Erg Leuk Nieuws!

zondag, maart 13, 2016 36 Permalink 1

Begin maart 2014 stopte ik met werken. Ik vond mijn werk in het onderwijs niet leuk genoeg om er tijdens mijn zwangerschap mee door te willen gaan. Mocht je het onderwerp interessant vinden, check dan even het kopje ‘werk’ in de rechter zijbalk. Ik heb er namelijk veel over geschreven, omdat het voor mij een hele moeilijke keuze is geweest. Als je vier jaar lang een opleiding doet, is het onwijs moeilijk om toe te geven dat het vak je toch niet goed genoeg ligt om ermee door te gaan. Jammer, maar helaas. Wel durfde ik vanaf die tijd langzaamaan meer toe te geven waar ik – op werkgebied – al heel lang van droomde: een carrière als redacteur/schrijver.

Paardenverhalen

Al sinds ik namelijk een pen kan vasthouden, schrijf ik zoveel als ik kan. Toen ik een jaar of zeven was, verzon ik samen met een vriendin ons eigen verhaal. We schreven hele schriften vol in de hoop dat het ooit uitgegeven zou kunnen worden (natuurlijk niet, het was waardeloos). Later werd het makkelijker om online te schrijven. Ik weet nog dat ik avondenlang verhalen aan het bedenken was voor de website van de Penny, mijn lijfblad als paardenliefhebber op dat moment. Ik stond te stuiteren toen een van mijn verhalen voor het eerst werd gepubliceerd! Wat was ik trots! Later startte ik samen met mijn nicht een blog op, waarop we al onze dagelijkse bezigheden de wereld in slingerden. Ik was toen denk ik veertien jaar oud. Weer een jaar later startte ik mijn blog met vriendin Donna en samen hebben we heel wat blogs (die we toen nog websites) versleten.

Stiekeme droom

Toen we de twintig gepasseerd waren, schreven we samen met Esther en Marco voor ons eigen online magazine 20Something.nl. Wat begon als grap, liep al snel enigszins uit de hand. We werden uitgenodigd voor perspresentaties en kregen zo nu en dan hele toffe items opgestuurd om te reviewen. Dat wende nooit, we vonden het altijd een enorme eer als zoiets gebeurde en we (direct of indirect) geld aan het verdienen waren met onze blog. Op dat moment – midden in mijn studie aan de Pabo – bedacht ik hoe tof het zou zijn om schrijvend mijn geld te verdienen. Om die droom vervolgens altijd weer aan de kant te zetten door te denken dat er al genoeg aspirant redacteuren rondliepen, dat niemand op een ongeschoolde journalist of schrijver zat te wachten en dat ik vast niet goed genoeg zou zijn.

Change of plans

Tijdens mijn eerste trimester van mijn eerste zwangerschap hakte ik de knoop door: voorlopig zou ik me richten op de voortplanting. Ik zou het allerleukste jongetje ter wereld uitbroeden (check!) en intens veel van zijn eerste levensjaar genieten (check!), om vervolgens een broertje of zusje voor hem te ‘maken’ (check!). Dat heb ik allemaal gedaan, met heel, HEEL veel liefde. Toch bleef er ergens een sluimerend gevoel van ‘ik wil iets dóen’ hangen. Niet dat ik weg wilde bij mijn kleine schat, maar wel dat ik echt weer deel wilde uitmaken van de maatschappij. Als moeder van een ukkie zonder baan, heb je op feesten en partijen bijzonder weinig te vertellen, heb ik gemerkt.

Onverwachte mail

Tijdens het laatste trimester van mijn (waarschijnlijk?) laatste zwangerschap kreeg ik een email. Karin, de hoofdredactrice van Babybytes, was via via op mijn blog terecht gekomen. Ze zocht een redacteur voor twee a drie dagen in de week en ze dacht die in mij gevonden te hebben. Of me dat leuk leek. En of ik het zag zitten om bij haar op kantoor te komen werken. Ik heb het desbetreffende mailtje nog net niet uitgeprint en boven mijn bed gehangen, maar ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe dolgelukkig ik ermee was. Twee dagen later zaten we tegenover elkaar en twee uur verder waren we eruit: ik zou het doen!

Nieuwe start

En zo komt het dus dat ik in week 30 van mijn tweede zwangerschap ga beginnen aan een nieuwe carrière. Ik ga eindelijk mijn droom najagen en redacteur worden. Bij een prachtig online platform voor zwangeren en ouders, geheel dus de doelgroep die mij aanspreekt! En omdat de baan in de eerste instantie voor twee dagen per week is, kan ik ook optimaal wennen aan mijn werkende leven naast het moederschap. De komende weken ga ik dus heel hard mijn best doen om vast te ontdekken hoe ik een goede bijdrage kan leveren aan Babybytes en eind april gaat mijn zwangerschapsverlof in. Daarna zal ik iedere woensdag en donderdag mijn nageslacht bij hun opa’s en oma’s achterlaten om zelf aan de slag te gaan. Ik heb er ZO. VEEL. ZIN. IN! In 16 uur per week ongestoord kunnen schrijven, in nog meer lezen en leren over het ouderschap, in op kantoor zijn tussen mensen ouder dan 1,5 om gesprekken mee te voeren enzo. Maar natuurlijk ook in de komende tijd, waarin mijn verlof in gaat en ik me helemaal kan richten op dat kleine poppetje in mijn buik. En in de zomer, waarin ik hoop samen met haar en Nim in de tuin van de zon te genieten. Er komen mooie tijden aan!

Ik vind het onbeschrijfelijk bijzonder dat alles zo gelopen is en ik kan niet vertellen hoe blij ik ben dat ik deze kans krijg. Van schrijven mijn werk maken: het gaat gewoon echt gebeuren! 🙂 Vanaf nu staan in de ‘werk’-categorie dus niet alleen maar meer verhalen over mijn geflopte carrière in het onderwijs, maar ook over mijn werk als redacteur bij een van de meestbezochte babywebsites van Nederland. WOOHOO!

36 Comments
 • Manon
  maart 13, 2016

  Ben super blij voor jou Betty!!! Dit past helemaal bij je 😀 Ik ga trouwe bezoeker worden van Babybites

  • Betty
   maart 13, 2016

   Haha thanks babe!

 • Kelly
  maart 13, 2016

  Wauw wat ontzettend gaaf voor je! Gefeliciteerd 😃🎉

  • Betty
   maart 13, 2016

   Dank je wel! Woohoo!

 • Sara
  maart 13, 2016

  Wat leuk! Dat klinkt echt perfect! Heerlijk dat je nu het beste van twee werelden kan hebben, en ook genoeg tijd hebt met de kids straks. Gefeliciteerd!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Ja dat had ik inderdaad ook bedacht! Lijkt me heerlijk om twee dagen in de week wat werk betreft precies te kunnen doen waar ik van houd en dan de rest van de week voor mijn kleine aapjes te zorgen! <3

 • Madelaine
  maart 13, 2016

  Wauw wat super super leuk!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Thanks! Ik ben er ook zo blij mee!

 • Vlienelien
  maart 13, 2016

  Wat een goed nieuws!! Super!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Haha ja dat vond ik ook! Dank je!

 • Joyce
  maart 13, 2016

  Nogmaals gefeliciteerd lieve Betty!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Thanks lieve Joyce!

 • Renée
  maart 13, 2016

  Wat een leuk nieuws!! Ik vroeg me al af wat het kon zijn. Je bent al zwanger, je hebt net een nieuw huis en er is ooit al een aanzoek geweest.. ;). Echt super leuk! Ik werk zelf 3 dagen en vind het echt heel prettig om die dagen even niet te hoeven ‘moederen’. En dan ook nog eens gewoon een kop thee kunnen drinken die NIET koud geworden is, haha.

  • Betty
   maart 13, 2016

   Hahaha ja daar zat ik zelf ook al aan te denken! Zo’n aankondiging is meestal een van de dingen die jij al benoemt. Maar dit dus! Ik denk inderdaad dat twee dagen buiten de deur werken me erg goed gaan doen! Even weer Betty zijn en dan mag ik vijf volle dagen in de week blijven moederen 🙂

   • Renee
    maart 13, 2016

    Gewoon een omgekeerd weekend 😄

 • Jennifer
  maart 13, 2016

  Ik ben echt zo blij voor je dat je grote wens werkelijkheid is geworden!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Oh ja, ik vind het ook zo gaaf! Ik hoop dat het net zo leuk is als ik denk! 🙂

 • Jessica
  maart 13, 2016

  Wauw wat leuk! Gefeliciteerd!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Dank je wel! Ik vind het ook zo leuk!

 • Milou
  maart 13, 2016

  Wauw wat een gaaf nieuws!!! Het je gegund hoor en ik weet zeker dat ze de beste hebben aangenomen!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Wauw wat een lief compliment! Dank je!!!

 • Liza
  maart 13, 2016

  Leuk leuk Betty! Eindelijk! Maar wat ga je met jouw eigen blog verder doen? En met Mama zoekt uit?
  Zou je me toch kunnen zeggen welke schriftelijke schrijfcursus je begonnen bent een tijdje geleden??
  Succes ik blijf je volgen!!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Eindelijk ja! Zo leuk! Voor Babybytes zal ik niet echt persoonlijke stukken gaan schrijven, dus daarvoor blijf ik hier lekker bloggen. Op Mama zoekt uit zal ik ook nog uitgebreide artikelen posten waarop ik dieper op sommige zaken in ga. In principe zitten we niet in elkaars vaarwater dus kan dat gewoon, maar de praktijk zal moeten uitwijzen of dat echt zo is. Ik ga twee dagen in de week werken en waarschijnlijk houd ik dus minder tijd over om voor mezelf te bloggen. We zullen zien, maar ik doek de boel in ieder geval niet op 🙂 Leuk dat je me blijft volgen!

 • Anneleen
  maart 13, 2016

  Wauw zo leuk! Dikke dikke dikke proficiat! Blij voor jou! 🙂

  • Betty
   maart 13, 2016

   Haha dank je! 😀

 • Roos
  maart 13, 2016

  Zo ongelooflijk blij voor jou! T is je heel erg gegunt lieve Betty!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Thanks lieve Roos! Ik ben ook heel blij voor mij, haha!

 • Sanne
  maart 13, 2016

  Zo blij voor je! Heel veel succes lieverd!

  • Betty
   maart 13, 2016

   Dank je mop! 🙂 Ik ben zo benieuwd!

 • iooon
  maart 13, 2016

  Ik volg je wel weer naar je volgende schrijfplek 😀 gefeliciteerd en heeeel veel succes en plezier

  • Betty
   maart 13, 2016

   Haha gezellig! En dank je wel!! Maar ik blijf hier ook nog bloggen hoor! 🙂

 • Gwen
  maart 13, 2016

  Wat heb je dit onwijs leuk op papier gezet meis! Zo blij voor je! Enne, mochten ze nog een redacteur zoeken voor 16u per week dan houd ik me zeer aanbevolen 😀

 • Julie
  maart 13, 2016

  Proficiat! Zo leuk dat je iets hebt gevonden waar je zo enthousiast over bent. Veel succes!

 • Nathalie
  maart 13, 2016

  Wat leuk en wat bijzonder!!
  Gefeliciteerd!

 • Anita
  maart 14, 2016

  Wauw Betty, wat ontzettend leuk nieuws!!! Het is je gegund!!!!
  Veel zwangeren gaan met verlof en jij start gewoon nog even met een nieuwe baan. Super hoor!
  Lieve groeten, Anita

 • sigrid
  maart 15, 2016

  Wat ongelofelijk leuk! Gefeliciteerd! 16 uur is zeker om te beginnen ook heel erg fijn, je bent er lekker even uit, maar je bent ook zo weer bij je kroost :). Best of both worlds denk ik!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *