to top

Op vakantie met z’n drieën

Geloof het of niet, maar wij zijn nog nooit alleen met ons gezinnetje op vakantie geweest. Het klinkt misschien gek, maar het is er nog nooit van gekomen. Sinds Nim’s geboorte zijn we wat uitjes en (mid)weekjes weg niets tekort gekomen, maar tot nu toe zijn daar altijd anderen bij geweest. We zijn een aantal keer met mijn ouders op pad geweest, gaan zeer regelmatig met Maran’s ouders naar Zeeland en bezochten bungalowparken met vrienden die ook kinderen hebben. Allemaal waren het stuk voor stuk onwijs leuke momenten waar we erg van genoten hebben. Desondanks bleef bij mij de wens om eens met zijn drietjes op pad te gaan. Telefoons aan de kant en even alleen maar leuke dingen doen met ons eigen gezin, voor zolang we nog met zijn drieën zijn. En binnenkort gaan we dat eindelijk doen!

We hebben een paar nachten weg geboekt naar een bungalowpark waar we heerlijk met Nim kunnen zwemmen in het binnenzwembad, waar een kinderboerderij is en waar we kunnen wandelen in het bos. Hopelijk is het mooi weer en kunnen we een bezoekje brengen aan een dierentuin, en anders zoeken we een indoor speeltuin op. We gaan lekker uit eten en terwijl Nim slaapt kunnen Maran en ik toegeven aan onze Penoza-verslaving (ja, wij kijken de serie nu pas en we zijn hooked!), een boek lezen of een spelletje doen.

Misschien krijg je kippenvel van al deze kneuterigheid en daar kan ik me heel goed iets bij voorstellen. Eerlijk gezegd zou ik een aantal jaar geleden ook niet bepaald warmlopen voor een dusdanig vakantieplan. Maar nu ik moeder ben, moet ik me ook aan het cliché ‘als de kinderen het naar hun zin hebben, heb ik het naar mijn zin’ schuldig maken. Ik heb het mijn eigen moeder vroeger vaak tegen vriendinnen horen zeggen, als we een dagje naar een uit de kluiten gewassen speeltuin waren geweest en moet nu schoorvoetend toegeven dat ze gelijk had.

Ik kan niet wachten om lekker met zijn drieën leuke dingen te gaan doen. Om de telefoons op de vliegtuigstand te zetten en om alle tijd van de wereld voor elkaar te hebben. Nog even genieten van de relatieve rust met zijn drieën. Over een paar maandjes voegen we een mini-meisje aan ons gezin toe en over een paar jaar lopen we alle pretparken in Nederland plat. Ik heb er nu al zin in!

  • Manon

    Oooh veel plezier lieverds <3 Geniet ervan!

    15 februari 2016 at 11:14 Beantwoorden
  • iooon

    Heerlijk even met zijn drieën weg. Geniet er van!

    15 februari 2016 at 16:54 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.