to top

Boek zoekt vrouw – aflevering 2

Vorige week genoten mijn moeder en ik samen van de opening van het nieuwe seizoen ‘Boer zoekt vrouw’. We werden in sneltreinvaart meegenomen naar de internationale boeren (die voor de gelegenheid allemaal naar Nederland waren gevlogen) die hun brieven en Sinterklaarsurprises mochten uitpakken. Uiteindelijk zagen we ook de speeddates van drie van de vijf boeren. Deze week zat ik uiteraard weer klaar voor een nieuwe dosis Miss Etam-outfits, ongemakkelijke stiltes en vrolijkheid zoals alleen Yvon Jaspers die over kan brengen.

Ik blijf me iedere speeddate en vervolgdate weer verbazen over de enorme hoeveelheid kakelende dames. Ze lijken altijd dolenthousiast te zijn en direct bereid om nageslacht voort te brengen. Dat was deze aflevering niet anders. Alle dames hadden hun A-game uit de kast getrokken en deden er duidelijk alles aan om op te vallen en vooral leuk en gezellig te zijn. Vooral de vrouwen van boer Jan waren daar goed in. Ze ‘smizeden‘ erop los!

bzv2.1

Deze aflevering begon met boer Jos uit Zuid-Frankrijk die zijn brieven ging openen. Er waren verrassend veel meiden die Jos wel eens lekker ‘zouden willen leren kennen’. Eén dame noemde dat zelfs drie keer in één zin, die wilde het dus wel heel verschrikkelijk graag! Er was ook een meisje die Jos achterna was gereden uit Zuid-Frankrijk. Geen idee trouwens of het om hetzelfde meisje ging, maar ook zij wilde verdomd graag intrekken op de boerderij van Jos.
Bij de speeddate van Jos kreeg ik een flashback naar mijn mondeling examen Frans in havo 5. De dames die goed geleerd hadden, wapperden trots met hun woordenschat. Eén meisje (die zelf afkomstig uit Frankrijk) sprak zo mooi dat ik er zelf bijna verliefd op zou worden. Zij was dan ook door naar de vervolgdate. Een ander meisje kon nog net op één Frans woord komen “le chien, dat betekent: de hond” zei ze tegen Jos. Die knikte. En liet haar zakken voor het examen.

Vervolgens keken we bij de Deense boer Johan (Jo-hán!). Hij moest ook zijn brieven nog lezen en was daar zeer van onder de indruk. Zo ontzettend, dat hij van bepaalde brieven zelfs helemaal emotioneel werd. Tijdens zijn slapeloze nacht knutselde hij tien vogelhuisjes in elkaar. De verf was nog niet droog toen hij de vrouwen al kon ontvangen. Hij sloeg de dames joviaal op hun schouder en las de brief van Barbara nog eens door, want daar werd hij toch zo emotioneel van, bekende hij haar.

bzv2.2

Boerin Aletta had na haar speeddate nog net niet haar boerderij achter zich verbrand om in anonimiteit naar een ander land te emigreren. Maar het was wel erg duidelijk dat ze zich verschrikkelijk ongemakkelijk had gevoeld. Al die kerels die wat van haar wilden, daar kreeg ze de kriebels van. Bij deze date was dat volgens Aletta nog wel meegevallen, behalve bij Arjan. Die was tot haar grote verbazing en ergernis zo op haar gefocust geweest. Dat werd dus ook keihard afgestraft met een afwijzing. De arme jongen kreeg geen ticket naar de Antillen. Ook Jan H. zag, tot mijn grote verbazing, een gratis reis naar Bonaire aan z’n sik voorbij gaan.

Boer Wim nam zijn vrouwen mee op een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Met een wijntje en lekkere hapjes erbij een prima date. De dames verklaarden om het hardst aan elkaar en aan de camera dat ze het allemaal natuurlijk vooral deden voor Wim. Maar ook een beetje voor het avontuur. Maar vooral voor Wim. En ja, ook een beetje voor het avontuur. We zagen dat er al flink wat afgeflirt werd. Armen aanraken, handen vasthouden en tandvlees blootlachen. Dat mocht voor Mary Ellen en Marlies toch niet baten. Zij werden niet uitgenodigd op de Afrikaanse boerderij van Wim, waar hij zich overigens wéér aan de dames zal gaan voorstellen, zagen we in de preview van volgende week.

Jan, de boer uit Canada zag eruit alsof hij het er flink van had genomen, hier in Nederland. Zijn oogjes stonden verdacht klein, alsof hij een complete wiet-plant had opgerold en opgerookt. Ook nam hij zijn vrouwen mee op de meest unsexy date ooit: bowlen en steengrillen. Maar ach, als je stoned bent is zelfs dat leuk, zal Jan wel gedacht hebben. Bij zijn vrouwen zat de sfeer er goed in. Er werd zelfs een “maar jij hebt toch altijd twee ballen!”-grap gemaakt, waar ik minpunten voor uit zou delen. Janna en Hendrika werden afgescheept met een enkeltje terug naar huis.

bzv2.3
Volgende week zullen we te zien krijgen hoe boer Jos en boer Johan op date gaan met de vijf overgebleven vrouwen. De andere boeren ontvangen hun drie overgebleven potentiële Grote Liefdes op hun eigen terrein. Het belooft weer veel goeds, dus ik heb er zin in!

 • Manon

  HAHAHA wat een heerlijk stukje! Ik was ondertussen met mijn zusje aan het appen en ook bij ons kwamen de woorden: gesponsord door Miss Etam en M&S, Wim als steunPILAAR en het tuniekje-met-witte-longsleeve van boer Jan voorbij. Ik kijk weer uit naar volgende week.

  15 december 2013 at 22:44 Beantwoorden
 • Lizanne

  Hahaha!
  Vergeet niet: de fan-tas-tische paarse verwassen fleecetrui van boer Jan, het gepulk tussen de tanden van Johan (of is het johén?) en een date met een houtzaag, makkelijker communiceren is er niet!

  Lizanne (zusje van Manon)

  15 december 2013 at 22:55 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.