel een spanning van me af gevallen. Gedurende de maanden van voorbereiding keek ik steeds wisselend tegen de dienst aan. Aan de ene kant had ik er natuurlijk onwijs veel zin in, maar aan de andere kant was ik ook erg bang om heel gespannen te zijn (als je begrijpt wat ik bedoel). Gelukkig was het wat dat betreft allemaal meegevallen. Alles wat ik had geregeld, was precies gegaan zoals we wilden. Tot zo ver was het dus een prachtige dag. Met het eten en het feest nog in het vooruitzicht, zaten we vol enthousiasme in de auto op weg naar het restaurant.

182
181
178
177

We hadden er – zonder enige twijfel – voor gekozen om op onze trouwdag te gaan eten in ons favoriete restaurant. Dat is Grieks restaurant I-grec in IJburg. Daar stond ons een heerlijk buffet met onze favoriete Griekse gerechten te wachten. Voor iedereen was er meer dan genoeg heerlijk eten en drinken. Het restaurant was leuk versierd en omdat het zonnetje door kwam, konden we ook nog lekker buiten gaan eten.
223
199
197

Na het heerlijke eten was het tijd voor datgene waar ik verschrikkelijk veel zin in had: ons trouwfeest. Voor deze bijzondere gelegenheid hadden we een partyboot van Boot10 gehuurd. Wij wonen namelijk in Amsterdam IJburg aan het water. De feestboot kwam ons dus om de afgesproken tijd voor de deur van ons huis ophalen. Het zonnetje scheen, onze gasten stonden in feeststemming op de kade en de feestboot was mooi versierd met de ballonnen die we de dag ervoor nog snel besteld hadden. Beter kon het echt niet!
239
237
350
357
388

Maran en ik mochten als eerste aan boord van de boot. Daar maakten we kennis met het super lieve en behulpzame personeel. Echt niets was ze die avond teveel, wat een toppers! Ook maakten we kennis met de DJ die al lekker bezig was met gezellige jaren ’80 en ’90 muziek, zoals we hadden gevraagd. Nadat ook de prachtige bloemstukken uit de kerk aan boord gesleept waren, kon het feest beginnen. Op het bovendek werden onze gasten opgewacht met een glaasje champagne en na nog meer gefeliciteerd te zijn, ging iedereen naar het benedendek (het was boven toch wat fris) en vaarde de boot uit. Wat was dat bijzonder! Om met alle belangrijke mensen in ons leven, in het avondzonnetje weg te varen vanaf onze straat op een feestboot.

De komende uren stonden in het teken van bijkletsen en genieten van het uitzicht op het IJ. Toen de zon eenmaal onder was gegaan, maakte de boot nog even een tussenstop bij ons huis. Mensen die naar huis wilden, konden naar huis. Maar toen de boot daarna voor de tweede keer uitvaarde, ging het dak er pas echt af! Er werd superleuke muziek uit de jaren ’80 en ’90 (en ook wat van nu) gedraaid en iedereen danste alsof z’n leven er vanaf hing.
430
407
399
488

Dat was overigens nog best zwaar, kan ik jullie vertellen. Ik droeg natuurlijk al de hele dag een loodzware trouwjurk en liep op hakken. Dus trok ik mijn gympen aan onder mijn trouwjurk (niemand die dat zag) en nam een extra wijntje. Het dansen ging al een stuk makkelijker.

Gelukkig hadden al onze gasten het naar hun zin. De boot was ontzettend sfeervol en het was een super leuk idee om midden op het water te staan dansen. Heel af en toe voelde je de boot bewegen, maar over het algemeen had je niet echt in de gaten dat je echt op een boot stond.

Rond 12 uur stopte de boot nog even midden op het IJ. We hadden namelijk gevraagd of we een momentje konden nemen om wat wensballonnen op te laten. Heel veel gasten hadden ook een wensballon meegenomen en iedereen deed een poging om hem de lucht in te laten. Helaas waaide het zo hard, dat het gevaarlijk werd om door te gaan met het aansteken van de wensballonnen. Slechts één ballon slaagde erin om de lucht in te gaan. De rest crashte met de snelheid van het licht het water in. Gelukkig konden we snel weer opwarmen op het benedendek met leuke muziek.

497
498

Om één uur legde de boot weer aan. We namen afscheid van iedereen (mijn wangen waren inmiddels letterlijk rauw van alle kussen en knuffels die ik had gekregen), verzamelden al onze cadeau’s, leftover flessen drank en bloemen en gingen snel naar huis. Daar hadden Maran’s ouders onze slaapkamer leuk versierd met bloemen op ons bed. Een superleuke verrassing!

Hoe mooi ik mijn jurk ook vond (vind!), het was een feest om hem na die lange dag uit te mogen trekken. Alsof er 15 kilo van me af viel, wat waarschijnlijk nog een realistische benadering was ook. Mijn lief en ik gingen naar bed, om in een hele diepe coma te raken. We hadden een geweldige dag gehad. Alles ging zoals wij het in gedachten hadden toen we de bruiloft hadden georganiseerd. Iedereen had het naar zijn zin gehad en wij nog het meest.

Vandaag precies is het alweer 6 maanden geleden dat we zijn getrouwd. Niet te geloven hoe snel dat is gegaan!

(De foto’s zijn trouwens gemaakt door Marissa Vacher)

  • Manon

    Zo leuk, een boot! Die ga ik onthouden 😉

    12 januari 2014 at 16:32 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.