to top

De kleertjes van ons babymeisje

Vanaf dat ik 14 weken en 4 dagen zwanger was, wisten we dat we een dochtertje verwachten. Leuk hoor, na onze prachtige zoon. Haar eerste cadeautje kwam meteen op dezelfde avond als het aansnijden van de taart: een mooi, vestje met bloemen van haar tante. Al snel volgden meer cadeautjes en ook ik heb me niet echt in kunnen houden als het op marshmallow-kleurige kleertjes aan kwam. Omdat er in mijn ogen weinig schatter is dan kleertjes voor pasgeboren baby’s vandaag een overzichtje met de kleertjes die onze kleine pop al heeft. Nog niet gewassen en gestreken, dus nog vol kreukels. Maar daar doen jullie het maar mee 😉

Dit pakje gaat mee naar het ziekenhuis en mag ze aan als ze net geboren is. Een heerlijk zacht, lichtroze pakje met lichte, grijze stipjes van Noppies. Ik vind deze lijn fantastisch dus ik wil er eigenlijk het vestje en het jurkje ook van!

Dit pakje gaat mee naar het ziekenhuis en mag ze aan als ze net geboren is. Een heerlijk zacht, lichtroze pakje met lichte, grijze stipjes van Noppies. Ik vind deze lijn fantastisch dus ik wil er eigenlijk het vestje en het jurkje ook van!

Haar pakjes en jurkjes. Zo schattig allemaal! Gek ook trouwens om nu ook jurkjes aan de garderobe toe te kunnen voegen!

Haar pakjes en jurkjes. Zo schattig allemaal! Gek ook trouwens om nu ook jurkjes aan de garderobe toe te kunnen voegen!

Vestjes en een shirtje. Het rode vest is vast voor kerst 2016.

Vestjes en een shirtje. Het rode vest is vast voor kerst 2016.

En alvast de nodige rompertjes. Zo schattig allemaal!

En alvast de nodige rompertjes. Zo schattig allemaal en zo typisch meisjesachtig! 

En tot slot nog wat willekeurige setjes. Het middelste koppel is van HM en had ik voor Nim ook, maar dan in het blauw en grijs. Ik vond dat zon super fijne setjes, dat ik ze voor deze baby weer wilde hebben. Heerlijk zacht en perfect voor pasgeboren babys door het omslagrompertje! Echt een aanrader! Het pakje rechts kochten wij als eerste, nadat we hadden uitgevonden dat we een meisje krijgen. Het is in een wat groter maatje, dus waarschijnlijk kan ze dat in het najaar aan.

En tot slot nog wat willekeurige setjes. Het middelste koppel is van H&M en had ik voor Nim ook, maar dan in het blauw en grijs. Ik vond dat zo’n super fijne setjes, dat ik ze voor deze baby weer wilde hebben. Heerlijk zacht en perfect voor pasgeboren baby’s door het omslagrompertje! Echt een aanrader! Het pakje rechts kochten wij als eerste, nadat we hadden uitgevonden dat we een meisje krijgen. Het is in een wat groter maatje, dus waarschijnlijk kan ze dat in het najaar aan.

Ik vind het nog steeds super gek om het over haar en zij te hebben, om jurkjes te kopen en om überhaupt naar roze kleertjes te kijken. Wel erg leuk, trouwens! Ik ben heel benieuwd hoe het me straks gaat bevallen, om twee kinderen in huis te hebben. En ook hoe het is om een zoon en een dochter te hebben. Aan de ervaringsdeskundigen: welke verschillen kan ik verwachten?

Ik heb trouwens nog een aantal genderneutrale kleertjes bewaard van Nim. Lijkt me heel bijzonder om straks ons kleine poppetje de kleertjes van haar grote broer aan te trekken. Hoeveel zin ik ook heb ik de rest van de zwangerschap (heel veel!), zoveel zin heb ik ook in de periode na haar geboorte.

 • Manon

  Och. Maatje 50… Zooo mini!!! Ik vind alles leuk!!

  8 januari 2016 at 07:21 Beantwoorden
 • Joyce

  Oooh Betty mooie kleertjes! En ik zie Sofie haar geboorte pakje er tussen (roze met dat lichte streepje van de HEMA). 9 maanden geleden dat ze die aan had.. MEH! haha

  8 januari 2016 at 08:46 Beantwoorden
 • Drie

  Aaww wat een schattige kleertjes! Dit zou ik ook zo kunnen uitzoeken. Lijkt me heel vreemd dat je eerst alleen maar naar jongenskleding keek en nu mag losgaan op de meisjesafdeling. Dat moet vast ook even wennen. Ben wel benieuwd of je het ook leuker vind om meisjeskleding te shoppen dan jongenskleding, aangezien ze zeggen dat er veel meer keuze is.

  8 januari 2016 at 09:39 Beantwoorden
 • Vlienelien

  Oh wat leuk! Ik kan niet wachten tot ik ook los mag gaan.. Heb al aardig wat neutrale kleertjes, dus dat mag hoognodig worden aangevuld met roze of blauw 😁

  8 januari 2016 at 10:01 Beantwoorden
 • Anneleen

  Wat een schattige kleertjes! Zooo lief!

  8 januari 2016 at 11:10 Beantwoorden
 • Susan

  Lief!! Ik merk dat jurkjes en rokjes leuk zijn als ze nog liggen maar zodra ze zitten en kruipen is het alleen maar lastig. Hier dus vooral lekkere losse broekjes aan getrokken (die kun je vast ook van Nim gebruiken!). Ik kleed mijn dochter nu best wel stoer, broekjes en shirtjes en weinig roze. Ze is gewoon zo stoer dat hele zoete pakjes niet lijken te passen (had ik nooit verwacht).
  Ze begint nu te staan dus zodra ze goed loopt krijgt ze jurkjes aan!

  9 januari 2016 at 11:20 Beantwoorden
 • Margriet

  Wat schattig! Dat jurkje met die sterren vind ik erg leuk.

  9 januari 2016 at 22:34 Beantwoorden
 • Cindy

  Ach wat schattig allemaal. Hier allemaal blauwe babykleertjes voor als onze kleine man zich gaat melden over 2,5 maand. Maar voor meisjes hebben ze dus ook echt lieve kleding.

  10 januari 2016 at 19:20 Beantwoorden
 • Roos

  Wij moeten ooit ook maar een meisjesbaby proberen te maken hoor.. die kleertjes #hearteyes

  11 januari 2016 at 22:08 Beantwoorden
 • Jennifer

  Wat Roos zegt, haha! Nu nog baren, dan kan ze erin! 🙂

  12 januari 2016 at 15:23 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.