to top

Buikfoto’s tweede zwangerschap

Van mijn eerste zwangerschap heb ik enorm veel buikfoto’s gemaakt. Sowieso stond ik iedere week wel een keer met mijn pens voor een spiegel, tegen het einde van de zwangerschap nam dat nog veel extremere vormen aan en schoot ik dagelijks verbaasd foto’s van mijn watermeloen. Bij mijn tweede zwangerschap verliep dat toch wel anders. We gingen verhuizen en de spiegel heeft daarna nooit op een ‘handige’ plek gestaan. Bovendien was ik (mentaal?) te druk bezig om stil te staan bij wekelijkse fotomomentjes. Ik had me voorgenomen om ooit net zo’n leuke fotoserie te maken als Manon bij haar zwangerschap heeft gedaan, maar daar is het niet van gekomen.

Desalniettemin heb ik wel hier en daar wat foto’s van mijn groeiende buikje. Vandaag zet ik ze eens op een rij, omdat ik het zelf fascinerend vind om naar te kijken. Bereid je overigens voor op wat ongemakkelijke selfies in de spiegel met troep op de achtergrond. Ik ben geen fotografisch talent en doe het als model ook bijzonder slecht. Maran vragen om foto’s te maken, zorgt er namelijk voor dat ik mijn rug krom trek en schaapachtig in de camera aan het glimlachen ben. Hoe dan ook: het gaat om de buik en die staat er op elke foto in ieder geval op! πŸ™‚

Oef. Ga ik deze halfnaakte selfie echt delen? Echt? Omg ja whatever, want dan hebben we min of meer een startpunt. Hier was ik zes weken zwanger, tijdens onze vakantie in Lanzarote. Mijn buik is nooit helemaal plat geweest (sorry, ik ben geen fitgurl), maar hier is al wel echt 'iets' te zien. Vond ik zelf.

Oef. Ga ik deze halfnaakte selfie echt delen? Echt? Omg ja whatever, want dan hebben we min of meer een startpunt. Hier was ik zes weken zwanger, tijdens onze vakantie in Lanzarote. Mijn buik is nooit helemaal plat geweest (sorry, ik ben geen fitgurl), maar hier is al wel echt ‘iets’ te zien. Vond ik zelf.

 

Godzijdank. Weer kleding aan. Hier was ik 7 a 8 weken zwanger en ik vond mijn buik al behoorlijk zichtbaar. Ik was me ondertussen erg druk aan het maken over wat ik aan moest op de verjaardag van mijn oma, om de zwangerschap nog te maskeren. Aansteller.

Godzijdank. Weer kleding aan. Hier was ik 7 a 8 weken zwanger en ik vond mijn buik al behoorlijk zichtbaar. Ik was me ondertussen erg druk aan het maken over wat ik aan moest op de verjaardag van mijn oma, om de zwangerschap nog te maskeren. Aansteller.

 

Schermafbeelding 2016-05-20 om 10.36.12

Daar gaan we weer! Hier was ik ongeveer 11 weken zwanger. Het is een beetje een rare foto, want het lijkt erop alsof ik amper uberhaupt een lichaam heb zonder dat beginnende buikje. Valt wel mee hoor!

 

We maken opeens een enorme sprong naar 18 weken zwangerschap (eind december). Mijn buikje begint al serieuze vormen aan te nemen. Het is in ieder geval zichtbaar, zeg maar. Hier zien jullie het voorbeeld van wat ik bedoelde: foto's maken met de wc-borstel op de achtergrond.. meh...

We maken opeens een enorme sprong naar 18 weken zwangerschap (eind december). Mijn buikje begint al serieuze vormen aan te nemen. Het is in ieder geval zichtbaar, zeg maar. Hier zien jullie het voorbeeld van wat ik bedoelde: foto’s maken met de douche en/of wc-borstel op de achtergrond.. meh…

 

Ah, januari! 20 weken zwanger en als bonus een voorbijrennend Nimmetje.

Ah, januari! 20 weken zwanger en als bonus een voorbijrennend Nimmetje.

 

Haha, super ongemakkelijke foto! Ik sta erop als een kneus, met een rare houding. Hoe dan ook: ik voelde me ook raar: dit was de periode waarin werd gedacht dat onze dochter te klein was en we voor controle naar het ziekenhuis moesten. Ik lach, maar ondertussen...

Haha, super ongemakkelijke foto! Ik sta erop als een kneus, met een rare houding. Hoe dan ook: ik voelde me ook raar: dit was de periode waarin werd gedacht dat onze dochter te klein was en we voor controle naar het ziekenhuis moesten. Ik lach, maar ondertussen…

 

We maken weer even een sprongetje. Hier was ik 26 weken zwanger en ging ik met Esther naar de Negenmaandenbeurs. Wat was mijn buikje mooi hier :-)

We maken weer even een sprongetje. Hier was ik 26 weken zwanger en ging ik met Esther naar de Negenmaandenbeurs. Wat was mijn buikje mooi hier πŸ™‚

 

28 weken, schoon aan de haak. Wat voelde ik me al dik hier. Gek dat je - ook bij een tweede zwangerschap - toch ergens vergeet hoe erg het nog gaat worden, haha!

28 weken, schoon aan de haak. Wat voelde ik me al dik hier. Gek dat je – ook bij een tweede zwangerschap – toch ergens vergeet hoe erg het nog gaat worden, haha!

 

Ah, wat een breath of fresh air, zo'n mooie foto tussen al die treurige spiegel-selfies door. Hier was ik 34 weken zwanger en dit was tijdens onze fotoshoot met Floortje. Zo, ZO blij dat we dit gedaan hebben! Hier is de watermeloen trouwens al beter zichtbaar.

Ah, wat een breath of fresh air, zo’n mooie foto tussen al die treurige spiegel-selfies door. Hier was ik 34 weken zwanger en dit was tijdens onze fotoshoot met Floortje. Zo, ZO blij dat we dit gedaan hebben! Hier is de watermeloen trouwens al beter zichtbaar.

 

Och wat sta ik hier weer ongemakkelijk. Hoe dan ook: ik was hier denk ik 35,5 week zwanger. Mijn buik heeft naar mijn idee bijna constante ondersteuning nodig, om er niet af te vallen.

Och wat sta ik hier weer ongemakkelijk. Hoe dan ook: ik was hier denk ik 35,5 week zwanger. Mijn buik heeft naar mijn idee bijna constante ondersteuning nodig, om er niet af te vallen.

 

Deze halve naaktfoto dan, waar ik vakkundig mijn blote benen vanaf heb geknipt. 36 weken!!!

Deze halve naaktfoto dan, waar ik vakkundig mijn blote benen vanaf heb geknipt. 36 weken!!!

 

En eentje van afgelopen dinsdag. 38 weken zwanger. Het houdt niet op, niet vanzelf.

En eentje van afgelopen dinsdag. 38 weken zwanger. Het houdt niet op, niet vanzelf.

23

naaktfoto

Tot slot nog even een vergelijking. Ik zit serieus met samengeknepen billen dit te uploaden, maar om het stukje compleet te maken vond ik dat het moest. Ook omdat ik het zelf wel leuk vind om terug te kijken. Links min of meer het startpunt, rechts met een opgeblazen ballon. Ik blijf het bijzonder vinden!

Zo. Momenteel ben ik de 39-wekengrens gepasseerd en dat betekent dus dat ik Γ©cht in de laatste dagen/weken (?) van mijn zwangerschap terecht ben gekomen. Ik ben zo zo zo zo benieuwd wanneer onze kleine meid besluit dat er echt niet meer genoeg ruimte is in mijn kleine lichaam voor ons beiden. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte!

 • Vlienelien

  Wat een prachtige buik heb je!

  23 mei 2016 at 07:33 Beantwoorden
 • Charlotte

  Mooi buikje hoor! Succes met de laatste loodjes!

  23 mei 2016 at 08:21 Beantwoorden
 • Roos

  Je bent zo mooi!

  23 mei 2016 at 08:45 Beantwoorden
 • Joyce

  Wat ben je toch prachtig zwanger!

  23 mei 2016 at 09:28 Beantwoorden
 • Bregje

  Wat een wonder is het toch! Je hebt een prachtige buik! Succes met de laatste loodjes, hopelijk kun je gauw knuffelen!

  23 mei 2016 at 10:13 Beantwoorden
 • Julia

  Oh Betty, ik ken je helemaal niet, maar ik volg je blog (en tijdens je vorige zwangerschap de blogs op mommytobe!! (ik vond ze zo leuk!)) zo nu en dan. Wilde alleen zeggen dat je een enorm mooie buik hebt! En geen streepje te zien (geloof ik?)!
  Ik ben nu 25 weken zwanger van de tweede, en van die buik heb ik nog geen enkele foto gemaakt… (Mede doordat er ook hier een spiegel niet op een handige plek (uh, in de kast opgeborgen) staat..) Stiekem baal ik er nu al van.

  23 mei 2016 at 10:14 Beantwoorden
 • anouk

  Mooi! Veel succes met de laatste loodjes

  23 mei 2016 at 11:39 Beantwoorden
 • Eveline

  Ik snap je schaamte niet, je ziet er prachtig uit. Ontzettend dapper dat je toch de foto’s met ons durft te delen. Ik vind dat jurkje dat je aan hebt op de foto tussen de 20 en 26 weken ontzettend mooi! πŸ™‚

  23 mei 2016 at 12:49 Beantwoorden
 • Jessica

  Je hebt echt een heel mooi buikje!

  23 mei 2016 at 12:55 Beantwoorden
 • Renee

  Prachtig! En ja, ook de eerste/laatste blote foto. Heel mooi!

  23 mei 2016 at 20:29 Beantwoorden
 • Jolijn

  Het houdt niet op , niet vanzelf! πŸ˜‚ Hang on! ✌

  24 mei 2016 at 13:20 Beantwoorden
 • Madelaine

  Prachtige buik zeg πŸ˜€

  24 mei 2016 at 16:24 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.