to top

Brief aan mijn enig kind

Lieve, lieve Nim,

Nog even en dan is het zo ver. Je merkt het al een beetje aan mama’s buik en aan het feit dat ik wat minder mobiel ben. Je weet heel goed dat mama je niet zomaar meer op kan tillen, dus ren je al naar papa als je ergens bij wilt, waar je voor getild moet worden. Heel regelmatig kom je even onder mama’s shirt spieken om met je mollige dreumeshandjes over die bolle pens te aaien. Soms krijgt mijn buik ook een kusje van je, terwijl je doorgaans helemaal niet zoveel met kusjes aan het strooien bent. Je hebt nog geen idee wat er boven je blonde bolletje hangt, maar dat er iets gaat veranderen, dat merk je wel.

Over niet al te lange tijd zul je de aandacht van papa en mama namelijk moeten delen met je kleine zusje. Dat zal wel even wennen worden, voor ons allemaal. We hebben nu namelijk alle tijd voor jou, waar we dan ook heel erg veel van genieten. Want oh lief ventje, dat doen we ontzettend. Het is – zonder te overdrijven – iedere ochtend een feest om jou uit je bedje te tillen. Om je warrige haartjes uit je vrolijke gezichtje te vegen en om samen even poes Puck te aaien, die je altijd even gedag komt zeggen. Om alle tijd te kunnen nemen om op de bank lekker een flesje melk te drinken en dan uitgebreid je voetjes te kriebelen (als mama dit niet doet, pak je mijn hand wel om jezelf ermee te kriebelen!). Dat zal straks allemaal toch wel wat anders zijn. Uitgebreid op de bank knuffelen, zal lastiger worden. Maar ik beloof je echt dat ik er alles aan zal doen om jou nog steeds de aandacht te geven die je verdient.

nimmie2

Aan de ene kant heb ik intens veel zin in, om jou straks met je zusje samen te zien. Het lijkt me zó bijzonder om jullie met z’n tweeën bij elkaar te zien, wetende dat jullie allebei ooit in mijn buik hebben gezeten, mijn ribben paars hebben geschopt en me ’s nachts allebei wel eens zachte duwtjes hebben gegeven. En later, als jullie wat groter zijn, lijkt het me geweldig om jullie samen te zien spelen. Ik hoop zó dat jullie een band met elkaar krijgen zoals mama die met haar broertje heeft, en papa met zijn zusje. Volgens mij kunnen we jullie beiden geen groter cadeau geven.

Anderszijds ben ik ook een heel klein beetje huiverig voor de komende tijd. We hebben het zo fijn met z’n drieën en we hebben zo’n duidelijk ritme, waarin we allemaal goed weten wat we gaan doen en hoe we elkaar kunnen helpen, dat ik me afvraag hoe we ons nieuwe leven vorm gaan geven als je zusje er is. Zal je het wel leuk vinden? Zal je heel erg moeten wennen? Zullen we jou nog zoveel kunnen knuffelen als nu?

Daarnaast ben ik vooral heel benieuwd naar de komst van je zusje. Zal ze op jou lijken? Dat zou leuk zijn, want jij bent een bijzondere mix tussen papa en mij en ik blijf me er dagelijks over verbazen hoeveel je op ons lijkt. Ook qua karakter zou het fijn zijn als je zusje iets van jou weg heeft. Je bent namelijk het allerliefste ventje op de wereld. Je eet goed, slaapt geweldig en je bent eigenlijk altijd de vrolijkheid zelve. Zodra jij wakker bent, heb ik een glimlach van oor tot oor op mijn gezicht, omdat je altijd weer iets doet waar ik om moet lachen. Dat klinkt misschien zoetsappig, maar dat is echt zo.

nimmie1

Lieve kleine dreumes van ons, iedere dag is leuker omdat jij erbij bent. Ik weet 100% zeker dat die wiebelende watermeloen in mijn buik ons net zoveel zal geven als jij al doet. Ons leven gaat veranderen, het zal even wennen worden, maar wij slaan ons daar wel doorheen. Ik kan niet wachten tot we met z’n viertjes naar de Efteling kunnen, kunnen knuffelen in het grote bed, tot jij en je zusje in de tuin in het opblaasbadje kunnen plonzen, we jullie kunnen trakteren op eindeloos veel ijsjes en tot we met z’n vieren aan tafel de dag doornemen.

Nog even lieve Nim, ben jij ons enige kind. En we beloven je dat het straks alleen maar leuker wordt!

 • Manon

  Oh Betty, ik zit heel lelijk m’n tranen weg te slikken achter m’n bril. Wat een liefdevol stukje <3 Nim en z'n zusje mogen heel blij zijn met zo'n leuke en lieve mama als jij!

  9 mei 2016 at 20:35 Beantwoorden
 • Lieke

  Wauw! Wat een mooie brief heb je geschreven aan Nim.. Succes met de laatste loodjes!

  10 mei 2016 at 08:59 Beantwoorden
 • Janine

  Prachtig!!!

  10 mei 2016 at 12:17 Beantwoorden
 • Manon

  Wat ontzettend mooi, eerlijk en puur geschreven. Ik moest wel even een keertje extra slikken!

  11 mei 2016 at 06:49 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.