to top

Mommywars-tag

Zoals jullie misschien wel weten houd ik samen met vriendin Esther de blog ‘Mama zoekt uit’ bij, waarin we dieper ingaan op de vragen die wij onszelf stellen rondom het moederschap. We proberen écht zo goed mogelijk uit te zoeken waarom bepaalde ‘regels’ zijn zoals ze zijn en zoeken hier zoveel mogelijk over uit. Natuurlijk vertellen we ook graag welke keuzes wij hierin hebben gemaakt en waar we die op baseren.

Er wordt namelijk zoveel wijsgemaakt als je moeder bent. Zo wordt neusspray voor zwangeren tot de categorie ‘puur vergif’ gerekend, terwijl wij eigenlijk helemaal niet zo zeker wisten waarom dat nu eigenlijk was. Esther zocht dat laatst uit, met heel verrassend resultaat. Ik gooide laatst mijn kennis als gewichtsconsulente in de strijd en zocht op wat een normale gewichtstoename was tijdens de zwangerschap, waarom je zoveel aankomt tijdens je zwangerschap als een gemiddeld kindje slechts 3,5 kilo weegt en wat je zo ongeveer zou kunnen eten om gezond gewicht te behouden, ook tijdens je zwangerschap.

Maar waar wij ons allebei ook enorm over verbazen, zijn de zogenaamde mommywars. Overal waar je als moeder langs komt, word je hiermee geconfronteerd. Soms stiekem, als een vriendin roddelt over die andere vriendin die haar zoontje van drie nog iedere nacht in haar eigen bed laat slapen. Soms ook heel gericht en concreet, als iemand je er in de supermarkt op aanspreekt waarom je een pak Nutrilon in je winkelmandje hebt zitten. Hoe het ook zij: iedere ouder maakt uit liefde voor het kind een bepaalde afweging. Soms is dat de meest natuurlijke, ‘gezonde’, en milieuvriendelijke keuze, soms ook een keuze die het welzijn (en gemak misschien?) van de ouders en/of het kind voorop stelt. Wij vinden het onwijs interessant om de afwegingen die andere ouders maken te horen. Want waarom kiest de ene ouder voor borstvoeding en de andere niet? Waarom zijn er ouders die zweren bij uitsluitend onbewerkt houten speelgoed?

Om die reden zijn wij deMommywars-tag gestart. Tien veelvoorkomende vraagstukken waar (nieuwbakken) ouders mee te maken krijgen. Wij hebben hem zelf natuurlijk al ingevuld en we zijn heel benieuwd naar jouw mening. Heb je zelf een blog? Dan zouden we het tof vinden als je hem overneemt (met linkje naar www.mamazoektuit.nl zou helemaal geweldig zijn!). Je kunt, als je dat leuk vind, ook je antwoorden in de comments achterlaten.

Doe jij mee met de Mommywars-tag?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.