to top

Boeken: mijn aanraders (deel 1)

Lezeres Liza kwam met een suggestie waar ik al een tijdje over na zat te denken. Zij vroeg namelijk of ik niet eens een stukje kon schrijven met daarin kort de boeken die ik aan zou willen raden. Ik houd enorm veel van lezen en heb dat sinds ik mijn ereader een jaar geleden kocht dan ook bizar veel gedaan. Inmiddels heb ik een aardig lijstje met aanraders. Komen ze!

 

Rode sneeuw in december – Simone van der Vlugt
Dit boek werd me aangeraden door mijn vader. Met lichte tegenzin begon ik te lezen (hij houdt van boeken over oorlog en ik meestal niet), maar dat bleek geheel onterecht. Vanaf de eerste pagina was ik gepakt. Het verhaal gaat over Lideweij en Andries en speelt zich af in de periode van ongeveer 1550 tot 1580. In die tijd begon de opstand van de Nederlanden tegen het bewind van koning Filips II. Andries was de lijfarts van Willem van Oranje en krijgt samen met Lideweij drie dochters. Ze trekken heel Nederland door en overal lijkt iets te gebeuren. Van de pest die uitbreekt in steden tot aan de oorlog. Het is een superspannend verhaal, erg goed geschreven en vertelt ook een stukje Nederlandse geschiedenis, wat ik erg interessant vind. Het was een boek over oorlog, maar deze kon ik dus goed hebben. Thanks pap 🙂

boeken
Toen ik je zag – Isa Hoes
Isa Hoes beschrijft in dit mooie boek haar verhaal over haar leven met Anthonie Kamerling. Ze beschrijft hoe ze elkaar ontmoetten, hoe gek ze op elkaar werden en over de donkere kanten die hun relatie ook kende. Ook beschrijft Isa over hoe zwaar het was om met de manisch depressieve buien van Anthonie om te gaan. Vanaf het eerste hoofdstuk was ik gegrepen door het verhaal en ik heb het gedurende anderhalve dag niet meer los kunnen laten.

Alarmfase Rood – Tess Gerritsen 
De boeken van Tess Gerritsen zijn vaak medische thrillers. Zo ook deze. Min of meer dan. Het verhaal gaat over de arts Emma Watson die opgeleid is om in de ruimte onderzoek te gaan doen naar de reactie van bepaalde stoffen. Ze wordt naar de ISS gestuurd waar ze door samenloop van omstandigheden in aanraking komt met een vreemde substantie. Daarop volgen allerlei dramatische gebeurtenissen, zo ver weg van de Aarde. Het is een spannend verhaal en omdat het zich grotendeels in de ruimte afspeelde, werd het voor mij extra interessant.
De Shopaholic-serie – Sophie Kinsella
Ik was zo iemand die de Shopaholic-hype grotendeels had gemist. En wat ik ervan had meegekregen, sprak me niet echt aan. Totdat ik op een regenachtige dag besloot er toch eens aan te beginnen. Ik maakte kennis met de grappige manier van schrijven van Sophie Kinsella en legde het boek niet meer weg. Het verhaal gaat over Becky, financieel journaliste, die zelf een enorm gat in haar hand heeft. Verwacht geen literatuur, het zijn gewoon boeken die heerlijk weglezen met een kop warme chocolademelk. En waarvan je ENORM veel zin krijgt om te gaan shoppen.

boeken2


Nog eenmaal mijn moeder zien – Zana Muhsen

Ik ben gek op verhalen die over een andere cultuur gaan. Ik vind het bijzonder om op zo’n manier mee te krijgen hoe mensen op andere delen van de wereld leven. Dit is een voorbeeld van zo’n verhaal. Het gaat over de vijftienjarige Britse Zana en haar zusje die door haar vader wordt uitgehuwelijkt aan een man in Jemen. Het is een waargebeurd verhaal en beschrijft het leven van een jonge vrouw in Jemen. Zana houdt niet van haar man, maar wordt wel geacht voor hem te zorgen. Op iedere mogelijke manier. Ik vond het een bijzonder aangrijpend verhaal. Ik begrijp dat het leven er niet voor ieder meisje in Jemen zo uit ziet, maar dit soort dingen gebeuren wel degelijk.

Zo, dat waren voorlopig vijf van mijn aanraders. Hebben jullie nog boeken die ik écht eens moet lezen? En vinden jullie het leuk om dit soort korte reviews te lezen? Ik kan er namelijk nog veel meer aanraden! 🙂

(afbeeldingen komen wederom van weheartit.com)

 • Manon

  Ja leuk zulke stukjes! Ik maak de laatste tijd geen tijd meer om te lezen terwijl mijn hele e-reader vol staat met boeken… Voornemen voor 2014 haha.

  22 december 2013 at 16:43 Beantwoorden
 • Liza

  Heel leuke blogpost! Leuk om te lezen en inspiratie op te doen voor nieuwe titels! Elke review is toch persoonlijk en wat de een (en soms zelfs wel de massa) goed vindt kun jij het niet vinden in het verhaal.
  Ik heb van Jacoba, dochter van Holland ook van Simone van der Vlugt gelezen. Prachtig verhaal over Jacoba van Beieren, een van de eerst vrijdenkende onconventionele vrouwen uit onze historie. En recentelijk Zeevonk van Josha Zwaan. Geweldige vertelwijze door het passagierschip de Willem Ruys. Ook gebaseerd op feiten. Allebei een mustread;)
  Nu ga ik beginnen in Stoner, HET boek van 2013. Benieuwd na alle lovende recensies.

  22 december 2013 at 17:47 Beantwoorden
 • Marieke

  Ik heb ook weer een boekenblogje ingepland. Ik hou ook echt van lezen! Toen ik je zag heb ik ook gelezen, dat raakte me erg…

  23 december 2013 at 22:15 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.