to top

De babykamers inrichten

Eén van de leukste dingen aan mijn beide zwangerschappen, vond ik het inrichten van de babykamers. Voor Nim hadden we in ons oude huis een babykamertje met voornamelijk de kleuren turquoise en oranje en voor onze dochter staat er een kamertje met hoofdzakelijk wit, roze en hier en daar wat andere pastelkleurtjes klaar. Maar toch heeft het inrichten van beide kamertjes nog wel wat voeten in de aarde gehad.

Meubeltjes

Beide keren hadden we het geluk dat we de meubeltjes konden gebruiken die mijn vader ooit zelf voor mij heeft gemaakt. Ik vind het heel bijzonder dat mijn kindjes in hetzelfde bedje slapen als ik ooit heb gedaan. Als ik namelijk door grote babywarenhuizen aan het wandelen was, zag ik de meest wanstaltige babykamermeubeltjes voorbij komen. Van meubels met Disneyprintjes erop (bah!) tot meubels gemaakt van karig bewerkt triplex. Iets mooiers dan een hoogglans, strak paar ben ik niet tegengekomen, destijds. Niets mis mee, maar dat zie je vrij vaak. Daarom was ik dan ook blij verrast toen ik de webshop Petite Amélie ontdekte, met al haar lieve meubeltjes voor de babykamer. Ik vond de meubeltjes er net iets specialer dan je doorgaans tegenkomt, maar dan wel goed betaalbaar. Vooral in vergelijking met wat ik eerder aan prijzen voorbij zag komen. Voor Nim kochten we bij Petite Amélie een peuterbedje, hier zal ik een andere keer nog wel een review over schrijven.

nimkamer3

nimkamer2

nimkamer1

Kleuren

Wat ik op Instagram en Pinterest steeds vaker voorbij zie komen, zijn babykamertjes in zwart-wit. Soms met nog een contrasterende kleur erbij, maar in veel gevallen ook niet. En nou ja, daar houd ik niet zo van. Wij wilden voor beide kamertjes iets vrolijkers. Zo heeft Nim’s huidige kamer een donkerblauwe muur, witte meubeltjes, een houten kast en verder posters, accessoires en een kleed in allerlei kleurtjes. Het is een vrolijk geheel geworden, maar gelukkig niet al te druk. Het kamertje van Nim’s zusje hebben we nog rustiger gehouden. Alle muren zijn heel licht grijs, haar meubeltjes zijn wit, de kledingkast heeft hele lichtroze deuren en verder zijn er wat accessoires en posters in lichtroze en allerlei pastelkleurtjes. Het is precies de babymeisjeskamer geworden die ik altijd voor me heb gezien.

Accessoires

Ik ben een enorme fan van de cottonball-lichtslingers. Ik heb ze ooit op de Negenmaandenbeurs gezien toen ik nét zwanger was van Nim en ik vind ze nog steeds geweldig. Je kunt ze in allerlei kleuren laten versturen en ze staan overal leuk bij. Bij Nim hadden we in het vorige huis een slinger met oranje, blauwe en witte lichtjes boven zijn commode hangen en bij het babymeisje hangen pastelkleurige lampjes boven haar commode. Posters zijn overal te vinden (google maar) en je hebt ze echt in elke kleur en ieder thema. Ik vond het leuk om ze netjes in te lijsten, allemaal in dezelfde lijstjes, en gegroepeerd op te hangen. Bij Nim in zijn kamer liggen er bovendien een hoop leuke accessoires op zijn plankjes. Allemaal cadeautjes die hij in de afgelopen 21 maanden van vrienden en familieleden heeft gekregen. Zijn zusje begint ook al een aardige verzameling op te bouwen, ondanks dat ze nog niet eens geboren is.

babykamer1

babykamer2

babykamer3

Inrichting

Tot slot nog even iets over de inrichting van de kastjes. Nim heeft nu een kleinere commode, waar zijn kleertjes ietwat in opgepropt zitten. Ik denk dat ik dat binnenkort nog even ga uitzoeken. Tot een tijdje geleden was het erg netjes geordend in allerlei bakjes, maar nu met het rare weer de zomer- én winterkleertjes in de commode moeten zitten, wordt het wel erg veel. De kast van het babymeisje is wat dat betreft handiger ingericht en zoiets zou ik bij Nim ook moeten doen. Alle jurkjes en boxpakjes hangen aan een haakje en broekjes, shirtjes en rompertjes zitten geordend in een bakje. Op dit moment zit alles vanaf maat 62 nog in plastic bakken, dus zodra ze daar aan toe is, haal ik dat eruit.

Hebben jullie nog leuke tips voor de inrichting van de babykamer? Ik ben benieuwd, wie weet kan ik nog wat last-minute aanpassingen doen, haha!

Dit artikel is deels een samenwerking 🙂
 • Leonie van Mil

  Ziet er leuk uit! Ik ben helemaal niet zo creatief geweest. Ik had wel wat van die open blokkasten ( soort planken, maar dan helemaal rondom dicht) gehaald. Daar kreeg ik het wel een beetje speels mee

  12 mei 2016 at 08:26 Beantwoorden
 • Jolijn

  Inmiddels is onze dochter Vieve geboren (4 mei) en haar kamer is wit, roze en mintgroen. Ook mooie pastelkleuren en niet teveel gedoe. Wij hebben voor Eden (19mnd) ook gekeken voor een peuterbed van Petite Amelie! Prachtige ontwerpen en tegen een leuke prijs. Binnenkort willen we er dan ook eentje aanschaffen als we Eden zijn kamer gaan restylen. Ben benieuwd welk bed Nim krijgt en hoe hij het vindt. 🙂

  Succes met de laatste loodjes! Nog even en ze is er!

  12 mei 2016 at 12:34 Beantwoorden
 • Renée

  Wat leuk dat er weer wat blogjes online staan. Lekker leesvoer! Heerlijk. Wat een leuke kamertjes heb je ervan gemaakt. Wij verhuizen 3 a 4 weken voor de uitgerekende datum. Het hele huis wordt geschilderd, maar de babykamer blijft lekker wit. RAL9003 ;). We willen de kamer verven als de baby er is en we het geslacht weten. Ik heb dezelfde smaak als jij. Jullie meisjeskamer is zo lief. Ik ben gek op die posters en fotolijstjes, gaat er bij ons ook zéker komen. Mag ik vragen waar jij die lijstjes en posters vandaan hebt? Tuurlijk kan je veel vinden op Google, maar vind jouw combi zo leuk!

  Wij hebben niks extra/nieuw gekocht voor de baby. Alicia blijft nog even in de ledikant en zodra de baby van wieg naar ledikant gaat, gaat Alicia in een eenpersoonsbed. Vind zelf peuterbedjes erg schattig, maar het enige verschil met een eenpersoonsbed is de lengte. We plaatsen er dan een hekje langs. Eerst maar zien hoelang de baby in de wieg blijft (Alicia namelijk maar 4 weken..). De babykamer is vrij klein dus Alicia houdt haar eigen kledingkast. De commode gaat naar de babykamer en daarin komt de kleding. Er past meer in die commode dan in de kledingkast met maar 3 plankjes. Ons witte dressoir is vrij breed met lades, die gaat naar Alicia dr kamer en dient als commode. Alicia ligt denk maar 3x per week even 5 min op de commode. Verschonen doen we eigenlijk altijd beneden.

  Zo, een heel verhaal. Ik ben zo enthousiast over dit soort artikelen. Ik loop natuurlijk een paar maandjes op jou achter en kan lekker afkijken 😉

  13 mei 2016 at 14:31 Beantwoorden
 • Margriet

  Wat een leuke kamertjes. Ik ben zelf ook niet zo’n fan van al dat zwart-wit. Deze kamertjes zien er echt heel gezellig uit.

  16 mei 2016 at 13:22 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.