to top

Kinderkamers-update

Een tijd geleden vertelde ik jullie over mijn overwegingen met betrekking tot de baby- en kinderkamer die wij in wilden richten. Nim is namelijk 21 maanden als zijn babyzusje geboren gaat worden en ondanks dat hij grote broer wordt, is hij nog verre van een echte grote jongen. Ik heb dus lang nagedacht over een oplossing voor het wel/niet een commode en wel/niet een ledikant-probleem waar ik mee zat. Naar aanleiding van mijn vorige stukje hierover heb ik veel suggesties gekregen van moeders die in min of meer dezelfde situatie zaten of hebben gezeten. Sterker nog: nog steeds krijg ik regelmatig een berichtje of mailtje hieromtrent. Daarom vandaag even dit stukje, om jullie te vertellen over de keuzes die wij hebben gemaakt.

Bergruimte

Begrijp me niet verkeerd: ik ben gek op ons nieuwe huis. Er ontbreekt echter één ding aan, min of meer: de bergruimte laat nog wat te wensen over. Of ik moet eigenlijk zeggen: liet. Maran en ik hebben dit probleem namelijk ondertussen getackeld door twee grote Ikea Pax-kasten te kopen. Voor Nim een kast van twee keer een meter breed met houten deuren en voor Zusje een kast van anderhalve meter breed met heel lichtroze deuren. De kasten zijn vrij diep en enorm hoog, dus wat betreft de bergruimte hebben we nu niet te klagen. Mijn eerste voorkeur ging uit naar een sierlijke, klassieke kast met tierelantijntjes in een funky pastelkleurtje voor babyzusje, maar vanwege bovenstaande bergingsproblemen leek dit ons een betere oplossing. Iets minder charmant, maar des te praktisch. En achteraf gezien vind ik het niet eens lelijk. De kasten staan prima in beide kamers!

Commode

De tijd dat ik uren bezig was met Nim verschonen en omkleden op zijn commode, is wel een beetje voorbij. Alleen luiers met #2 verschoon ik nog op de commode. Toch wilde ik deze optie niet geheel uit Nim’s kamer weghalen. Verschonen en omkleden op een iets hoger oppervlak dan een kinderbedje, is gewoon handig. We kozen er dan ook voor een redelijk simpele ladekast van bovengenoemde Zweedse groothandel aan te schaffen. Deze staat nog in een kartonnen doos, maar binnenkort willen we die in elkaar schroeven en oppimpen met de knopjes van zijn huidige commode. Voor babyzusje kopen we dan lichtroze nieuwe knopjes om de commode die Nim nu gebruikt voor haar een nieuwe uitstraling te geven. We kopen een nieuwe omkleedkussen erbij en voor een relatief goedkope oplossing hebben we dan toch veel gebruiksgemak. Althans, in theorie. De praktijk zal moeten uitwijzen hoe handig de ladekast is.

Bedje

Aangezien Nim heel goed slaapt in zijn ledikant en geen enkele poging waagt te ontsnappen door zichzelf over de spijlen te werpen, hebben we besloten dat hij voorlopig nog maar in een ledikantje moet blijven liggen. Hem nu al overplaatsen in een peuterbed was gevoelsmatig voor mij geen optie. Misschien kan hij dat prima aan, maar ik hecht teveel waarde aan goede nachtrust om het uit te proberen. We hebben dan ook een nieuw bedje voor Nim gekocht ter grootte van een peuterbed, maar met spijlen. Een mega-ledikant dus, waar de spijlen in de loop der tijd weggehaald kunnen worden. Op die manier wordt het dus een gewoon peuterbedje. Ik had nooit verwacht dat we per se een peuterbed aan zouden schaffen voor ons nageslacht, maar vanwege de ledikant-optie leek dit ons een fijne tussenweg. Over anderhalve week wordt het nieuwe bedje geleverd en gaan we die in Nim’s kamer plaatsen. Babyzusje krijgt vanzelfsprekend Nim’s ledikant.

Decoratie

Omdat we net na de verhuizing nog niet precies wisten hoe we Nim’s kamer in zouden richten en met welke meubels, hebben we het ook nog niet echt gedecoreerd. Zijn kamer is vooralsnog dus een vrij saaie aangelegenheid, behalve dat die een klein beetje gepimpt is met een felgekleurd kleed. Zodra Nim’s nieuwe meubels op z’n plek staan en de meubeltjes voor zijn zusje ook in haar kamer staan, gaan we met het decoreren beginnen. Ik heb super leuke slingers met luchtballonnen gekocht en een poster met het alfabet voor Nim. Voor Zusje ben ik bezig met een vilten slinger en heb ik een paar pastelkleurige posters gevonden.

Ik ben zo benieuwd hoe alles er uiteindelijk uit ziet als het af is! Ik houd jullie uiteraard op de hoogte! Bedankt nogmaals voor alle tips en suggesties, hier hebben we zeker wat aan gehad! Nog meer aanvullende ideeën? Keep ‘em coming!

 • Madelaine

  Ik zweer bij die ladekast uit Zweden! Hij dient hier ook als commode. Ik ben benieuwd naar hoe je m in de praktijk gaat vinden.

  7 maart 2016 at 22:21 Beantwoorden
 • Madelaine

  Eh goedenavond, ik bedoelde dus dat het ook meteen Jasmin haar kledingkast is.

  7 maart 2016 at 22:21 Beantwoorden
 • Cindy

  Wij hebben ook een PAXkast die dient als soort van voorraadkast/administratiekast/zomerjassenkast (nu dan, in de zomer is het de winterjassenkast). Ideaal!

  8 maart 2016 at 09:42 Beantwoorden
 • Margriet

  Wij hebben inbouwkasten in de slaapkamers. Dat is aan de ene kant heel praktisch, maar soms ook wat lastig, want je kan hem niet verplaatsen natuurlijk.
  Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat van beide kamertjes.

  11 maart 2016 at 10:41 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.