to top

“Getrouwde mensen zijn sukkels”

Nu ik getrouwd ben, ben ik veel alerter op wat daarover wordt gezegd in de media. En nu zijn me een aantal dingen opgevallen. Waar gaan trouwen iets magisch blijkt te zijn (vooral voor vrouwen), is het getrouwde leven toch vaak meestal iets voor sukkels. 

Of althans, daar lijken de media nogal op aan te sturen. Van tijd tot tijd worden we voor ons gezicht geslagen met de ‘shokking’ scheidingscijfers. Wel één op de drie huwelijken loopt uit op een scheiding. Met alle dramatische gevolgen van dien. Natuurlijk is dat veel, dat één op de drie koppels die ooit dolgelukkig eeuwige trouw aan elkaar beloofden, uiteindelijk ruzie maken over wie de hond mag houden. Maar als je eens op een positieve manier naar dat bericht kijkt, dan zegt het dat het overgrote deel van de getrouwde stellen de rest van hun leven gezellig bij elkaar blijven. Want waar meestal wordt geopend met: “Eén derde van de huwelijken loopt uit op een scheiding”, zou er ook geopend kunnen worden met: “Wel twee derde van de getrouwde koppels blijven een leven lang gelukkig bij elkaar!”. Een beetje ‘het glas is half vol/half leeg’ principe, in mijn optiek. Alleen dan dus met twee derde en één derde.

Bruiloft (198)

Naast dit semi-deprimerende bericht, valt het me ook op dat getrouwde mensen in films, series en grapjes van een lollige oom op een verjaardag altijd een beetje stumpers zijn. Van die prachtige, bloeiende, sexy mensen die na een bruiloft compleet in elkaar zakken. Vrouwen die direct hun haar in stekeltjes laten knippen (“lekker makkelijk en lekker gek!”) en mannen die het moeten doen met eens in de drie maanden een quicky. Vooral als er ook nog kinderen in het spel zijn, is het getrouwde koppel gedoemd om in stilte te wensen dat de dood ze snel van elkaar zal scheiden. En zo negatief als ik het nu schets, is dus absoluut niet mijn eigen beleving. Laat dat duidelijk zijn!
Let namelijk maar eens op getrouwde mensen in series. Dat zijn meestal de uitgebluste mannen in een veel te groot pak of een verwassen T-shirt. Of de mannen die maar wát graag vrijheid zouden willen, maar altijd door hun zeurende vrouw worden belemmerd. Getrouwde mannen zijn zielig, getrouwde vrouwen zijn zeikerds. Dat is een beetje het beeld wat ik krijg van hoe daarover wordt gedacht. “Doe het niet! Je gaat er doodongelukkig van worden” is wat mannen tijdens bachelorparty’s tegen hun vrijgezelle vrienden zeggen. En waar getrouwde mensen een beetje de flapdrollen in de serie zijn, zijn single mensen des te aantrekkelijker. Snelle, succesvolle, bloedmooie mannen in series en films zijn vrijwel altijd single. En op jacht. En single vrouwen zijn er om zich massaal op de sexy single mannen te werpen. Het is één groot, single feest.

Bruiloft (129)

Maar in the end kan ik jullie vertellen dat het allemaal meevalt hoor. Ik ben nu een halfjaar getrouwd en tussen mijn lief en mij is er (gelukkig!) niets veranderd. We hebben het nog steeds heel erg leuk samen, doen veel leuke dingen en vinden elkaar heel belangrijk. En ik scheer nog steeds mijn benen! Het is nog steeds fijn om samen op de bank te kunnen ploffen om een serietje te kijken (al dan niet over zielige getrouwde stellen) en het idee dat wij officieel voor elkaar hebben gekozen is juist fijn en vertrouwd.

Mijn liefste zou in een serie nooit de zielige, getrouwde sukkel spelen. En ik niet de zeurende vrouw in eeuwig huispak en met een stekeltjes-coupe. Zo kan het ook, meneer de Media. Probeer er eens wat positiever over te zijn, plz!

 • Manon

  Ja, inderdaad, nu je het zo allemaal opsomt is het echt zo (over die films en series). Mij lijkt het nog steeds geweldig om ooit te trouwen met mijn vriend!

  9 januari 2014 at 17:44 Beantwoorden
  • niko

   Nou, als hij niet wil, dan trouw ik met liefde met je !

   13 mei 2017 at 11:07 Beantwoorden
 • Marieke

  Haha, ik had er nooit zo bij stilgestaan eigenlijk, maar nu je het zo opsomt… Ik zou heel graag willen trouwen en zie mezelf ook echt niet in zo’n stekelvarken veranderen hoor! 😉

  16 januari 2014 at 12:54 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.