to top

Tijd voor een update :-)

Hoi allemaal,

Ik heb jullie wel heel lang in de steek gelaten, he? Een tijdje geleden plaatste ik mijn twee laatste stukjes: ik had een nieuwe baan gevonden én de verloskundige had me doorverwezen naar een gynaecoloog omdat de kans op een natuurlijke bevalling nagenoeg nihil was geworden. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en is er weer het nodige te melden. Misschien dat ik hier en daar nog wat punten nader wil toelichten, dan schrijf ik daar de komende dagen nog wel wat over. En zo niet, dan weten jullie in ieder geval het hoognodige! 🙂

Baby

Eerst maar eens een update over de baby, want het keizersnede-verhaal heeft een bizarre wending gekregen. Ik vertelde in mijn vorige stukje dat de baby zo goed als zeker met een keizersnede gehaald zou moeten worden, omdat de placenta nog te dichtbij de baarmoedermond lag en dit voor ernstige bloedingen tijdens de bevalling zou kunnen zorgen. Vanaf 32 weken zie je eigenlijk niet meer dat de placenta nog voldoende op zou schuiven, dus de verloskundige was weinig hoopvol. Een week later in het ziekenhuis kwamen we er echter al heel snel achter dat het zo dramatisch nog niet gesteld was met mijn placenta. Het ding bleek inmiddels bijna drie centimeter van de baarmoedermond af te liggen (minimaal twee cm is nodig voor een natuurlijke bevalling), dus ik bleek opeens lang en breed buiten de ‘gevarenzone’ te liggen. Aangezien placenta’s niet meer terug naar de uitgang schuiven, werd ik vanuit de gynaecoloog weer terugverwezen naar de verloskundige, waar ik inmiddels gelukkig nog steeds onder behandeling ben. In principe is er nu niets meer aan de hand, ik mag net zo gewoon bevallen als iedere andere vrouw en heb niet meer of minder kans op bloedingen. Godzijdank! Ik ben echt mega-opgelucht dat alles nu goed is en dat ik nu heerlijk iedere dag in spanning mag zitten of de kleine meid al komt of niet. En nog iets wat denk ik de moeite waard is om te melden: de baby al ingedaald, met haar hoofdje in mijn bekken. Ready to launch! Ik ben nu 36 weken zwanger, dus ze zou nog minimaal een weekje moeten blijven zitten, maar daarna is ze helemaal welkom 🙂

Baan

Rond eind maart begon ik als redacteur bij Babybytes. Twee dagen in de week zat ik op kantoor, waar ik het geweldig naar mijn zin had. Ik mocht doen wat ik het allerliefst deed: schrijven (en lezen) over moeders, zwangerschappen en baby’s. Het was echt heerlijk om op kantoor te zitten, tussen andere volwassenen, om echt even zelf bezig te zijn en om Nim aan anderen over te laten. Mijn ouders en schoonouders hebben de dagen dat ik werkte voor ons kleine mannetje gezorgd en die genoten ook van hun opa-en-omadagen. Win-win-win, want Nim kwam om in de aandacht en vond dat ook geweldig. Inmiddels zit mijn laatste werkdag voor mijn verlof er helaas alweer op. Met 36 weken moet je sowieso verplicht met verlof en ik snap waarom: het werd de laatste twee weken vooral toch wel zwaar om langere tijd rechtop op een bureaustoel te zitten. Bovendien merkte ik dat het wat de concentratie betreft ook wat lastiger werd. Inmiddels ben ik dus met zwangerschapsverlof en dat vind ik eigenlijk ook wel prettig. De komende tijd gaan Maran (die het ook wat rustiger aan kan doen omdat hij de afgelopen tijd keihard allerlei deadlines heeft gehaald), Nim en ik dan ook nog even flink genieten van de relatieve rust in huis met z’n drietjes. Binnenkort staat ons leven weer op z’n kop en dan is het wel zo lekker dat we daar nu rustig naar uit hebben kunnen kijken. Eind augustus/begin september (afhankelijk van de geboortedatum van ons ukje) ga ik weer aan het werk. Ik kijk uit naar de komende periode met eerst één en later twee kinderen, maar ik heb ook nu alweer helemaal zin in om straks mijn werk weer op te pakken!

Ehm ja, dat waren de twee puntjes die ik even wilde verduidelijken. Er is nog veel meer wat ik wil vertellen (hoe raar ik het vind dat dit de laatste dagen/weken zijn als moeder van alleen Nim, in hoeverre mijn beleving van zwanger-zijn verschilt ten opzichte van de eerste keer, dat mijn zwangerschapshormonen helemaal uit hun dakje gaan en ik nu eindelijk alles heb afgerond en klaar ben voor mijn gevoel, dat ik een geweldig leuke babyshower heb gehad, dat we weer een zwangerschapsshoot hebben gedaan waar ik misschien later nog wel wat foto’s van deel en nou ja, dat was het geloof ik wel. Later meer lieve mensen, het is alleen lastig om te schrijven met een rondrennende dreumes en als hij slaapt… nou ja, dan wil deze hoogbejaarde ook nog wel eens een dutje gaan doen, haha. Tot later in ieder geval!

Liefs, Betty

 • Lara

  Wat fijn voor je meid! Nu lekker genieten, dromen en wachten op je kleine meid! <3

  2 mei 2016 at 19:56 Beantwoorden
 • Nicole

  Wat fijn dat je gewoon weer bij de verloskundige zit! En wat gaat het snel, nu alweer 36 weken.. Spannend. Wist trouwens niet van je baan bij babybytes, leuk zeg!

  2 mei 2016 at 20:01 Beantwoorden
 • Milou

  Jeetje het gaat echt zo hard!!! Nim heeft al bijna een zusje! En wat leuk dat je nieuwe baan zo leuk is. Past ook helemaal bij je denk ik als ik het zo lees.

  2 mei 2016 at 22:56 Beantwoorden
 • Manon

  Ah ik vind jouw blogjes altijd leuk om te lezen, ook al weet ik alles al haha. Ik ben zo benieuwd naar jullie dochter, hoe ze eruit ziet, haar naam en hoe je alles ervaart voor de tweede keer!!!

  3 mei 2016 at 10:55 Beantwoorden
 • Maaike

  Fijn om weer wat van je te lezen! Lekker genieten van de komende tijd en een prettig uiteinde 😉

  3 mei 2016 at 20:24 Beantwoorden
 • Margriet

  Leuk om weer wat van je te horen. Geniet van je zwangerschapsverlof en hopelijk kan je het geduld tot de bevalling nog even opbrengen.

  6 mei 2016 at 14:40 Beantwoorden
 • Nathalie

  Wat fijn dat het toch op de natuurlijke manier kan nu! Super!

  En je baan, klinkt heerlijk… je passie/hobby is je werk geworden, klinkt goed!

  8 mei 2016 at 21:27 Beantwoorden
 • Mariska

  Wat fijn dat het keizersnede verhaal weer een ver van je bed show is geworden 😉

  Lekker genieten nog met z’n drietjes voor de bevalling 🙂

  12 mei 2016 at 16:31 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.