to top

Een dagje naar de Negenmaandenbeurs!

Twee jaar geleden bezocht ik met mijn moeder de Negenmaandenbeurs. Ik was toen nog geen tien weken zwanger van Nim en voelde me compleet misplaatst. Mijn moeder was trots als een pauw om met haar zwangere dochter langs standjes met kinderkleding, complete wagenparken vol kinderwagens en de meest vernieuwende producten op babygebied te paraderen. Ik liep me echter tamelijk te generen. Ik had mijn termijnecho nog niet gehad en misschien zat er überhaupt geen kindje in. Wist ik veel, ik had geen kwaaltjes, geen buik en geen bevestiging op welk gebied dan ook. En toch liep ik rond tussen de bolle buikjes en ouders met kinderen in buggy’s en draagzakken. Desondanks had ik een leuke dag. Op pad met mijn moeder is een feestje en onder het mom van ‘waarschijnlijk zit het gewoon goed’ kochten we de halve lijn van een van de newborn-collectie van Prénatal destijds. Dat werd later trouwens ook het eerste pakje dat Nim aan zou krijgen, een extra leuke herinnering dus.

Dit jaar mocht ik voor mijn blog naar de Negenmaandenbeurs. Mede zwangere vriendin Esther ging ook mee en dat was super gezellig. We hadden allebei oppas geregeld voor onze oudste kinderen en liepen nu dus rond met slechts de dobberende baby’s in onze onderbuiken. Toen we aankwamen, moesten we even acclimatiseren. Het was enorm druk bij de ingang en daar kregen we het een beetje benauwd van. Gelukkig werd het een stuk beter toen we eenmaal de garderobe voorbij waren. We besloten gewoon lekker wat rond te gaan kijken en ons te laten inspireren door nieuwe merken en nieuwe collecties kinderkleding. Aangezien we allebei een meisje verwachten in mei/juni, vonden we het heerlijk om ons onder te dompelen in de marshmallow-roze doekjes, Maxi-cosi hoezen en boxpakjes.

nmb3

nmb4

Laat ik voorop stellen dat we een super leuke dag hebben gehad! We hebben echt genoten van een hele dag rondwandelen tussen de lieve babyspulletjes, alle merken die er op hun paasbest bij stonden, mijn lieve blogvriendinnetjes die zich allemaal hadden verzameld, de heerlijke knuffels die ik kreeg van Melle van Jennifer en de eet- en drinkstands. Werkelijk overal was er wel iets te snaaien te vinden! Van heerlijke (maar dure, hmm) broodjes tot ijs-met-aardbeien-en-witte-chocolade. Es en ik hebben ons grandioos laten gaan, maar dat mag als je zwanger bent. En als je niet zwanger bent, maar gewoon trek hebt.

Voor Nim heb ik een enorme lading Goodies knijpzakjes ingeslagen. Het ventje is er altijd dolgelukkig mee, zuigt ze binnen anderhalve seconde volledig leeg en loopt dan nog minstens een half uur aan een lege verpakking te lurken. In de supermarkt vind ik ze vrij prijzig, maar op de Negenmaandenbeurs was er een hele fijne aanbieding. Daarnaast kocht ik wat verzorgingsproducten van Naïf, voor het tere huidje van ons babymeisje straks en trakteerde ik haar alvast op een antraciet kleurig jurkje met veertjes van nOeser in maat 74/80. Nog even wachten tot ze die aan kan, maar ik heb geduld! Ook kregen we middels een vrij agressieve verkooptechniek beiden een tube tepelcreme opgedrongen. We waren te verbaasd om die uiteindelijk niet af te rekenen, maar vreemd was het even wel. Hopelijk maakt ‘ie z’n beloftes waard en scheelt het ons in mei/juni de nodige kloven.

9mb5

9mb6

De Negenmaandenbeurs is volgens mij op z’n allerleukst als je voor het eerst zwanger bent en nog niet heel erg op de hoogte bent van alle ins en outs in babyland. In dat geval kan je er je lol op! Er zijn stands die prachtige kinderwagens etaleren, je kunt er inspiratie doen voor schitterende kinderkamertjes, kennismaken met heel veel verschillende merken kinderkleding en andere enorm handige hebbedingetjes voor baby’s en iets oudere kinderen om het leven makkelijker te maken. Ook ontkom je niet aan een enorme lading kinderboeken, wat natuurlijk altijd leuk is om even te bekijken. Overigens vonden wij het nog steeds leuk om een bezoekje te brengen aan de Negenmaandenbeurs, ondanks dat we binnenkort voor de tweede keer moeder gaan worden. We kenden dan al wel een flink aantal merken en we hebben een heel groot deel van de babyuitzet al in ons bezit, het is desondanks erg leuk om even te kijken wat er nieuw is in babyland.

Mocht je er van houden, dan kan je op de Negenmaandenbeurs nog wel meer: van rompertjes versieren tot haarbandjes maken en diverse malen gefotografeerd worden in de stands van verschillende merken. Ook kan je meedoen aan winacties, zijn er optredens op een podium. Aan ons was dat niet echt besteedt, maar als je het leuk vindt dan kan het allemaal.

De stands waar ik in het bijzonder blij van werd:

 • Geboortefotografen.com: waar ik fotograaf Mirjam ontmoette, die mijn bevalling zal gaan vastleggen)
 • nOeser: ik ben erg gecharmeerd van dit schattige merk en aangezien er op de Negenmaandenbeurs een mega-sale was, kon ik het niet laten ook iets aan te schaffen
 • Naïf: dit super fijne verzorgingsmerk is ontdekt door veel bekende Nederlanders. Ik heb ook maar meteen een aantal producten aangeschaft voor onze dochter.
 • Stokke: voor Nim hebben we de Tripp Trapp en voor zijn zusje hebben we nog niets. Dat hoeft ook nog niet, want voorlopig kan ze toch nog niet zitten. Desondanks was ik erg gecharmeerd van de Stokke Steps. Wie weet!
 • Mini Monkey: bij deze stand kocht ik de super handige mini chair, een soort harnasje waardoor je van iedere stoel een kinderstoel kan maken. In ons geval zullen we het voornamelijk gebruiken om Nim in zijn eetstoel (en het winkelwagentje in de supermarkt?) vast te kunnen zetten, aangezien hij er altijd uit klimt.

9mb1

Tot slot wil ik nog wel even benoemen dat we vonden dat sommige standhouders er een enigszins agressieve manier van verkopen op na hielden. Bij veel stands kon je rustig snuffelen, wat wij erg prettig vonden. Bij andere stands werd je na één oogwenk al getrakteerd op een anderhalf uur durend hoorcollege over het desbetreffende merk. Logisch dat merken hun kans grijpen om hun product aan de man te brengen, we vragen ons alleen af of dat de manier is waarop je dat zou moeten doen. Voor ons werkte het niet, maar wie weet dat andere (aanstaande) moeders het alleen maar prettig vinden!

Onze middag op de Negenmaandenbeurs was geslaagd. Mocht je het leuk vinden ook een bezoekje te brengen: tot zondag kan dat nog!

 • iooon

  Ah ik zag die geboortefotografen en dacht meteen aan jou!

  26 februari 2016 at 11:15 Beantwoorden
 • Cindy

  Ik had graag gisteren willen gaan, maar dan was ik net zolang onderweg geweest als dat ik daar kon zijn. Volgend jaar of het jaar erop dan maar. Achteraf maar goed ook dat ik niet geweest ben, lichaam wilde rust bij 36 weken zwangerschap haha

  26 februari 2016 at 19:04 Beantwoorden
 • Renee

  Yeah de geboortefotografie staat vast! Zij maakt echt de mooiste foto’s. Zo bijzonder!

  27 februari 2016 at 13:43 Beantwoorden
 • Margriet

  Leuk dat je het er naar je zin had. Ik ben ook met mijn moeder gegaan. En zelf vond ik vooral de workshops leuk om mee te maken, de producten waren wat minder interessant, omdat ik veel toch al in huis heb.

  6 maart 2016 at 20:14 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.