Daar is ze dan!

zondag, juni 12, 2016 13 Permalink 0

Precies twee weken geleden was ik uitgerekend. Ik was het zwanger-zijn meer dan zat. Ik voelde me al weken gehandicapt en dat kwam mijn humeur niet ten goede. Ik kon niet wachten tot ik mijn eigen lichaam weer terug had. Die heb ik inmiddels terug, hetzij met wat kleerscheuren. Desondanks gaat het goed met ons en daar wilde ik jullie even kort over updaten.

Onze dochter Yuna, die uiteindelijk twee dagen na haar uitgerekende datum geboren werd, doet het geweldig. Meteen na de geboorte dronk ze bij mij en daar is ze niet meer mee opgehouden. Ze zit inmiddels al flink boven haar – toch al forse – geboortegewicht en is over het algemeen een tevreden meisje. Grote broer Nim doet het ook veel beter dan ik ooit had durven hopen. Hij is sinds de geboorte van zijn zusje gewoon doorgegaan met zijn leven, alsof er niets is veranderd. Zo gaat hij braaf naar bed, eet hij goed en is hij vrolijk. Hij is op een leuke manier geinteresseerd in zijn kleine zusje. Heel voorzichtig aait hij regelmatig met zijn enigszins gebrekkige motoriek door haar haartjes of over haar benen. Ook legt hij vaak zachtjes zijn hoofdje op haar buik of komt hij mij halen als Yuna in de box aan het huilen is. Van jaloezie is nog niets te merken.

Met mij gaat het met de dag beter. Ik heb voor- en na de bevalling erg veel bloed verloren en was daardoor toch wel langere tijd erg vermoeid. Gelukkig hebben we heel veel hulp gehad: een lieve kraamverzorgende en heel (HEEL!) veel hulp van mijn ouders en schoonouders. Ik had niet geweten hoe we het zonder al die lieverds hadden moeten doen. Gelukkig was dat niet nodig en heb ik afgezien van een beetje slaapgebrek nergens meer last van. Over de bevalling wil ik nog wel wat schrijven, al merk ik dat ik het moeilijk vind. De aanloop naar de bevalling toe was namelijk erg eng en heeft hele diepe indruk op mij gemaakt. Gelukkig was de bevalling zelf er eentje die ik iedereen toe zou wensen en hebben we er een prachtige dochter aan overgehouden.

Mijn tweede zwangerschap is voorbij, de bevalling is achter de rug en ook de kraamweek hebben we al een aantal dagen geleden afgerond. Heel gek, maar vooral ook heel fijn dat ons ‘gewone’ leven nu weer kan beginnen. We zijn voortaan een gezin met zijn vieren en zullen nu een nieuw ritme moeten zien te vinden. Maar dat gaat ons helemaal lukken, ik heb er zin in!

13 Comments
 • Joyce
  juni 12, 2016

  Welkom mooie Yuna! Wat fijn dat Nim het zo goed doet!

 • Manon
  juni 12, 2016

  <3 Lief poppetje!

 • Elisabeth
  juni 12, 2016

  Mooi meisje! Gefeliciteerd. Hoop dat je je snel nog neter voelt.

 • Malin
  juni 12, 2016

  Van harte! Wat een mooie meid!

 • Lieke
  juni 12, 2016

  Gefeliciteerd! Wat een mooi meisje! ♡

 • simpel, met een snufje liefde
  juni 13, 2016

  Gefeliciteerd!

 • Margriet
  juni 13, 2016

  Gefeliciteerd met lieve kleine Yuna. Heel veel geluk samen.

 • Anneleen
  juni 13, 2016

  Via deze weg nogmaals een dikke proficiat! Wat is het toch een prachtig meisje, met een heel mooie naam !

 • Nathalie
  juni 13, 2016

  Gefeliciteerd met de geboorte van Yuna!

 • Marieke
  juni 13, 2016

  Ook hier nog even: gefeliciteerd met jullie prachtige dochter! Succes met het vinden van het nieuwe ritme en geniet ervan!

 • Mariska
  juni 14, 2016

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Yuna!

  Echt een droppie! 🙂

 • Madelaine
  juni 14, 2016

  Gefeliciteerd met jullie prachtige Yuna <3

 • jodi - liefthuis
  juni 17, 2016

  Wat een plaatje, gefeliciteerd. en alles op zijn tijd. Nu niet dan misschien later wel schrijven over de bevalling of misschien wel nooit. Eerst zelf het een plekje geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *